M.
Kdybyste někdo věděl o knihách pana Scotta Bůh je mým druhým pilotem a Ten den mi patřilo nebe v digitální podobě - měl jsem je papírově ale už to neplatí
M.
Sunn píše:Líbily se mi od Pierre Clostermanna Ohně v oblacích (orig. Feux du ciel).
denny1 píše:cau lidi,
pocitam, ze vsichni mame tuto knizku prectenou a zname ji skoro nazpamet...
a taky pocitam s tim, ze nekdo vi o cteni velmi podobnemu tomuto dilu, poradte neco;-)
Dakota píše:"ja treba nemusim Fajtla, za to jak psal o Frantiskovi, kteremu jako pilot nesahal ani po kotniky ..."
Kdyby jsi napsal, že nemusíš Fajtla proto, jak psal o Františovi a tečka, tak neřeknu ani popel, ale ten dovětek, to je jak z prvního stupně pomocné školy:-)
František byl o tolik lepší pilot než Fajtl, že dokázal přežít v bojovém nasazení "pouhý" rok. (to je úplně stejně dementní důvod jako ten tvůj)
Angličani svěřovali velení nad svými jednotkami určitě kdejakým nýmandům, kteří tak tak odstartovali se Spitem...( Fajtl velel jako první čechoslovák anglické peruti Sq.No.122 City of Bombay)
Co se týká počtu sestřelů tak šlo spíš o počet příležitostí a střeleckých kvalit daného pilota než o to, jak uměl létat.Třeba Václav Jícha byl považován za naprostou špičku v pilotáži Spitfiru za což si vysloužil flek přímo u Supermarine, ale i když se esem stal tak ke skore Františka si taky ani nečuchnul. Byl horším pilotem než František, Milane?:-)
Hluboce smekám před každým pilotem WWII ať už dosáhl sestřelu či nikoli a napsat o něm že jinému nesahal ani po kotníky...
Karel Mojžíš píše:denny1 píše:cau lidi,
pocitam, ze vsichni mame tuto knizku prectenou a zname ji skoro nazpamet...
a taky pocitam s tim, ze nekdo vi o cteni velmi podobnemu tomuto dilu, poradte neco;-)
Ahoj,ja to cetl asi sedmkrat,taktez i Sestrelen od Fajtla...byly to knihy meho mladi....
Z druhestrany barikady muzu vrele doporucit knihy:
Navzdory - Hans Ulrich Rudel
V posledni vterine - Adolf Galand
Pro priznivce letectvi v obdobi WWII naprosto skvele ctivo,pohled na nazory a vychovu pilotu na druhe strane fronty....