Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven

#586 Příspěvek od HonzaS »

Taky jsem opravoval purexem... často a hodně. Ale poslední dobou jsem si dost užíval BSI lepidla od p.Hořejšího. Uznávám, je téměř neuvěřitelně drahé, ale stejně neuvěřitelně dobré. Navíc nedělá žluté fleky, a lépe se s ním pracuje. Funguje na něj aktivátor (nejen BSI) a stavba i opravy jdou rychle od ruky.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#587 Příspěvek od HonzaS »

Koukejte co jsem našel! Scout se střevama z UM Su od Horizonu, ten musí mít určitě pod 50g.

http://www.youtube.com/watch?v=7ZFkR_3B ... ure=colike

Hned si říkám, jestli nepřendám destičku se dvěma servama, přijímačem a reglem ze svého ultralightu do olétaného Scouta :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Honza.V

#588 Příspěvek od Honza.V »

Jen to zkus ! za pokus nic nedáš a podle mě to bude skvěle létat :D
HonzaS

#589 Příspěvek od HonzaS »

No právě že dám, musel bych rozebrat Ultralight a to se mi fakt nechce!
REX

#590 Příspěvek od REX »

Tak další létající Bristol na světě a je v mém vlastnictví 8)
Včera už jsem to nemohl po obědě vydržet a mezi dvěma dešti jsem ho zkusil před dílnou na asfaltce, bylo to jen pár ,,skoků,, a vždy přistání do trávy vedle cesty, pak začlo foukat, tak jsm byl rád, že zůstal v kuse...
Odpoledne jsem urazil podvozek o pískoviště na zahradě, zase před tím jen pár ,,skoků,, a začal jsem být nervozní, že mi ti moc nelétá :?
Při večeři proběhla oprava :lol: , večer jsem zajel na louku a konečně jsem si užil pěkný let, doladil jsem kormidla, jak výchylky, tak dotrimování a už jsem spokojený...
Jen jsem to čekal hodnější a pomalejší, ale asi určitě jsem ještě neobjevil všechny možnosti letadla :wink:
Má 87 gramů, ovládané S,V,K,M, baterka 150 mAh a dal jsem GWS 4-2,5 přijde mi realističtější let... ale časem uvidím u čeho zůstanu, přeci jenom, ještě jsen nebyl ve vzduchu ani 15minut...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
REX

#591 Příspěvek od REX »

Tak dnes proběhly 2 další lety a dobrý, už jsme větší kamarádi :D
Když jsem přijel na louku a vystoupil, tak to vypadalo, že dám otočku a domů... foukal čerstvý větřík... ale když jsem viděl vysokou trávu, nedalo mi to a hurá do vzduchu, už jsem v životě něco nalétal, tohle mě přece nerozhodí!
A nerozhodilo, mě ne, s letadlem to pěkně mávalo, ale vše v pohodě, užíval jsem si letu proti větru, kdy stál Scout skoro na místě, to nemá chybu.
Oba starty z koleje od aut, kde neroste tráva, tak po 1metru ve vzduchu a 2. přistání taky do koleje, už se uklidnil vítr a nemělo to chybu.
Jo a nevýhoda když nefouká... žerou komáři, s...ě
Myslím, že teď budu zase nějaký čas létat jen s jedním z mých letadel...
REX

#592 Příspěvek od REX »

Bristolíka jsem teď měl pár dní na ,,dovolené,, na chatě...
Je to pěkně v dolíku, z jedné strany stráň, ze dvou les, tak je tam parádní klid na lítání.
Nakonec jsem vždycky šel až večer po osmé hodině a naprostá paráda :!:
Konečně jsem se snad naplno sžil a vychutnávám nízké průlety na minimálce a že to je fakt pomalu, pak plnej nahoru, dolu bez motoru, průlet kolem v rychlosti, těsně kolem hlavy, prostě super :idea:
A dají se létat úplně v pohodě osmičky na prostoru tenisového hřiště a ještě občas s dost velkou rezervou místa...
HonzaS

#593 Příspěvek od HonzaS »

To jsem rád, že jsi ho dostal do ruky :-) Já po Scoutovi zas pokukuju, mám teď možnost odfrézovávat depron, tak bych ho zkusil udělat pod 60g. Čistě zkusit, jak pomalu by to lítalo. Uvidíme, uvidíme... :-) musím nejdřív rozběhnout Fokkery E3, už to bude rok co jsem postavil prvního a ještě na ně nemám potisk :(
REX

#594 Příspěvek od REX »

Už jsem si říkal, že by si zase mohl postavit něco dalšího, jdu hned do toho, éra těchto velikostí a hmotností já rád :wink: jenom škoda, že nemám vhodné prostory jako halu nebo tělocvičnu, jen venku.
A zrovna včera jsem přemýšlel jak postavit tohle éro ještě lehčí :idea:
Když by se do toho dal vhodný pohon na 1S tak 120mAh, dvě servíčka :D a hodně šetřit na váze při stavbě a instalaci vybavení, což já jsem moc nešetřil, mohla by být letová v poho nějakých 60gramů....při zachování původní konstrukce.
Nebo použít tenčí depron, což by určitě taky sneslo, šla by váha určitě na 55g.
HonzaS

#595 Příspěvek od HonzaS »

Tak já měl jednoho za 64g s běžným vybavením a 2s 100mAh lipol. Jen jsem trošku přebrousil křídla ze spodu (verze s jednostranným potiskem), zhruba od 1/4 dozadu jakoby do klínu.

Jestli si chceš hrát, mám tu jednu E3 nafrézovanou nenabarvenou :-) Hmotnost cca stejná jako u Scouta, venku s ní lítám na 2s 240mAh asi 10 minut? Možná déle?

http://bristolscout.rajce.idnes.cz/Fokker_E3/
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od darth.hokro »

jéé a nenašlo by se jich víc? :) Nebo už bude v brzké době v prodeji? To se mi móóóc líbí.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
REX

#597 Příspěvek od REX »

HonzaS píše:Tak já měl jednoho za 64g s běžným vybavením a 2s 100mAh lipol. Jen jsem trošku přebrousil křídla ze spodu (verze s jednostranným potiskem), zhruba od 1/4 dozadu jakoby do klínu.

Jestli si chceš hrát, mám tu jednu E3 nafrézovanou nenabarvenou :-) Hmotnost cca stejná jako u Scouta, venku s ní lítám na 2s 240mAh asi 10 minut? Možná déle?

http://bristolscout.rajce.idnes.cz/Fokker_E3/

Jo!!! E3 beru!!! Večer pošlu SZ abychom se domluvily...
kovaco

#598 Příspěvek od kovaco »

Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
HonzaS

#599 Příspěvek od HonzaS »

Varpor nebyl cílem vývoje. Kdyby byl, přišel bych s něčím hodně blízkým varporu.

Mimochodem, měl jsem doma podobné vybavení, jako má Varpor. Ale opět jsem měl jiný cíl. Vzniklo tohle:
Přílohy
IMG_2032.JPG
IMG_1228.JPG
karo

#600 Příspěvek od karo »

Ahoj všem.Tak další Bristol se pomalu začíná podobat letadlu.Výbavu jsem objednal podle doporučení RC Factory, ale nechce se mi čekat.V krabici se povaluje tento motor http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... oduct=6584 tak prosím zkušenější o zhodnocení zda je nějaká možnost, že to poletí a s jakou vrtulkou.Jinak Honza má můj obdiv za stvoření takového hezkého kousku. Díky .
Ještě dotaz čím přilepit serva.
Karel
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“