SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jumper

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#466 Příspěvek od jumper »

Ahoj, jen se zeptám , tobě se zlomila že to řešíš?
milan_k

#467 Příspěvek od milan_k »

jumper píše:Ahoj, jen se zeptám , tobě se zlomila že to řešíš?

ano, mám ji naprasklou v místě kde se zasouvá křídlo do trupu.
Při prudším manévru v letu mi odpadly i oba plastové kolíčky. Ty po častém nasazování měli stále větší vůli takže jejich za a od-klapnuti také nebylo jak když byly nové.
Přistát se s modelem dalo jen levé křídlo mělo vůli nahoru dolu jak byla nalomená ta uhlíková trubka.

Problémem je nestandardní délka uhl. trubky tj. 110 cm a i u průmer 9mm ( vnitřní prům. 7mm tj stena má tl. 1mm )
Menší uhlík. trubička by v otvoru křídla měla vůli na větší by se zase musel otvor v EPP zvětšovat a stejně by se musel vyřešit problem s délkou 110 cmm a zajištením količky v jíném místě.
Jedině udělat jestě další otvor pro zajistění v křídle, blíže trupu tak aby stačila i délka 100cm.
Dále pak i frezování dražek do trubky pro kolíčky a výroba najakých lepších zajišťovacích kolíčků ( nebo vlepit do trubky nějakou matičku a uvnitř kolíčku mít šroubek .. ).

Zajímalo mě zda už toto někdo řešil, případně kde by se dala sehnat uhlíková trubička parametrů jako je ta originalní u sky climbera.
psanitra

#468 Příspěvek od psanitra »

milan_k píše:Ahoj, měnili jste již někdo uhlikovou trubku, která vyztužuje křídla u Skyclimbera ?
U modelu je uhliková trubka délky 110 cm průmer vnejší průměr 9 mm vnitřní 7 mm. Co jsem se dival tam ve většine modelařských webů maji uhlíkové trubky jen délky 100cm a průmery 8 a pak 10mm.
Jak jste pak případně řešili zajistení trubky tj. frezovaní otvoru a zajištovací plastové kolíčky? Nejdou zakoupit zavlášť jako nahradní dil, jaké jste volili jiné řešení?
Vyrábel někdo nebo sehnal vhodné zajištovací kolíčky ?
Jako náhradní dil lze zakoupit celá křídla i s uhlíkovou trubkou a zajištovacími kolíčky - cena cca 800Kč.

Díky za odpovědi.
Milan

Riesil som uplne rovnaky problem, bohuzial sa mi tak isto nepodarilo nikde zohnat samostanu trubky ani kolicky. Takze som musel kupit komplet set kridlo+trubka+kolicky. Kazdopadne kolicky sa daju vyrobit, 2kusy som si spravil sam s tvrdeho plastu, je to na par minut hrania s pilnikom. Inak kridla k trupu uz radsej prelepujem lep.paskou, som nato zvyknuty s kompozitov, a je to istota.
PIKE PERFECT | F3F Willow | Bravo F3K | Nan Orion F3J | Skyclimber | GRAUPNER MX-20
milan_k

#469 Příspěvek od milan_k »

psanitra píše:
milan_k píše:Ahoj, měnili jste již někdo uhlikovou trubku, která vyztužuje křídla u Skyclimbera ?
U modelu je uhliková trubka délky 110 cm průmer vnejší průměr 9 mm vnitřní 7 mm. Co jsem se dival tam ve většine modelařských webů maji uhlíkové trubky jen délky 100cm a průmery 8 a pak 10mm.
Jak jste pak případně řešili zajistení trubky tj. frezovaní otvoru a zajištovací plastové kolíčky? Nejdou zakoupit zavlášť jako nahradní dil, jaké jste volili jiné řešení?
Vyrábel někdo nebo sehnal vhodné zajištovací kolíčky ?
Jako náhradní dil lze zakoupit celá křídla i s uhlíkovou trubkou a zajištovacími kolíčky - cena cca 800Kč.

Díky za odpovědi.
Milan

Riesil som uplne rovnaky problem, bohuzial sa mi tak isto nepodarilo nikde zohnat samostanu trubky ani kolicky. Takze som musel kupit komplet set kridlo+trubka+kolicky. Kazdopadne kolicky sa daju vyrobit, 2kusy som si spravil sam s tvrdeho plastu, je to na par minut hrania s pilnikom. Inak kridla k trupu uz radsej prelepujem lep.paskou, som nato zvyknuty s kompozitov, a je to istota.

