RiMr píše:Já si zkrátka jen myslím, že se (stejně jako v modelařině) kolem focení toho velmi často zbytečně moc "učeně" nakecá, místo toho aby se fotilo/lepilo/létalo
To máš pravdu, souhlasím...
RiMr píše:....Místo toho, aby to dotyčný po zjištění základních prvotních informací vyzkoušel a NAUČIL se to PRAKTICKY.
I zde máš pravdu, jen nechápu, proč ji tedy potom tak neguješ - vždyť i v tom pájení se nejprve snad rozumný člověk naučí pravidla (jednoduchá, základní - ale pravidla) a teprve potom to jde prakticky zkoušet, čímž se to konečně naučí...
A to je to, o čem zase mluvím já. Naučit se nejdřív základní pravidla, není to složité... To platí v téměř jakékoliv známé činnosti, nebo snad ne?
RiMr píše:Vzhledem k tomu, že se pohybuju v oblasti s fotografováním úzce související a velmi často se stýkám a potýkám s různými "profesionálními fotografy" a "fotofilozofy", už nějakých dvacet let, tak jsem asi na ty abstraktní moudra zakrývající často obyčejnou našlehanou neschopnost už trochu alergický.![]()
![]()
Jó, tohle asi dokážu pochopit, sem tam jsem se asi s něčím podobným setkal
Ale protože tímhle nejsem profesně poznamenaný - a naštěstí už vůbec né do stádia alergičnosti z "našlehaných art-filozofů" - nedělá mi problém alespoň malá snaha působit drobnou osvětu...
Tohle, prosím, neber osobně, i když chápu, že v tomhle okamžitém kontextu může následující věta znít blbě, nemyslím to tak