Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Ja jsem depronaka dostavel - ale udelal jsem nekolik chyb, kdyz jsem vylepsoval porad dokola vylepsovana, a ted je to opravdu hotliner, ktery potrebuje tak 100g motor 
- kope
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:to kope, Mirku a nešlo by to někdy odlétat na to tebou zmíněném golfáku (nebo jak tomu plácku tam u Vás říkáte)? Jak to tam vypadá?
No tak na Vinořickém golfáči (viz. http://rcmapy.com/?locid=2158) by to asi šlo. Přidám pár informací pro neznalé a rozhodněte se.
- Vlastní "golfáč" je mírně svažitá, občas kosená, loučka o rozměrech cca 100x250m, která se svažuje směrem k severu. Lítá se na jejím jižním konci (celkem logicky, když je to vrchol "kopce"
- na spodním (severním) okraji louka končí silnicí a bezprostředně navazující zástavbou.
- na jih, JV a západ se táhnou do nevidím pole, aktuálně oseté něčím zeleným s velkými listy (byl jsem dneska ráno lítat, tak to vím)
- na východní straně je řada topolů a za ní fotbalové hřiště. Nepříjemné je, když fouká z východu-to se to za těmi topoly docela nepěkně motá.
- na příjezdovou cestu o prázdninách bohužel umístili závoru, takže auta je potřeba nechat někde mezi domky a dojít na plac
- Vinoř je nedaleko letišť Kbely a Letňany. Kbely nejsou problém, odtamtud lítají dost stranou, ale z Letňan se občas nějaká Cessna k místu lítání přiblíží.
- louku využívají pejskaři, ale to je asi všade.
Jinak ve Vinoři je ještě jedno místo ale tam jsem byl lítat snad jen jednou s malým dvojplochem:
http://rcmapy.com/?locid=2158
- výhodou tohohle fleku oproti golfáči je, že je dál od veškeré zástavby a dá se zaparkovat v podstatě u něj
-nevýhodou je poměrně blízké vedení el. napětí a to, že kolem je jen úzký pruh trávy a pak pole. Takže přistání je buď na ten proužek nebo na betonovou plochu, kde se lítá no a nebo do oranice.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Předpokládám, že všechny ty placy, a jsou tam v okolí celkem tři, které kolem Vinoře jsou, jsou určené jen a pouze elektřinovým ajraplánům. No neva... Ale za výjezdní kolo by to snad stálo, tedy pokud bude fučet správný luft, ne přes topoly
.
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No golfáč určitě jen elektro, u toho ZD, tam nevím. Když chodím lítat tak občas vidím lítat někoho se spalovákem na jednom místě, které na RC mapách není zakreslené - je tam na dohled od golfáče v polích travnatý plac ke kterému se dá dojet po polní cestě. Ale tam bych asi VDC nepořádal - přijde mi, že je to udržovaná plocha, kterou si někdo obhospodařuje na kriket nebo něco podobného (v létě jsem je tam viděl hrát a mají tam nějaké mobilní přístřešky...) a to by mi přišlo nefér, vlízt tam bez jejich souhlasu.
Tak co, prubnem ještě do konce měsíce kolo, třeba ve Vinoři? Bohužel minimálně tento víkend jsem off, příští se uvidí.
Hitec Aurora 9X
Tak dobře, vypadá to, že pro tenhle rok je tu už mrtvo. Tak se třeste na příští, protože dnes jsem zakoupil nový, nadupaný, závodní speciál AXI 2208/20. Doufám, že se mi přes zimu podaří (rkomě dalších plánů) udělat i vylepšenou verzi svého závoďáku a příští sezonu to bude opravdu konkurence schopný stroj, byť u toho budou stále jen moje ruce
.
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Tak dobře, vypadá to, že pro tenhle rok je tu už mrtvo. Tak se třeste na příští, protože dnes jsem zakoupil nový, nadupaný, závodní speciál AXI 2208/20. Doufám, že se mi přes zimu podaří (rkomě dalších plánů) udělat i vylepšenou verzi svého závoďáku a příští sezonu to bude opravdu konkurence schopný stroj, byť u toho budou stále jen moje ruce.
Škoda, ono by to šlo - byl jsem dneska ráno lítat a kolem půl 11 bylo krásně, sluníčko začalo hřát... Testoval jsem i tu druhou lokalitu - ZD, ale tam se mi to moc nezdálo - je tam fakt blbý přistávání a ten objekt bývalého družstva je dost blízko - ale zase odvážlivci by nad ním mohli točit termiku - jak zatopí, tak tam určitě bude
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, protože všichni určitě na nový ročník VDC mohutně zbrojíte, kupujete nové motory (viď Pavle
) a stavíte nové stroje, rozhodl jsem se, že postavím přes zimu taky něco nového. Pojal jsem takový (možná šílený) nápad, ale pro jistotu se chci nejprve zeptat - vyhoví pravidlům křídlo, které bude kombinace depronu a mylaru?
Začu od konce, tuhle část ti jedniznačně nezodpovím, ale v pravidlech je napsáno, že by křídlo mělo být z "bublinek", faktem je, že ho kluci ptahují papírem. Jestli to někdo dá na roveň...