Díky za odpvěď,
kolíčky by se z tvrdého plastu daly vyrobit, vypilovat drázky do uhl. trubičky asi také (frézku nemám).
Uhlíkové trubky jsou dostupné průměry 2-8mm po 1mm a pak až 10 a 12mm, stějně tak délka nad 100cm nevím jestli je sehnatelná, připadně jestli se další trubičky nejak spojují.

Délku 110 cm a rozdílný vnější průměr trubičky 9mm by se muselo řešit úpravou křídla.
Zvětšit otvor v EPP křídle na 10mm (nevím jak vrtat v EPP jestli to vubec jde ? ), trubka 10mm lze již v 100cm délce zakoupit (http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=5608 10x9mm 1m ) a kolíčky dát blíže k trupu s tím, že každé křídlo bude mít o 5cm kratší vyztužení.

Koupě nahradního dílu setu křídel , uhl. trubky a kolíčků ( NE4240-S03 -
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=60730) za 799 Kč je řešení ale vyměna pouze uhl. trubičky, pokud by neměla u sky climbera takové nestandardní parametry průměru a délky, by vyšla o dost levněji.
Škoda ze Nine Eagles nenabízí tuto trubičku a kolíčky jako náhradní dily.
kope
Kontaktovat uživatele:

#470 Příspěvek od kope »

milan_k píše:
kolíčky by se z tvrdého plastu daly vyrobit, vypilovat drázky do uhl. trubičky asi také (frézku nemám).
Uhlíkové trubky jsou dostupné průměry 2-8mm po 1mm a pak až 10 a 12mm, stějně tak délka nad 100cm nevím jestli je sehnatelná, připadně jestli se další trubičky nejak spojují.
Délku 110 cm a rozdílný vnější průměr trubičky 9mm by se muselo řešit úpravou křídla.
Zvětšit otvor v EPP křídle na 10mm (nevím jak vrtat v EPP jestli to vubec jde ? ), trubka 10mm lze již v 100cm délce zakoupit (http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=5608 10x9mm 1m ) a kolíčky dát blíže k trupu s tím, že každé křídlo bude mít o 5cm kratší vyztužení.

Na drážky v trubce nebudeš potřebovat frézku - bude stačit lupénková pilka a jehlové pilníky - jen až to budeš dělat, použij respirátor-dýchat uhlíkový prach není zdravotně nic moc.

Tu trubku bych normálně nastavil - koupil bych 2 s vnějším průměrem 8mm + jednu s průměrem, který půjde zasunout do té "hlavní" a tu bych použil jako spojku. Tu spojku budeš muset lehce obrousit, aby ti šla zasunout. No a pak bych tu spojenou trubku olaminoval sklem, aby ses dostal na požadovaný průměr 9 mm.
Další variantou by bylo koupit trubku 10 mm a po napojení na 110 cm jí obrousit. Ale tady bych koupil spíš silnostěnou trubku (http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... 0x8x1000mm)

Asi ti naroste trochu hmotnost, ale toho bych se nebál, Climber to unese
Taky mi napadlo, že by se nemusela použít uhlíková, ale třeba duralová trubka ? Ale s tím nemám zkušenost, tak nevím, jak je to pevnostně a hmotnostně.

A když to tady tak píšu - co to vyřešit tak, že tu naprasklou trubku v místě praskliny prostě řízneš a vlepíš tam uhlíkovou spojku, stejně jako bys nastavoval novou trubku ?
[/quote]

milan_k píše:

Souhlas, tohle řešení je nepraktické, sám se to chystám řešit-ztratil jsem jeden zajišťovací kolíček. Jako vhodný matroš se mi zatím zdá plast, ze kterého jsou kuchyňská prkénka z Ikea (jen pak budu muset ženě koupit jiné :-)), popřípadě to vysochat z prasklého pravítka - prostě aby to bylo pevné, ale alespoň trochu pružné.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
milan_k

#471 Příspěvek od milan_k »

kope píše:
milan_k píše:

Na drážky v trubce nebudeš potřebovat frézku - bude stačit lupénková pilka a jehlové pilníky - jen až to budeš dělat, použij respirátor-dýchat uhlíkový prach není zdravotně nic moc.

