Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven
Re: Bristol Scout - mikromodel do obýváku i ven
Taky jsem opravoval purexem... často a hodně. Ale poslední dobou jsem si dost užíval BSI lepidla od p.Hořejšího. Uznávám, je téměř neuvěřitelně drahé, ale stejně neuvěřitelně dobré. Navíc nedělá žluté fleky, a lépe se s ním pracuje. Funguje na něj aktivátor (nejen BSI) a stavba i opravy jdou rychle od ruky.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Koukejte co jsem našel! Scout se střevama z UM Su od Horizonu, ten musí mít určitě pod 50g.
http://www.youtube.com/watch?v=7ZFkR_3B ... ure=colike
Hned si říkám, jestli nepřendám destičku se dvěma servama, přijímačem a reglem ze svého ultralightu do olétaného Scouta
http://www.youtube.com/watch?v=7ZFkR_3B ... ure=colike
Hned si říkám, jestli nepřendám destičku se dvěma servama, přijímačem a reglem ze svého ultralightu do olétaného Scouta
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jen to zkus ! za pokus nic nedáš a podle mě to bude skvěle létat 
No právě že dám, musel bych rozebrat Ultralight a to se mi fakt nechce!
Tak další létající Bristol na světě a je v mém vlastnictví
Včera už jsem to nemohl po obědě vydržet a mezi dvěma dešti jsem ho zkusil před dílnou na asfaltce, bylo to jen pár ,,skoků,, a vždy přistání do trávy vedle cesty, pak začlo foukat, tak jsm byl rád, že zůstal v kuse...
Odpoledne jsem urazil podvozek o pískoviště na zahradě, zase před tím jen pár ,,skoků,, a začal jsem být nervozní, že mi ti moc nelétá
Při večeři proběhla oprava
, večer jsem zajel na louku a konečně jsem si užil pěkný let, doladil jsem kormidla, jak výchylky, tak dotrimování a už jsem spokojený...
Jen jsem to čekal hodnější a pomalejší, ale asi určitě jsem ještě neobjevil všechny možnosti letadla
Má 87 gramů, ovládané S,V,K,M, baterka 150 mAh a dal jsem GWS 4-2,5 přijde mi realističtější let... ale časem uvidím u čeho zůstanu, přeci jenom, ještě jsen nebyl ve vzduchu ani 15minut...
Včera už jsem to nemohl po obědě vydržet a mezi dvěma dešti jsem ho zkusil před dílnou na asfaltce, bylo to jen pár ,,skoků,, a vždy přistání do trávy vedle cesty, pak začlo foukat, tak jsm byl rád, že zůstal v kuse...
Odpoledne jsem urazil podvozek o pískoviště na zahradě, zase před tím jen pár ,,skoků,, a začal jsem být nervozní, že mi ti moc nelétá
Při večeři proběhla oprava
Jen jsem to čekal hodnější a pomalejší, ale asi určitě jsem ještě neobjevil všechny možnosti letadla
Má 87 gramů, ovládané S,V,K,M, baterka 150 mAh a dal jsem GWS 4-2,5 přijde mi realističtější let... ale časem uvidím u čeho zůstanu, přeci jenom, ještě jsen nebyl ve vzduchu ani 15minut...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Tak dnes proběhly 2 další lety a dobrý, už jsme větší kamarádi
Když jsem přijel na louku a vystoupil, tak to vypadalo, že dám otočku a domů... foukal čerstvý větřík... ale když jsem viděl vysokou trávu, nedalo mi to a hurá do vzduchu, už jsem v životě něco nalétal, tohle mě přece nerozhodí!
A nerozhodilo, mě ne, s letadlem to pěkně mávalo, ale vše v pohodě, užíval jsem si letu proti větru, kdy stál Scout skoro na místě, to nemá chybu.
Oba starty z koleje od aut, kde neroste tráva, tak po 1metru ve vzduchu a 2. přistání taky do koleje, už se uklidnil vítr a nemělo to chybu.
Jo a nevýhoda když nefouká... žerou komáři, s...ě
Myslím, že teď budu zase nějaký čas létat jen s jedním z mých letadel...
Když jsem přijel na louku a vystoupil, tak to vypadalo, že dám otočku a domů... foukal čerstvý větřík... ale když jsem viděl vysokou trávu, nedalo mi to a hurá do vzduchu, už jsem v životě něco nalétal, tohle mě přece nerozhodí!
A nerozhodilo, mě ne, s letadlem to pěkně mávalo, ale vše v pohodě, užíval jsem si letu proti větru, kdy stál Scout skoro na místě, to nemá chybu.
Oba starty z koleje od aut, kde neroste tráva, tak po 1metru ve vzduchu a 2. přistání taky do koleje, už se uklidnil vítr a nemělo to chybu.
Jo a nevýhoda když nefouká... žerou komáři, s...ě
Myslím, že teď budu zase nějaký čas létat jen s jedním z mých letadel...
