Jak zapojit AC motor

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
corona

Re: jak zapojit AC motor????

#31 Příspěvek od corona »

cilek píše:Takže to je dvojitý regulátor a má BEC. Na co tam bude ta deska regulátorů? Pokud použiješ jen AC regulátor, tak ta deska je zbytečná.

Nutno regulovat ocasní stejnosměrný motor.
Taktéž jsou té desce potenciometry pro nastavení gyroskopu.
cilek

#32 Příspěvek od cilek »

corona píše:
cilek píše:Takže to je dvojitý regulátor a má BEC. Na co tam bude ta deska regulátorů? Pokud použiješ jen AC regulátor, tak ta deska je zbytečná.

Nutno regulovat ocasní stejnosměrný motor.
Taktéž jsou té desce potenciometry pro nastavení gyroskopu.

Gyro je tedy na desce regulátorů? Potom nechej samozřejmě desku jako ss regulátor a gyro pro motorek ocasu. Snad tam nebude nějaký mix hl. rotoru do vrtulky. :roll: Zkusil bych to s propojením i bez.
komarek.lukas

#33 Příspěvek od komarek.lukas »

REX píše:Nic proti, ale když jsem viděl tu elektroinstalaci napadla mě hláška z filmu:
,,To je ale hnus velebnosti, fuj!,, :lol: :lol: :lol:

Ta elektroinstalace je pouze zkušební!!!(i baterie)Možná by si změnil názor kdyby si to letadlo viděl sestavený,ale uznávám,že to ted hezky nevypadá.
REX

#34 Příspěvek od REX »

komarek.lukas píše:
REX píše:Nic proti, ale když jsem viděl tu elektroinstalaci napadla mě hláška z filmu:
,,To je ale hnus velebnosti, fuj!,, :lol: :lol: :lol:

Ta elektroinstalace je pouze zkušební!!!(i baterie)Možná by si změnil názor kdyby si to letadlo viděl sestavený,ale uznávám,že to ted hezky nevypadá.

Však píšu, nic proti a prostě mě to napadlo, tak jsem napsal...
Máš pravdu, hezky to sice nevypadá, ale pokud je to zkušební a splní to funkci odzkoušení tak proč ne :wink:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
komarek.lukas

#35 Příspěvek od komarek.lukas »

NE4615001.jpg
[attachment=1]~dis-crop-ne4607001 620.jpg[/attachment

tohle je ten přijímač co mám v tom éru a tdy odkaz na detailní zobrazení http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=60245
Přílohy
~dis-crop-ne4607001 620.jpg
cilek

#36 Příspěvek od cilek »

Kristepane, tam jsou aj serva! 8O
corona

#37 Příspěvek od corona »

komarek.lukas píše:Jak si psal v tom prvním příspěvku,tak kdybys mi nakreslil schéma byl bych ti moc vděčnej

Moje zapojení:
- žlutý drát vlevo nahoře půjde do přijímače na bílý vodič konektoru pro hlavní motor (ten je zasunut do desky regulátorů).
- červený konektor vlevo bude trvale zapojen do desky regulátorů, tak, jak byl původní origo přívod od baterky.

Ale na ten tvůj Robin nebo co to máš, to asi nepůjde.
Přílohy
P1010001.JPG
Naposledy upravil(a) corona dne stř 05.09.2012 21:39, celkem upraveno 1 x.
corona

#38 Příspěvek od corona »

cilek píše:Kristepane, tam jsou aj serva! 8O
Jo, to je jak u těch prckovrtulníků Colibri V4 a V4.5 ...
komarek.lukas

#39 Příspěvek od komarek.lukas »

:wink: :wink:
komarek.lukas

#40 Příspěvek od komarek.lukas »

corona píše:
komarek.lukas píše:Jak si psal v tom prvním příspěvku,tak kdybys mi nakreslil schéma byl bych ti moc vděčnej

Moje zapojení:
- žlutý drát vlevo nahoře půjde do přijímače na bílý vodič konektoru pro hlavní motor (ten je zasunut do desky regulátorů).
- červený konektor vlevo bude trvale zapojen do desky regulátorů, tak, jak byl původní origo přívod od baterky.

Ale na ten tvůj Robin nebo co to máš, to asi nepůjde.

Ten žlutej kabel je napojenej tam kde byl origo JR konektor?(černý,červený,bílý)Je to špatně vidět
MartyCZ

#41 Příspěvek od MartyCZ »

existuji konverzni sady z ss motoru na stridave, vetsinou jsou ale asi delane na miru puvodniho motoru. Neco jako tohle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=25434, ale stacil by pro jeden motor a tenhle ma navic i samotny regl uz na sobe. Pohledej v threadu pro modifikaci mCPx, tam vim ze byl odkaz na konverzni sadu s jednim motorem. Do ss motoru jde take jen pulzni signal, otazkou je, jak prevodnik dela mereni sirky pulzu - bud digitalne merenim stridy, to muze byt problem kdyz je jina opakovaci frekvence pulzu (muze to byt moc nebo malo), nebo "hloupe" analogove, proste jen spravne spocteny integracni rc clanek a nasledne mereni napeti. Takovy prevodnik by mel jit pomerne snadno realizovat jednim "malonohym" mikroprocesorem - meri analog napeti a generuje servosignal pro regl - porad se s nekym, kdo by to umel a chtel naprogramovat.
k zapojeni - regl ma vstup, tam jde baterka - pozor, at regl snese napeti baterky, to same plati pro motor. Z reglu jdou tri fousy na motor a servokabel, puvodne do prijimace - po nem zpravidla jeste regl posila napajeni prijimaci (to v tomhle pripade neni potreba, ale da se tim napajet ten mikroprocesor). Misto ss motoru pak integracni clanek, napetovy delic, mikroprocesor a na nej ten servokabel reglu - napajeni + servosignal
cilek

#42 Příspěvek od cilek »

komarek.lukas píše:JJ díky a popřípadě ten převodník-pod čim ho mám vyhledat?

Něco takového: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=22679
ifin

Re: Jak zapojit AC motor

#43 Příspěvek od ifin »

Dej si do vyhledávače "brushed to brushless signal converter" a máš to. Stojí to kolem 12 usd a skutečně to funguje.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
corona

#44 Příspěvek od corona »

komarek.lukas píše:Ten žlutej kabel je napojenej tam kde byl origo JR konektor?(černý,červený,bílý)Je to špatně vidět
Žlutý jde do regulátoru do bílého, vyveden je z desky se signálu pro motor.
ifin

Re: Jak zapojit AC motor

#45 Příspěvek od ifin »

Tady máš odkaz na Aukro. Komplet vybavení, mimochodem teprve z toho obrázku jsem pochopil na co je ten plonkový konektor...je to vývod pro třetí servo - křidýlka.

http://aukro.cz/rc-vybaveni-micro-falco ... 03039.html
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“