Vyhledávač ztraceného modelu?
Re: Vyhledávač ztraceného modelu?
Šum, keby šiel do modrej, nedá sa použiť. Rovnako ako pri monitoroch...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
- Homer.Simpson
Jameson píše:Šum, keby šiel do modrej, nedá sa použiť. Rovnako ako pri monitoroch...
Presne preto sa pytam
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Jameson píše:Ten vyhľadávač za dvojku je super, len nie vždy nájde stratený model, je dosť náročný na údržbu a nie je moc spratný. Mne ho manželka nedovolila, vraj rároh už máme dosť.
![]()
![]()
Chybička se vloudila
Naposledy upravil(a) robinj dne čtv 10.05.2012 17:56, celkem upraveno 1 x.
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
jova píše:
Která že je za 2ku![]()
sakra co sem to poslal
ale myslel sem todle
http://www.eva.cz/zbozi/60283/lokator-t ... -gprs-gps/
Robbe FutabaFX 20
Odpovím si sám na jednu ze svých předchozích otázek a sice zdali existuje nějaký bzučák, který by byl schopný pracovat se samostatným zdrojem i při výpadku palubního napájení.
Tenhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=20578 pípák stačí připojit na samostatnou baterku (pak bude pípat) a na signál některého kanálu RX (pokud bude signál pípák bude zticha). Podmínkou je samozřejmě ještě propojit zem. Má to podle mě jednu na první pohled viditelnou nevýhodu a sice, že pípák bude po celou dobu letu napájen právě z té záložní baterky a zatím jsem neměřil co žere. Jako záložní bych chtěl použít jen dvoučlánek LiPol třeba 350mAh.
Podle diskuzí ale pozor, nefunguje s 2,4 systémy.
Tenhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=20578 pípák stačí připojit na samostatnou baterku (pak bude pípat) a na signál některého kanálu RX (pokud bude signál pípák bude zticha). Podmínkou je samozřejmě ještě propojit zem. Má to podle mě jednu na první pohled viditelnou nevýhodu a sice, že pípák bude po celou dobu letu napájen právě z té záložní baterky a zatím jsem neměřil co žere. Jako záložní bych chtěl použít jen dvoučlánek LiPol třeba 350mAh.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
pad píše:Odpovím si sám na jednu ze svých předchozích otázek a sice zdali existuje nějaký bzučák, který by byl schopný pracovat se samostatným zdrojem i při výpadku palubního napájení.
Ale pokud ho chceš použít na FPVčku tak ti bude naprd protože nebudeš vědět směr vzdálenost atd.
Proto GPS tracker
Robbe FutabaFX 20
robinj píše:Dobrý den nedávno jsem stratil FPV easy Star tak už přemýšlím že si pořídím vyhledávač straceného modelu který když ho stratím tak mi přes SMS zašle polohu.Nevíte někdo kde se dá nějaký takový sehnat? A jak funguje?máte někdo zkušenosti? dík
Existuje spousta zařízení na vyhledávání volných modelů.
Funguje to tak, že máš prakticky stále model v dohledu, ale nedokážeš na ose kam to dopadlo určit přesné místo. Vyrazíš tam a podle toho mňoukání to dohledáš.
Jak ale začnete uvažovat nad zařízením na dohledávání FPV, tak bych se nad celým tím systémem létání FPV napřed zamyslel, než to dopadne hodně špatně.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Funguje, jen je nutne vypnout FS, coz je dosti nevyhodne - idealne na zvlastni kanalpad píše:Podle diskuzí ale pozor, nefunguje s 2,4 systémy.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:robinj píše:Dobrý den nedávno jsem stratil FPV easy Star tak už přemýšlím že si pořídím vyhledávač straceného modelu který když ho stratím tak mi přes SMS zašle polohu.Nevíte někdo kde se dá nějaký takový sehnat? A jak funguje?máte někdo zkušenosti? dík
Existuje spousta zařízení na vyhledávání volných modelů.
Funguje to tak, že máš prakticky stále model v dohledu, ale nedokážeš na ose kam to dopadlo určit přesné místo. Vyrazíš tam a podle toho mňoukání to dohledáš.
Jak ale začnete uvažovat nad zařízením na dohledávání FPV, tak bych se nad celým tím systémem létání FPV napřed zamyslel, než to dopadne hodně špatně.
Přečti si celé vlákno ted už mám GPS Tracker kde je sim karta kterou prozvoním a tracker pošle GPS data to je lepší než jakýkoliv bzučák
Robbe FutabaFX 20
Nebolo. Nejde o cenu, ale ak niekto používa UHF LRS, tak by sa mu to fackovalo...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
robinj píše: Přečti si celé vlákno ted už mám GPS Tracker kde je sim karta kterou prozvoním a tracker pošle GPS data to je lepší než jakýkoliv bzučák
Přečetl jsem si celé vlákno ( už před tím prvním příspěvkem).
Takže ještě jednou:
Jak začneš používat jakékoliv zařízení na vyhledávání FPV, tak je něco špatně. Stačí to tak, nebo mám napsat podrobnosti?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Kissman píše:pad píše:Podle diskuzí ale pozor, nefunguje s 2,4 systémy.
Funguje, jen je nutne vypnout FS, coz je dosti nevyhodne - idealne na zvlastni kanala pak jeste zalzi na tom, jakym zpusobem se vypnuty FS na vasem radiu projevuje.
Jen drobné doplnění. Podstatné je, aby na příslušném výstupu přijímače, na kterém bude ten pípák připojen nebyl při výpadku spojení mezi vysílačem a přijímačem žádný signál.
Například s Turnigy osmikanálovým přijímačem ten pípák funguje jelikož Turnigy fail-safe z Tx vůbec nemá, ale má pevně definovaný Hold na kanálech 4 a 5 na straně přijímače. Takže je potřeba to u tohoto přijímače připojit buď na některý z kanálů 1 až 3 nebo 6 až 8, protože na kanálech 4 a 5 při výpadku spojení drží Turnigy přijímač signál dle posledního stavu před výpadkem. Pokud byste tedy u přijímače Turnigy připojili ten pípák na kanál 4 nebo 5 pak by při výpadku spojení mezí vysílačem a přijímačem ten pípák nepípal.
....mozno niekoho zaujme, mozno nie -ale ako online GPS tracker som pouzil androida s datovou kartou (kedze to je android nie je problem aj cisto cez SMS) . Ma to svoje vyhody - aj nevyhody... (pripadne podrobnejsie info z letu na http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=456&n=vyuzitie-mobilu-ako-online-trackera )
S.
S.
svalent píše:....mozno niekoho zaujme, mozno nie -ale ako online GPS tracker som pouzil androida s datovou kartou (kedze to je android nie je problem aj cisto cez SMS) . Ma to svoje vyhody - aj nevyhody... (pripadne podrobnejsie info z letu na http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=456&n=vyuzitie-mobilu-ako-online-trackera )
S.
Kua, to je krutě dobrý, díky za odkaz.
Hmotnost a cena mobilu s datovým tarifem je sice bolestná, ale nápad je to rozhodně zajímavý. Nainstalováno a po cestě domů to otestuji na větší vzdálenost než jen pobíhání po kanclu.