Bristolíka jsem teď měl pár dní na ,,dovolené,, na chatě...
Je to pěkně v dolíku, z jedné strany stráň, ze dvou les, tak je tam parádní klid na lítání.
Nakonec jsem vždycky šel až večer po osmé hodině a naprostá paráda
Konečně jsem se snad naplno sžil a vychutnávám nízké průlety na minimálce a že to je fakt pomalu, pak plnej nahoru, dolu bez motoru, průlet kolem v rychlosti, těsně kolem hlavy, prostě super
A dají se létat úplně v pohodě osmičky na prostoru tenisového hřiště a ještě občas s dost velkou rezervou místa...
Je to pěkně v dolíku, z jedné strany stráň, ze dvou les, tak je tam parádní klid na lítání.
Nakonec jsem vždycky šel až večer po osmé hodině a naprostá paráda
Konečně jsem se snad naplno sžil a vychutnávám nízké průlety na minimálce a že to je fakt pomalu, pak plnej nahoru, dolu bez motoru, průlet kolem v rychlosti, těsně kolem hlavy, prostě super
A dají se létat úplně v pohodě osmičky na prostoru tenisového hřiště a ještě občas s dost velkou rezervou místa...
To jsem rád, že jsi ho dostal do ruky
Já po Scoutovi zas pokukuju, mám teď možnost odfrézovávat depron, tak bych ho zkusil udělat pod 60g. Čistě zkusit, jak pomalu by to lítalo. Uvidíme, uvidíme...
musím nejdřív rozběhnout Fokkery E3, už to bude rok co jsem postavil prvního a ještě na ně nemám potisk 
Už jsem si říkal, že by si zase mohl postavit něco dalšího, jdu hned do toho, éra těchto velikostí a hmotností já rád
jenom škoda, že nemám vhodné prostory jako halu nebo tělocvičnu, jen venku.
A zrovna včera jsem přemýšlel jak postavit tohle éro ještě lehčí
Když by se do toho dal vhodný pohon na 1S tak 120mAh, dvě servíčka
a hodně šetřit na váze při stavbě a instalaci vybavení, což já jsem moc nešetřil, mohla by být letová v poho nějakých 60gramů....při zachování původní konstrukce.
Nebo použít tenčí depron, což by určitě taky sneslo, šla by váha určitě na 55g.
A zrovna včera jsem přemýšlel jak postavit tohle éro ještě lehčí
Když by se do toho dal vhodný pohon na 1S tak 120mAh, dvě servíčka
Nebo použít tenčí depron, což by určitě taky sneslo, šla by váha určitě na 55g.
Tak já měl jednoho za 64g s běžným vybavením a 2s 100mAh lipol. Jen jsem trošku přebrousil křídla ze spodu (verze s jednostranným potiskem), zhruba od 1/4 dozadu jakoby do klínu.
Jestli si chceš hrát, mám tu jednu E3 nafrézovanou nenabarvenou
Hmotnost cca stejná jako u Scouta, venku s ní lítám na 2s 240mAh asi 10 minut? Možná déle?
http://bristolscout.rajce.idnes.cz/Fokker_E3/
Jestli si chceš hrát, mám tu jednu E3 nafrézovanou nenabarvenou
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
jéé a nenašlo by se jich víc?
Nebo už bude v brzké době v prodeji? To se mi móóóc líbí.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
HonzaS píše:Tak já měl jednoho za 64g s běžným vybavením a 2s 100mAh lipol. Jen jsem trošku přebrousil křídla ze spodu (verze s jednostranným potiskem), zhruba od 1/4 dozadu jakoby do klínu.
Jestli si chceš hrát, mám tu jednu E3 nafrézovanou nenabarvenouHmotnost cca stejná jako u Scouta, venku s ní lítám na 2s 240mAh asi 10 minut? Možná déle?
Jo!!! E3 beru!!! Večer pošlu SZ abychom se domluvily...
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
kovaco píše::D A co tohle?
http://www.modelarina.cz/miniaturni-hal ... -1087.html
Varpor nebyl cílem vývoje. Kdyby byl, přišel bych s něčím hodně blízkým varporu.
Mimochodem, měl jsem doma podobné vybavení, jako má Varpor. Ale opět jsem měl jiný cíl. Vzniklo tohle:
Ahoj všem.Tak další Bristol se pomalu začíná podobat letadlu.Výbavu jsem objednal podle doporučení RC Factory, ale nechce se mi čekat.V krabici se povaluje tento motor http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... oduct=6584 tak prosím zkušenější o zhodnocení zda je nějaká možnost, že to poletí a s jakou vrtulkou.Jinak Honza má můj obdiv za stvoření takového hezkého kousku. Díky .
Ještě dotaz čím přilepit serva.
Ještě dotaz čím přilepit serva.
Karel