Letadlo na pohodové létání i akrobacii

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Jardátor

Letadlo na pohodové létání i akrobacii

#1 Příspěvek od Jardátor »

Hezký večer.Bohužel se mi dnes povedla první totálka,ale jako začátečníka mě to jednou potkat muselo.Na pohodové lítání za domem jsem měl Bellancu od Hackera.Je to hodně pohodové letadlo,bohužel,už jsem s ním asi dost blbnul,a v dost velké výšce se přepůlilo kžídlo a éro se krásně zavrtalo do země.Nevím,jestli to jde dohromady,ale moc rád bych měl podobné éro,s kterým jde lítat pohodově,i trošku blbnout bez strachu,že něco rupne.Podobnou zkušenost má i můk kamarád,takže už bych chtěl něco pevnějšího.Zbylo mi několik 2-článkových baterií,rád bych je ještě využil.Takže moc prosím o doporučení éra na pohod.lítání i trošku akrobacie,samozřejmě zatím pořád z epp.Moc dík.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: Letadlo na pohodové létání i akrobacii

#2 Příspěvek od Pajas »

Máš moje sympatie, to samé se mi totiž stalo s Wing-Dragonem :D.
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hanyk »

Něco si vyber-http://sad.okdar.net/
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Boro

#4 Příspěvek od Boro »

Toz kurna,Jardatore,takhle to nende.To mas jak se zensku.Chces to na pohodove litani(at dobre navari,opere,vecer radne posanti),nebo na akrobaciji(aby bylo na co koukat=aeroplan od RC fektory)ale oboje naraz nende:-)))))

B
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Jardátor

#5 Příspěvek od Jardátor »

Boro píše:Toz kurna,Jardatore,takhle to nende.To mas jak se zensku.Chces to na pohodove litani(at dobre navari,opere,vecer radne posanti),nebo na akrobaciji(aby bylo na co koukat=aeroplan od RC fektory)ale oboje naraz nende:-)))))

B

Ale toš kurňa de to.Bellanca mi vyhovovala,je hodná a trošku té akrobaci taky zvládla.Na plnohodnotného akrobata nemám ruce,ani po něm netoužím.Prostě jak jsem uvedl,pohodový let s malou dávkou AAA./absolutně amatérská akrobacie/Uvažuji i o nějakém dvouplochovi,ale ten už asi bude divočejší. :o Možná si ji koupím ještě jednou a udělám výztuhy na křídle.Ale byla to fakt nádhera,jak se z výšky řítila ka zemi,a já nemohl nic dělat.I půlka křídla doplachtila daleko.Bohužel,lepit už není co.Maximálně s ní zateplím psovi boudu. :lol:
REX

#6 Příspěvek od REX »

Ale s plnokrevným akrobatem se taky dá lítat na pohodu :!:
To jako když mám motorku co umí 300km/h tak sní musím jezdit skoro furt 300???
Když se mi bude chtít, tak 300 pojedu (teda jen vyjímečně, kde se to dá) a když budu chtít, pojedu jak doktor z filmu a budu se kochat :lol: :lol:
Taky neumím pořádně akrobatit a s akrobatem lítám... krásně obratný, zvládne víc než ruce a jak se s ním dá lítat v podvečer na relax 8)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Jardátor

#7 Příspěvek od Jardátor »

REX píše:Ale s plnokrevným akrobatem se taky dá lítat na pohodu :!:
To jako když mám motorku co umí 300km/h tak sní musím jezdit skoro furt 300???
Když se mi bude chtít, tak 300 pojedu (teda jen vyjímečně, kde se to dá) a když budu chtít, pojedu jak doktor z filmu a budu se kochat :lol: :lol:
Taky neumím pořádně akrobatit a s akrobatem lítám... krásně obratný, zvládne víc než ruce a jak se s ním dá lítat v podvečer na relax 8)

Asi máš pravdu,s pořádným akrobatem jsem nikdy neletěl,ale zkušenější píší,že se musí s akrobatem pořád "páčkovat"S Belčou jsem si výletěl do nebeských výšin,vypnul motor,kochal jsem se,popíjel pivečko a jak jsem dopil,tak jsem trošku přiložil pod kotela trénoval všechny možné i nemožné akrobat.prvky.A to mě právě baví.Prostě pohoda,klídek tabáček. :)
zero_ozero

#8 Příspěvek od zero_ozero »

Tak si kup Funcuba. Vybavení už nějaký máš a tvoje požadavky podle mě splňuje. Pohodový letadlo co zvládne lehkou akrobačku + má klapky, které spestří zábavu.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zwobot »

Jardátore pořiď si tohle http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=651. Včéra jsem to zalítal a chová se to naprosto pohodové parádní éro. Měl jsem už dvě od RCFactory a vždycky se to chovalo nezáludně čistě, ale v případě potřeby se to chová fakt ostře :D

Já se na érech od RCF naučil lítat!! Žádnej Simulátor, LazyBee, ÍzyStár, Beta nebo něco takového - rovnou akrobat. "Ty voe cos to koupil, to rozšviháš za pět sekund" HM tak tam pípnu na začátek 20procent vychýlky, hodím a "kur... ono to fakt letí".
"Á héle na co je tohle? Dualrate? tak to tam napípám... Kurňa to nějak ožilo, přepnu to zpátky a zase to je školní model" Vylítám baterku, dám si cigáro a jdeme domů :D Tohle byl můj úplně první let s RCérem. :wink: :wink: to je jak první holka, taky si jí pamatuješ :mrgreen: Ještě týden jsem tenhle "pětiminutovej orgáč" vydejchával :D Bylo to jak droga.

