Letadlo na pohodové létání i akrobacii
Letadlo na pohodové létání i akrobacii
Hezký večer.Bohužel se mi dnes povedla první totálka,ale jako začátečníka mě to jednou potkat muselo.Na pohodové lítání za domem jsem měl Bellancu od Hackera.Je to hodně pohodové letadlo,bohužel,už jsem s ním asi dost blbnul,a v dost velké výšce se přepůlilo kžídlo a éro se krásně zavrtalo do země.Nevím,jestli to jde dohromady,ale moc rád bych měl podobné éro,s kterým jde lítat pohodově,i trošku blbnout bez strachu,že něco rupne.Podobnou zkušenost má i můk kamarád,takže už bych chtěl něco pevnějšího.Zbylo mi několik 2-článkových baterií,rád bych je ještě využil.Takže moc prosím o doporučení éra na pohod.lítání i trošku akrobacie,samozřejmě zatím pořád z epp.Moc dík.
Re: Letadlo na pohodové létání i akrobacii
Máš moje sympatie, to samé se mi totiž stalo s Wing-Dragonem
.
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Něco si vyber-http://sad.okdar.net/
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Toz kurna,Jardatore,takhle to nende.To mas jak se zensku.Chces to na pohodove litani(at dobre navari,opere,vecer radne posanti),nebo na akrobaciji(aby bylo na co koukat=aeroplan od RC fektory)ale oboje naraz nende:-)))))
B
B
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Boro píše:Toz kurna,Jardatore,takhle to nende.To mas jak se zensku.Chces to na pohodove litani(at dobre navari,opere,vecer radne posanti),nebo na akrobaciji(aby bylo na co koukat=aeroplan od RC fektory)ale oboje naraz nende:-)))))
B
Ale toš kurňa de to.Bellanca mi vyhovovala,je hodná a trošku té akrobaci taky zvládla.Na plnohodnotného akrobata nemám ruce,ani po něm netoužím.Prostě jak jsem uvedl,pohodový let s malou dávkou AAA./absolutně amatérská akrobacie/Uvažuji i o nějakém dvouplochovi,ale ten už asi bude divočejší.
Ale s plnokrevným akrobatem se taky dá lítat na pohodu
To jako když mám motorku co umí 300km/h tak sní musím jezdit skoro furt 300???
Když se mi bude chtít, tak 300 pojedu (teda jen vyjímečně, kde se to dá) a když budu chtít, pojedu jak doktor z filmu a budu se kochat

Taky neumím pořádně akrobatit a s akrobatem lítám... krásně obratný, zvládne víc než ruce a jak se s ním dá lítat v podvečer na relax
Když se mi bude chtít, tak 300 pojedu (teda jen vyjímečně, kde se to dá) a když budu chtít, pojedu jak doktor z filmu a budu se kochat
Taky neumím pořádně akrobatit a s akrobatem lítám... krásně obratný, zvládne víc než ruce a jak se s ním dá lítat v podvečer na relax
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
REX píše:Ale s plnokrevným akrobatem se taky dá lítat na pohodu![]()
Když se mi bude chtít, tak 300 pojedu (teda jen vyjímečně, kde se to dá) a když budu chtít, pojedu jak doktor z filmu a budu se kochat![]()
Asi máš pravdu,s pořádným akrobatem jsem nikdy neletěl,ale zkušenější píší,že se musí s akrobatem pořád "páčkovat"S Belčou jsem si výletěl do nebeských výšin,vypnul motor,kochal jsem se,popíjel pivečko a jak jsem dopil,tak jsem trošku přiložil pod kotela trénoval všechny možné i nemožné akrobat.prvky.A to mě právě baví.Prostě pohoda,klídek tabáček.
- zero_ozero
Tak si kup Funcuba. Vybavení už nějaký máš a tvoje požadavky podle mě splňuje. Pohodový letadlo co zvládne lehkou akrobačku + má klapky, které spestří zábavu.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Jardátore pořiď si tohle http://www.rc-factory.cz/detail.php?id=651. Včéra jsem to zalítal a chová se to naprosto pohodové parádní éro. Měl jsem už dvě od RCFactory a vždycky se to chovalo nezáludně čistě, ale v případě potřeby se to chová fakt ostře
Já se na érech od RCF naučil lítat!! Žádnej Simulátor, LazyBee, ÍzyStár, Beta nebo něco takového - rovnou akrobat. "Ty voe cos to koupil, to rozšviháš za pět sekund" HM tak tam pípnu na začátek 20procent vychýlky, hodím a "kur... ono to fakt letí".
"Á héle na co je tohle? Dualrate? tak to tam napípám... Kurňa to nějak ožilo, přepnu to zpátky a zase to je školní model" Vylítám baterku, dám si cigáro a jdeme domů
Tohle byl můj úplně první let s RCérem.
to je jak první holka, taky si jí pamatuješ
Ještě týden jsem tenhle "pětiminutovej orgáč" vydejchával
Bylo to jak droga.
Takže se neboj něčeho takového. Jestli něco "nezvládneš" tak 5 minut lepení vteřiňákem a aktivátorem na místě a jdeme na to znova.
Za mě tedy ten Crack Pitts a malé vychýlky okolo 40-50 procent a máš krásné éro pro lítání za barákem.
Já taky nemám pazoury na lítání bůhví jakých prvků o kterých nevím jak se jmenují.
