Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Boby110

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#211 Příspěvek od Boby110 »

njosefcentrumcz píše:Zdravím dneska mi přišla deska :-) konečně....
Pátrám v manuálu jak je to s napájením... jestli mohu zapojit plus ze všech ESC do desky, nebo pouze z jednoho jako to bylo u HK desky, nemáte tušení někdo ?.

Konfiguraci desky asi bez baterie, napájení z usb že ?

Otázky to jsou blbé ale prostě ne a ne na to natrefit :(
Prostě chybí stránka s informacemi kde by byli aktuální mánuály a verze firmwaru :(

Ahoj plus stačí z jednoho ESC
konfigurace s baterií i bez baterie
Boby 110, OK2BOW
njosefcentrumcz

#212 Příspěvek od njosefcentrumcz »

Díky, tak za chvilku se dám do toho ... to budou nervy :-D
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
Boby110

#213 Příspěvek od Boby110 »

njosefcentrumcz píše:Díky, tak za chvilku se dám do toho ... to budou nervy :-D

POZOR!! Je pátek 13-tého :D
Boby 110, OK2BOW
njosefcentrumcz

#214 Příspěvek od njosefcentrumcz »

:-D to mne ani netrklo... Naštěstí se vše podařilo, škoda že venku tak fičí :( jinak by se to dalo pořádně otestovat.
Jo otazka do foroty, k čemu jsou výstupy pro ledky ? nějaká signalizace?
a dlouho mi trvá než mi to najde ovladač -> hýbnu plynem nahoru a dolu, nekdy to vezme jindy to opakuju několikrát....
ten zatracený manuál stojí pěkně za prd... hledal jsem jak to zamknout a oni to tam mají jako odemknutí :(
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
Boby110

#215 Příspěvek od Boby110 »

njosefcentrumcz píše::-D to mne ani netrklo... Naštěstí se vše podařilo, škoda že venku tak fičí :( jinak by se to dalo pořádně otestovat.
Jo otazka do foroty, k čemu jsou výstupy pro ledky ? nějaká signalizace?
a dlouho mi trvá než mi to najde ovladač -> hýbnu plynem nahoru a dolu, nekdy to vezme jindy to opakuju několikrát....
ten zatracený manuál stojí pěkně za prd... hledal jsem jak to zamknout a oni to tam mají jako odemknutí :(

Tož hybni plynem doleva. (křidélka)

Ledky pro noční létání :D
Naposledy upravil(a) Boby110 dne sob 14.07.2012 10:34, celkem upraveno 1 x.
Boby 110, OK2BOW
Troll

#216 Příspěvek od Troll »

Já jsem časem vypozoroval , že je třeba ovladačem zahýbat ne hned po připojení baterky , ale až tak za nějakých 10 sec. Pokud to udělám dřív, rádio se neotestuje. Asi to testuje vstupy v nějakém pořadí. A hýbal jsem radši výškovkou anebo křidélkama,nikdy ne plynem. Vytvořit si návyk hýbat bez rozmyslu plynem se mi zdá nerozumné. Plyn zásadně kontroluji a ponechávám ve spodní poloze, pohybuji s ním jenom v případě, že chci aby to letělo. :!:
Boby110

#217 Příspěvek od Boby110 »

Troll píše:Já jsem časem vypozoroval , že je třeba ovladačem zahýbat ne hned po připojení baterky , ale až tak za nějakých 10 sec. Pokud to udělám dřív, rádio se neotestuje. Asi to testuje vstupy v nějakém pořadí. A hýbal jsem radši výškovkou anebo křidélkama,nikdy ne plynem. Vytvořit si návyk hýbat bez rozmyslu plynem se mi zdá nerozumné. Plyn zásadně kontroluji a ponechávám ve spodní poloze, pohybuji s ním jenom v případě, že chci aby to letělo. :!:

Mohu jen potvrdit. Cca po 5 s pohnu vlevo křidélkama (plyn na minimum) jedenkrát pípnutí, chvíle čekání - znovu pípnutí. Potom křidélka vlevo tak na cca 3s a je odarmováno - přidám plyn a letím a letím :D
Boby 110, OK2BOW
njosefcentrumcz