Tu trubku bych normálně nastavil - koupil bych 2 s vnějším průměrem 8mm + jednu s průměrem, který půjde zasunout do té "hlavní" a tu bych použil jako spojku. Tu spojku budeš muset lehce obrousit, aby ti šla zasunout. No a pak bych tu spojenou trubku olaminoval sklem, aby ses dostal na požadovaný průměr 9 mm.
Další variantou by bylo koupit trubku 10 mm a po napojení na 110 cm jí obrousit. Ale tady bych koupil spíš silnostěnou trubku (http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... 0x8x1000mm)

Asi ti naroste trochu hmotnost, ale toho bych se nebál, Climber to unese
Taky mi napadlo, že by se nemusela použít uhlíková, ale třeba duralová trubka ? Ale s tím nemám zkušenost, tak nevím, jak je to pevnostně a hmotnostně.

A když to tady tak píšu - co to vyřešit tak, že tu naprasklou trubku v místě praskliny prostě řízneš a vlepíš tam uhlíkovou spojku, stejně jako bys nastavoval novou trubku ?

milan_k píše:

Souhlas, tohle řešení je nepraktické, sám se to chystám řešit-ztratil jsem jeden zajišťovací kolíček. Jako vhodný matroš se mi zatím zdá plast, ze kterého jsou kuchyňská prkénka z Ikea (jen pak budu muset ženě koupit jiné :-)), popřípadě to vysochat z prasklého pravítka - prostě aby to bylo pevné, ale alespoň trochu pružné.[/quote]

diky za tipy

-k řezání uhlíku jsem četl už téma zde .. viewtopic.php?p=290248 respirator pouziji pokud budu řezat uhlík.
Lupenkovou pilku mám, zkusím jak jenmé zuby plátků použiji ..

-duralovou nebo laminatovou trubku jsem nehledal ...ano byla by asi větší hmotnost pri nižší pevnosti.

-asi zkusim vlepit jako spojku trubicku menšího průměru tj 7mm ( 7x5x1000 mm ) do té naprasklé jako spojka ... prasklina je tak 5-6 cm podélně v místě kde se křídlo zasouvá do trupu.

-zkusím se podívat na to plastové prkénko z Ikei nebo na něco podobného hlavně aby se ten plast nevytahal (zuby co se roztahují přes trubku) a dobře držel zacvaklý v té drážce.
připadně zalepím do trubky v místě drázky nějakou matičku a do plastového kolíčku dám šroubek..

stejně se EPP křídla v místě díry na kolíček vymačkávají a zvětsuje se otvor pro kolíček v křídle a dochází tam pak k posunu trubky a možnemu vysouvání křídel, tak to tam taky nějak zpevním.
kope
Kontaktovat uživatele:

#472 Příspěvek od kope »

milan_k píše:
-zkusím se podívat na to plastové prkénko z Ikei nebo na něco podobného hlavně aby se ten plast nevytahal (zuby co se roztahují přes trubku) a dobře držel zacvaklý v té drážce.
připadně zalepím do trubky v místě drázky nějakou matičku a do plastového kolíčku dám šroubek..

Jeden kolega, který tady používá nick "Hokej" už tohle řešil a udělal to obráceně - ten kolíček "neobjímá" trubku, ale naopk má udělané trny, které se zasunou do té drážky. V rychlosti jsem načrtnul, jak to asi vypadalo - pro představu to snad stačí:

kolík.JPG
kolík.JPG (7.05 KiB) Zobrazeno 1897 x
HOKEJ

#473 Příspěvek od HOKEJ »

Zatím to funguje.
Přílohy
P7084150.JPG
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
stas

#474 Příspěvek od stas »

ahoj,
náhradné zaisťovacie kolíčky som v pohode kúpil v predajni odkiaľ som mal
aj celý model http://www.skymodel.sk, neviem, ako to je s ostatnými dielmi,
zatiaľ som nič iné nepotreboval...
milan_k

#475 Příspěvek od milan_k »

stas píše:ahoj,
náhradné zaisťovacie kolíčky som v pohode kúpil v predajni odkiaľ som mal
aj celý model http://www.skymodel.sk, neviem, ako to je s ostatnými dielmi,
zatiaľ som nič iné nepotreboval...