Takže se neboj něčeho takového. Jestli něco "nezvládneš" tak 5 minut lepení vteřiňákem a aktivátorem na místě a jdeme na to znova.
Za mě tedy ten Crack Pitts a malé vychýlky okolo 40-50 procent a máš krásné éro pro lítání za barákem. :wink:
Já taky nemám pazoury na lítání bůhví jakých prvků o kterých nevím jak se jmenují. :D Přesto občas vyplodím nějaký ten výkrut a plochou vývrtku když chci. Páčkovaná to moc není, kam to pošlu tam to letí. Přesně jak to píše REX.
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ludicek »

To je asi vec názoru.
Kolega má v metrovej cessne 300W motor a dá sa s tým zalietať skutočne všetko, od pohodaletu až po 3D akrobaciu, proste neuveriteľná mrcha. Len si vyber niečo na čom sa bude dať lietať aj v miernom vetre aby si neľutoval keďže po väčšinu roka fúka. A ako druhé lietadlo by som si práve na akrobata netrúfal.
Jardátor

#11 Příspěvek od Jardátor »

Zatím dík za všechny návrhy,ale bohužel,nevyhovují mi.Asi půjdu zpátky do Bellancy s nějakými ůpravami.Fun Cub je určitě dobrý,ale těžko v něm využiju 2-čl.baterky z Bellancy,a motor by byl taky slabý.A plackolety od Rc factory mě nějak neoslovují.Budu asi ještě pátrat,třeba něco najdu.Líbil by se mi i nějaký malý dvouplošníček,uvidíme.Už nepatřím mezi nejmladší,reakce na nějakého divocha už nemám,a ta Belča lítala sama. :lol:
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Vojc29 »

ludicek píše:To je asi vec názoru.
Kolega má v metrovej cessne 300W motor a dá sa s tým zalietať skutočne všetko, od pohodaletu až po 3D akrobaciu, proste neuveriteľná mrcha. Len si vyber niečo na čom sa bude dať lietať aj v miernom vetre aby si neľutoval keďže po väčšinu roka fúka. A ako druhé lietadlo by som si práve na akrobata netrúfal.

No chtěl bych vidět jak lítá CESSNA 3D akrobacii :D :D :D :D
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
VTjr

#13 Příspěvek od VTjr »

Mezi plnokrevním akrobatem a cvičným hornoplochem je rozdíl hlavně v tom, že ten první poslouchá na slovo a jak ho necháš tak letí. To vůbec neznamená, že by byl nestabilní, je pouze z hlediska řízení neutrální. Musíš ho řídit s plným soustředěním a nemůžeš přitom chlastat pivo - to opravdu ne.
To ale neznamená, že bys ho nezvládl. Spíš naopak, si myslím, že jakmile to zkusíš, tak se Ti to zalíbí. A hlavně posune Tvé pilotské schopnosti o kus dál.
A pokud Ti jde o to pivo. Tak na to slouží hospoda. :lol:

Já osobně bych jako přechod na akrobata doporučil Foxe1800 (za necelých 100€ máš ho včetně motoru, regulátoru a serv). Je to sice "jenom" akrobatický větroň, ale Zvládne veškerou akrobacii krom stoupavých výkrutů (se silnějším moterem by zvládl i to) a pokud nahradíš laminátovou trubku (nosník křídla) poctivou karbonovou, tak máš jistotu, že se ve vzduchu nezlomí ani při těch nejostřejších obratech. Ja svého provozuji už rok a mám s ním asi 600 startů (asi 80 hodin motorového letu).
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Jardátor

#14 Příspěvek od Jardátor »

S tím chlastáním piva to samozřejmě bylo myšleno jako sranda,moc ho nevypiju v hospodě,natož při řízení letadla.Věřím,že ten Fox je dobrý,ale pro blbnutí za barákem asi moc vhodný nebude.A jak už jsem psal,rád bych využil motor,serva,baterky,regulátor do dalšího éra.A s Foxem by asi motůrek Aeolian 28/26/12 1900kv a 2-čl.baterie moc nehnuly.Ale dík,třeba ho pořídím na příští sezonu. :?
jenisej

#15 Příspěvek od jenisej »

Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“