miťo píše:...
K mým schopnostem po 21 leté pauze. Jediný RC model byl PICCOLO a souprava MARS II. Tudíž jen směrovka. Připadá mi nešťastné cpát nováčka hned do řízení modelu křidélky...
Proto taky moje rada zní koupit USB ovladač s FMS simulátorem za 5 stovek. Virtuálních modelů může pak začátečník rozmlátit stovky a nic ho to nestojí
Naučí se koordinaci pohybů křížových ovladačů, mŮže létat nejprve směrovka-výškovka, nebo křidélka-výškovka a pak k tomu přidat tdalší povel. A hlavně se naučí reagovat na ty změny smyslu výchylek a reakcí modelu od sebe/k sobě, na břichu/na zádech a pod.
Simulátorem nic nepokazí a i později ho mŮže využívat pro trénink po delší pauze (třeba zimní) nebo pro nácvik složitějších obratů a pod.
miťo píše:...
Ceny 1890kč vražených do Robina nelituju. Hezky se mi s ním létá i teď. Další výhoda je cestování, vše složíš do origo krabice.
Jako každý model, má i Robin své mouchy. Občas zhasne motor při startu, tak házím do prostoru, kam může sednout. Ne nad vodu, oranici, zahrádky atd. Ona zpočátku i ta největší louka se nebude zdát být dost velká
Jinak my dva se lišíme v tom, že já už jsem dávno nelétal s MARSkou ale s proporcionálními vícekanálovými větroni F3B a cvičnými motoráky (samozřejmě i s křidélky). Proto jsem volil Foxe ale zvažoval jsem i Betu. Jen u té jsem měl obavu, že by mě brzo přestala bavit a s Foxem jsem se rozhodl správně.
Ale je to každého věc. Ta "hmyzí" nerozbitnost Robina je jistě výhodou. Jen se musíš spokojit s tím, že i jeho projevy ve vzdušném prostředí budou tak trochu "hmyzí".