Přesto občas vyplodím nějaký ten výkrut a plochou vývrtku když chci. Páčkovaná to moc není, kam to pošlu tam to letí. Přesně jak to píše REX.
Já se na érech od RCF naučil lítat!! Žádnej Simulátor, LazyBee, ÍzyStár, Beta nebo něco takového - rovnou akrobat. "Ty voe cos to koupil, to rozšviháš za pět sekund" HM tak tam pípnu na začátek 20procent vychýlky, hodím a "kur... ono to fakt letí".
"Á héle na co je tohle? Dualrate? tak to tam napípám... Kurňa to nějak ožilo, přepnu to zpátky a zase to je školní model" Vylítám baterku, dám si cigáro a jdeme domů
Takže se neboj něčeho takového. Jestli něco "nezvládneš" tak 5 minut lepení vteřiňákem a aktivátorem na místě a jdeme na to znova.
Za mě tedy ten Crack Pitts a malé vychýlky okolo 40-50 procent a máš krásné éro pro lítání za barákem.
Já taky nemám pazoury na lítání bůhví jakých prvků o kterých nevím jak se jmenují.
To je asi vec názoru.
Kolega má v metrovej cessne 300W motor a dá sa s tým zalietať skutočne všetko, od pohodaletu až po 3D akrobaciu, proste neuveriteľná mrcha. Len si vyber niečo na čom sa bude dať lietať aj v miernom vetre aby si neľutoval keďže po väčšinu roka fúka. A ako druhé lietadlo by som si práve na akrobata netrúfal.
Kolega má v metrovej cessne 300W motor a dá sa s tým zalietať skutočne všetko, od pohodaletu až po 3D akrobaciu, proste neuveriteľná mrcha. Len si vyber niečo na čom sa bude dať lietať aj v miernom vetre aby si neľutoval keďže po väčšinu roka fúka. A ako druhé lietadlo by som si práve na akrobata netrúfal.
Zatím dík za všechny návrhy,ale bohužel,nevyhovují mi.Asi půjdu zpátky do Bellancy s nějakými ůpravami.Fun Cub je určitě dobrý,ale těžko v něm využiju 2-čl.baterky z Bellancy,a motor by byl taky slabý.A plackolety od Rc factory mě nějak neoslovují.Budu asi ještě pátrat,třeba něco najdu.Líbil by se mi i nějaký malý dvouplošníček,uvidíme.Už nepatřím mezi nejmladší,reakce na nějakého divocha už nemám,a ta Belča lítala sama. 
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
ludicek píše:To je asi vec názoru.
No chtěl bych vidět jak lítá CESSNA 3D akrobacii
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Mezi plnokrevním akrobatem a cvičným hornoplochem je rozdíl hlavně v tom, že ten první poslouchá na slovo a jak ho necháš tak letí. To vůbec neznamená, že by byl nestabilní, je pouze z hlediska řízení neutrální. Musíš ho řídit s plným soustředěním a nemůžeš přitom chlastat pivo - to opravdu ne.
To ale neznamená, že bys ho nezvládl. Spíš naopak, si myslím, že jakmile to zkusíš, tak se Ti to zalíbí. A hlavně posune Tvé pilotské schopnosti o kus dál.
A pokud Ti jde o to pivo. Tak na to slouží hospoda.
Já osobně bych jako přechod na akrobata doporučil Foxe1800 (za necelých 100€ máš ho včetně motoru, regulátoru a serv). Je to sice "jenom" akrobatický větroň, ale Zvládne veškerou akrobacii krom stoupavých výkrutů (se silnějším moterem by zvládl i to) a pokud nahradíš laminátovou trubku (nosník křídla) poctivou karbonovou, tak máš jistotu, že se ve vzduchu nezlomí ani při těch nejostřejších obratech. Ja svého provozuji už rok a mám s ním asi 600 startů (asi 80 hodin motorového letu).
To ale neznamená, že bys ho nezvládl. Spíš naopak, si myslím, že jakmile to zkusíš, tak se Ti to zalíbí. A hlavně posune Tvé pilotské schopnosti o kus dál.
A pokud Ti jde o to pivo. Tak na to slouží hospoda.
Já osobně bych jako přechod na akrobata doporučil Foxe1800 (za necelých 100€ máš ho včetně motoru, regulátoru a serv). Je to sice "jenom" akrobatický větroň, ale Zvládne veškerou akrobacii krom stoupavých výkrutů (se silnějším moterem by zvládl i to) a pokud nahradíš laminátovou trubku (nosník křídla) poctivou karbonovou, tak máš jistotu, že se ve vzduchu nezlomí ani při těch nejostřejších obratech. Ja svého provozuji už rok a mám s ním asi 600 startů (asi 80 hodin motorového letu).
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
S tím chlastáním piva to samozřejmě bylo myšleno jako sranda,moc ho nevypiju v hospodě,natož při řízení letadla.Věřím,že ten Fox je dobrý,ale pro blbnutí za barákem asi moc vhodný nebude.A jak už jsem psal,rád bych využil motor,serva,baterky,regulátor do dalšího éra.A s Foxem by asi motůrek Aeolian 28/26/12 1900kv a 2-čl.baterie moc nehnuly.Ale dík,třeba ho pořídím na příští sezonu. 
co Stinson od Telinku?
http://www.telink.eu/cz-detail-99915-stinson.html
http://www.telink.eu/cz-detail-99915-stinson.html