Diky za tip,
količky asi vyrobím z nějakého plastového pravítka.

Díval jsem se na zmíněný web .. http://www.skymodel.sk/rc-modely-lietad ... vaci-klipy kod je NE200119 cena 3 EUR
V českých obchodech jsem tento náhradní díl nenalezl.

Stejně tak náhradní kabinu NE200118 cena 7,99 EUR po které se v minulosti někteří v diskuzi ptali a byla dostupná jen s náhradním dilem trup ( NE200101 - cena cca 800 Kč).
pEPYK

#476 Příspěvek od pEPYK »

Mám za sebou pár startů se Sky Climberem a rád bych připojil pár postřehů.
Co mě zklamalo nejvíc je elektronika při nákupu kompletního setu:
Regulátor nefungoval vůbec (zakoupen nový), ve vysílačce praskl vymezovač neutrální polohy na pravé páčce (opraveno Chemoprénem), nabíječka jednou nabíjí, jednou ne.. atd.
Z toho důvodu bych doporučil nákup Sky Climbera bez elektroniky a případné osazení provést "až potom" kvalitními komponenty.
Na druhou stranu vyslíačka pracuje bez rušení a výpadků signálu a umožňuje i nějaké to nastavení.
V letu je model stabilní, parádně plachtí a umí letět i "krokem" - takže maximální spokojenost

Jen mně připadá, že směrovka je jaksi málo účinná. Je to normální u těchto typů letadel?
Dá se stím zalétnout třeba nožový let?
kope
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od kope »

Nevím, jestli mám něco špatně na letadle nebo jestli je to rukama, ale zdá se mi, že můj Sky Climber má docela velké opadání - pokud to fakt nenosí, tak jsem docela rychle "dole", zvlášť když naložím tříčlánek 2200 mAh - na 30-40 s motorového letu jsem rád, když dám 6 min kluzu (snažím se lítat tak, že letím na motor 30-40 sec, pak bezmotorový let a po přistání nový start - nepřimotorovávám si během letu - takový tréning na RCEN/RCEK). Nejvíc jsem zatím byl na cca minutu motoru nějakých 25 minut ve vzduchu - ale to to nosilo, že by i stůl plachtil :) . A to mám těžiště tam kde má být. :( Jak jste na tom vy ?
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#478 Příspěvek od ludicek »

Môj rekord na 3300mAh baterke bol 2hodiny, ale to už lietali doslova aj dvere a letel som za dravcami /no skús zložiť telefón svokre :lol:/ . Proste náhoda, a sky climber pekne lieta aj v svahu.
Ťažisko som nememil.
Bohužiaľ musel som rýchlo zaloviť v pamäti - ako vypadnúť z termiky, mnohokrát som o tom čítal na fóre od skúsených vetroňárov. Našťastie použil som vo výške, keď už sky climber bol už len bodka, manéver položiť na chrbát, zapnúť brzdu /v tomto prípade krídelká nahor/ a on si pekne vyklesal bez flappingu či lámania krídel.
Na vylepšie plachtenia a chytania termiky sa mi veľmi osvedčilo zalomenie profilu - obe krídelká nadol 2-3mm /mám optic 6/. Výrazne to predlžuje čas plachtenia a termického poletovania, len musí byť pri váhe sky climbera bezvetrie. Ľ.
SagiCZ

#479 Příspěvek od SagiCZ »

Dalo by se na mého Climbera někam umístit toto http://www.zlepsovak.cz/cs/kamery/145-m ... cenka.html ?

Aniž bych do toho jakkoliv musel řezat apod? Nejlépe jen jednoduše přilepit izolačkou na jeden let. Šlo by to třeba na canopy? Nebo na křídlo? Nedokážu si představit jak moc to ovlivní letové vlastnosti. Hmotnost to má jen 16g, ale přeci jenom to není zrovna aerodynamické. Poraďte.
SagiCZ

#480 Příspěvek od SagiCZ »

kope píše:na 30-40 s motorového letu jsem rád, když dám 6 min kluzu

Na 40s stoupání s motorem už jsem tak vysoko, že letadlo skoro nevidím. Proto se leknu a spočátku klesám docela prudce, než letadlo zase vidím. Celkově bych ale neřekl, že plachtím déle jak nějaké 3-4 min. Jsem ale začátečník no.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“