A k první části, bohužel jsem zatím začal a skončil zakoupením novéhé motoru, dále jsem se nedostal ani o krok
. Motor je v krabičce a tím to zatím zhaslo
. V každém případě bych si velmi rád našel chvilku a zbastlil (praotec soutěže základ tohoto slova použil a nazval svůj stroj, který byl prvním ze závodních speciálů VDC jménem "Bastlík") aspoň nový trup s použitím starého křídla, které nevypadá zas tak nejhůř a v luftě se docela dobře drží, přesto, že profil je jenom typu CRD-M 09.V každém případě jsem zatím pevně rozhodnut se dalšího kola zúčastnit
a že si brousím zoubky na lepší umístění, než předposlední, to si (všichni) piště
!!!
A k první části, bohužel jsem zatím začal a skončil zakoupením novéhé motoru, dále jsem se nedostal ani o krok
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No mne napadl takový nápad-začít křídlo klasicky, jak jsem ho měl zatím na všech VDC strojích - nosník, pásnice, depronová žebra, ale pak místo depronového "potahu", dát depron jen spodní stranu křídla+nahoře od náběžky k nosníku a zbytek potáhnout mylarovou fólií. Eventuelně udělat jen depronovou "pseudotorzní skříň" a zbytek potah mylarem-ale tady bych se asi bál, aby to mělo dostatečnou tuhost. Přeci jen torzní skříň z balsového potahu je něco trochu jiného než "pseudotorzní skříň" z depronu.
Slibuju si od toho úsporu hmotnosti.
Tak už opravdu bude asi dost mimo. Z hojných reakcí kolegů usuzuju, že se nejspíš odebrali k zimnímu spánku a příspěvky se začnou sypat až s prvními paprsky jarního slunce
. Osobně si nemyslím, že by to byl nějaký velký přínos. Hlavně ten depron má určitou drsnost povrchu, která bude mít kladný vliv na letové vlastnosti (vztlak). Tahle naše poletovadla se pohybují celkem pomalu a tak Re bude někdo dost dole (nepočítal jsem, ale zjevně hluboko pod kritickým). Lehce turbulentní proudění kolem povrchu je pak výhodou.
Hitec Aurora 9X
kope píše:No mne napadl takový nápad-začít křídlo klasicky, jak jsem ho měl zatím na všech VDC strojích - nosník, pásnice, depronová žebra, ale pak místo depronového "potahu", dát depron jen spodní stranu křídla+nahoře od náběžky k nosníku a zbytek potáhnout mylarovou fólií. Eventuelně udělat jen depronovou "pseudotorzní skříň" a zbytek potah mylarem-ale tady bych se asi bál, aby to mělo dostatečnou tuhost. Přeci jen torzní skříň z balsového potahu je něco trochu jiného než "pseudotorzní skříň" z depronu.
IMO s tou hmotnosti uz chlapy trochu blbnete. Navic jit s myalrem na 2m vetrone mi prijde divny. Neda tomu zadnou pevnost.
To uz radsi udelej depronovy konstrukcni kridlo a potahni papirem a vylakuj.
Co se tyce pravidel - od te doby co pepin prinesl olaminovany depron se uz k pravidlum nevyjadruju jinak, nez ze pripominam tuhle krivdu.
Genagen píše:[o se tyce pravidel - od te doby co pepin prinesl olaminovany depron se uz k pravidlum nevyjadruju jinak, nez ze pripominam tuhle krivdu.
tak ono to určitě nebylo tak, že se Pepin z čista jasna dovalil na VDC s kompozitem
Proč jsem tak činil jsem snad vysvětlil---moje učast v soutěži VDC pramenila zajména z toho duvodu,aby pro mě mělo nějaký smysl občas postavit jiné další vlastní ero a v začátku VDC se létalo na zpřevodované plechovky,což pro mě byla opravdu zábava se v tom štourat, ladit a upravovat, to samé konstrukce modelu-- postupně zkoušet třeba jiné technologie, cesta přez polystyrenové výřezy mě vždy bavila, ale ve chvíli, kdy jsem dospěl k jiné povrchové upravě, nežli olizovací papírová lepenka už pro mě dál v soutěži pokračovat---pokud by tato metoda byla jako jediná povolená začalo postrádat smysl.
Pokud se někdy v budoucnu uvolní pravidla pouze ve smyslu--musí jít o vlastní výtvor kde základem bude výpln z polystyrenu,asi bych do toho občas zase šel,ale s papírovou lepenkou mě to už vubec nemotivuje.Ono to sklo vubec není o jasné výhře a prvním místě na bedně,ale nebudu už stavět model pouze na soutěž VDC.
Smysl pro mě ted má,zučastnit se VDC s modelem, se kterým běžně létám.
PS: proti křídlu potaženému mylaram bych vubec nic osobně neměl,
k smysluplnosti takové technologie se vyjadřovat ale nechci, nikdy jsem to nezkoušel,ani to nikdy zkoušet nebudu a navíc na VDC nechodím, tak proč do toho kecat
pokud by se někdy dospělo k závěru, že by se vedle klasického VDC dala létat i třída bez limitu---vlastní výtvor, základ polyš,ale nijak by nebyl limitován motor--převodovka,povrchové zpracování ----- použité materiály a ani počet baterek--počítám, že víc jak 3 je stejně nesmysl, dejte vědět.
Genagen píše:Ja jsem depronaka dostavel - ale udelal jsem nekolik chyb, kdyz jsem vylepsoval porad dokola vylepsovana, a ted je to opravdu hotliner, ktery potrebuje tak 100g motor
no a to by se ti hodila právě ta bezlimitní třída