Plný profil nebo třeba desku 1 mm a víc řežu mod. frézkou.Při přestavbě Shermana na M50 Super Sherman IDF jsem potřeboval udělat kruhové rámečky kolem ventilátorů osádky a řešil jsem to výrobou z uhlíkové trubičky odpovídajícího rozměru.Při řezání frézkou mi ten kroužek vždy spolehlivě řezný kotouček roztrhal.Je to v měřítku 1:72 takže tloušťka kroužku je 0.0000nic .Ze zoufalství jsem zkusil použít žiletkovou pilku.A ejhle ono to funguje.Řez je krásně čistý,nic se netřepí,jdou řezat ,,prstýnky" slabší než 1mm .
No zrovna když jsem psal o tom svinstvu, tak jsem smrkal z jedný dírky černý nudle od uhlíku a z druhý bílý od sklolaminátu...
Včera jsem brousil s respirátorem a ten byl po skončení černý jako bota. Když si představím, že bych měl tohle v plících, tak je mi zle.
Akorát jsem pořád ofukoval ten prach z broušeného místa abych tam viděl, ale smetí se ani nehlo, jen se zvedl prach z respirátoru.
No zrovna když jsem psal o tom svinstvu, tak jsem smrkal z jedný dírky černý nudle od uhlíku a z druhý bílý od sklolaminátu...
Včera jsem brousil s respirátorem a ten byl po skončení černý jako bota. Když si představím, že bych měl tohle v plících, tak je mi zle. Akorát jsem pořád ofukoval ten prach z broušeného místa abych tam viděl, ale smetí se ani nehlo, jen se zvedl prach z respirátoru.
No věř mi, že já už bez něj taky brousit nebudu...Fakt humus!
Lindbergh píše: No věř mi, že já už bez něj taky brousit nebudu...Fakt humus!
Tobě se to mluví- s protekcí na patolce Ale vážně -prý je prach "malinko" karcinogenní-ale co dnes není že? Jinak řežu lupínkovkou s plátkem Eberle(na kov-jemný) a netřepí se nic.