#218 Příspěvek od njosefcentrumcz »

ok vyzkoušíme, mně to reagovalo pouze na plyn :( testnem uvidíme... Testovánoo a reaguje pouze na páku plynu, ještě mně napadla směrovka otestuju navečer
Technická k gps -> mam zaškrtnuto, že je součástí, mám nastaveno na přepínač autostability, heightlock, positionhold. ale rabbit mi začal prudce zrychlovat vlevo :( zkontroloval jsem zda rabbit vidí gps přes rabbit config beta a to je v pohodě má to chytlých cca 8 satelitu... Magnetometr zkalibrován... pouze mi chybí sono ale při cca 8 metrech výšky je k nepotřebě ne ?
Jura.kas

#219 Příspěvek od Jura.kas »

Zdravím

Otestoval někdo už tuto gps .. ?? http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_ ... oductname=

Díky :)
Jura.kas

#220 Příspěvek od Jura.kas »

Špatný link. toto už snad bude ono.

http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_ ... oductname=
paegas123

#221 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj tak už lítám na škorpionovy s rabbitem.CHtěl bych se zeptet někoho kdo taky létá z rabitem jak má nastavenej 5,6,7 kanál.Hlavně bych se chtěl teda zeptat jak to je když chci aby to drželo pozici tj. Position Hold jestli k tomu musí bejt zaškrtlí i autostability,height lock,head lock.
Já to mám zaskrtlí všechno a nějak se mi to nezdá , pač když jsem třeba popoletěl dopředu nebo respektive pohnul z nějakou pákou tak se mi zdálo že už o té doby to nechtělo pozici držet.JAk to máte nastavený vy?
A ještě jedna věc.Když nemám zapnutou Position Hold tak mi to docela dost letí doleva tak jsem skusil trim křidélek a je to kapku lepší ale trim mám skoro naplno.Nevadí tomu ten trim?
Jura.kas

#222 Příspěvek od Jura.kas »

Ahoj ..

S tou pozicí se mi to taky nezdá ale asi je to vše o testování a nastavování. Dnes jsem provedl první let a celkem to ušlo utíkalo to s větrem. Desku jsem si nechal poslat s tím lepším barometrem jestli jsem to pochopil dobře http://www.goodluckbuy.com/rabbit-fligh ... onic.html..
Spíš jsem zatím nedošel na to jak zjistit že gps je připojena .. a funkční
paegas123

#223 Příspěvek od paegas123 »

To GPS zjistíš tak že když v režimu dýchání přesuneš páku směrovky doleva tak pokud GPS nejede třeba doma pod střechou tak nesvítí ani jedna dioda ale pokud svítí diody tak to ukazuje počet satelitů počet diod + 5 je počet satelitů.Jinak když to připojíš přez SW jacket rabbit tak tam je záložka GPS a vydíš i pozici.
Jura.kas

#224 Příspěvek od Jura.kas »

Díky ...
Měl jsem to 10 min a nic, pokaždé když jsem dal páku doleva tak jen zhasnou a nic zítra otestuju znova.
Zaškrtnutý jsem měl skoro vše . Pomalu to přeletělo tak 50 metru pole a pak se to začlo samo vracet. Ale to nevím jestli to udělala gps a nebo vítr a výšku mi drží pouze barometr a to docela přesně. Ten sonar ti drží hodnotu stále nebo ti to skáče já to zvednu třeba do 10 cm a začne to skákat 2 6 10 a tak dokola a ve vzduchu je to stejný jak bych lítal po schodech asi to bude chtít novej
Jura.kas

#225 Příspěvek od Jura.kas »

Dneska jsem testoval tu gps a furt nic.. nelítá tu někdo s rabbitem kolem brna .. ?? A mně to utíkalo do strany když jsem neměl zkalibrovaný accelerometer .. nechtělo se mi dom ke komplu tak jsem jen přizvedl desku na opačné straně a lítalo to.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“