Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
keras

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1096 Příspěvek od keras »

jak paralelně? To je časem zničíš. Musíš hlídat u každého článku napětí zvlášť!!! Jedině seriově a s balancerem (s každého článku musí být odbočka...)
Na setové nabíjčce jsou baterie nabity za 1/2 hodiny i dřív když je dáš na 0,7A. To snad není taková doba ne?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
gasolin

#1097 Příspěvek od gasolin »

keras píše:jak paralelně? To je časem zničíš. Musíš hlídat u každého článku napětí zvlášť!!! Jedině seriově a s balancerem (s každého článku musí být odbočka...)
Na setové nabíjčce jsou baterie nabity za 1/2 hodiny i dřív když je dáš na 0,7A. To snad není taková doba ne?

Jestli je to na setovce za půl hoďky tak není o čem...do měsíce doufám že naskladní na HK baterky a pak už to bude pohoda...objednal jsem jich 12, to by mi mělo na pár letů stačit :D
baui

#1098 Příspěvek od baui »

@keras: Jen se te snazim nenapadne upozornit, ze placas totalni kraviny a mel by sis to mozna trochu lip nastudovat :lol:

Jestli mas na heline padlovou nebo bezpadlovou mechaniku nema absolutne vliv na jeji presnost, kvalitu rizeni nebo stabilitu vrtulniku samotneho - mysleno ten efekt, kdy se Solo Pro sam srovnava do visu a nechce treba letet rychle vpred.
Srovnavas Solo Pro - hracku s pevnym nabehem listu a mCPX - koncepcne skutecny vrtulnik s promennym nabehem. Michas do toho, ze padla by mely "prekazet". Interakce padel v mechanice heliny, stejne jako stabilizace bezpadlovou elektronikou ma pri tom uplne jiny funkcni vyznam.
Rozhodne mi nejde o to se s tebou bezucelne hadat, ale uvedom si, ze tohle casto ctou jeste vetsi novacci nez jsi sam a ty muzou podobne nepodlozene teorie velmi snadno zmast v uplne zakladnich vecech ;)
Tom
keras

#1099 Příspěvek od keras »

ano náběh listů je jiná věc...
V téhle souvislosti se to nedá srovnávat. Myslel jsem kolibřík oproti třeba MSRx.

gasolin: jo jo na setovce je to kolem půl hoďky, toho se neboj. Dokonce v návodu píšou, že dodávané dvoustovky se mají nabíjet na plný proud (0,7A) takže to je v poho.
A jaké baterky jsi vzal??? Na solo pro nebo přímo s origo konektorem?
Edit: Koukám že skladem nejsou právě ty levné :wink: takže určitě ty jak jsem o nich psal o pár stránek zpátky... Je to dobrá volba za ty prachy budeš spokojenej, uvidíš.
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
gasolin

#1100 Příspěvek od gasolin »

keras píše:ano náběh listů je jiná věc...
V téhle souvislosti se to nedá srovnávat. Myslel jsem kolibřík oproti třeba MSRx.

gasolin: jo jo na setovce je to kolem půl hoďky, toho se neboj. Dokonce v návodu píšou, že dodávané dvoustovky se mají nabíjet na plný proud (0,7A) takže to je v poho.
A jaké baterky jsi vzal??? Na solo pro nebo přímo s origo konektorem?
Edit: Koukám že skladem nejsou právě ty levné :wink: takže určitě ty jak jsem o nich psal o pár stránek zpátky... Je to dobrá volba za ty prachy budeš spokojenej, uvidíš.

Přesně! :wink: Původně jsem tam měl naházené ty za 5 doláčů, říkám si že nebudu nic bastlit...ale když jsem si pak řekl že mě vyjde stejně 5 baterek jako 12 baterek...tak to rozdíl prostě je....a toho bastlení tolik není...no jsem na prcka zvědav...to čekání je nekonečný...jen mě štve, že jsem před měsíce prodal dx6i takže to budu kočírovat setovkou....snad to nebude taková bída...myslím že prochy psal, že se to dá (kydyž měl dx8 v opravě)....

Edit: nedalo mi to a vzal jsem na ted jednu hyperionku...tri baterky budou snad stacit nez prijdou z HK
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1101 Příspěvek od Alli25 »

Ted jsem vzal po dlouhe dobe do ruky Solo Pro a je to hrozne. Hlavne to rizeni vysky plynem. Bud se to propada nebo naopak stoupa, kdyz chci letet doboku, tak letim, ale nakonci me ceka srovnani flybarem a s tim spojene samovolne kruznice..
Toto teda s mcpx zazivat nebudu jo?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
gasolin

#1102 Příspěvek od gasolin »

Tak jsem si dneska poprve zaletal s Blade....po par vterinach se zacal klepat a cely vibroval...no hnus...kouknul jsem na forum a koukal jak to zlepsit...gumy na cyklice uz mel, nespadnul jsem s nim, tak docela zoufalost...nejprve jsem povolil listy,nic...pak jsem je trochu pritahnul a dobry...ale na vyzkouseni jsem mel jen par vterin protoze baterka uz byla ko...doma jsem zkousel poletovat a zatim ok, tak doufam ze to bude v pohode...jinak mi jebne... :roll:

a ted trocha fantazie....slo by nejak poresit napajeni dodaneho nabijece Celectra napr. z 2s lipo? na vstupu ale ma byt 6v DC...na netu jsem nasel nejake regulatory pro vysilacky, co davaji 6V/5A...
baui

#1103 Příspěvek od baui »

Normalni 6V BEC ;) Ale lepsi budes mit napajeni z 3S kvuli stabilite vystupniho napeti, 2S neni zrovna idealne tvrdy zdroj na nabijeni.
Napriklad http://www.rcmarket.cz/zbozi/vrtulniky-prislusenstvi/rotorove-listy/foxy-ubec-6a.html, ten mi na ni fungoval v pohode.
Tom
gasolin

#1104 Příspěvek od gasolin »

baui píše:Normalni 6V BEC ;) Ale lepsi budes mit napajeni z 3S kvuli stabilite vystupniho napeti, 2S neni zrovna idealne tvrdy zdroj na nabijeni.
Napriklad http://www.rcmarket.cz/zbozi/vrtulniky-prislusenstvi/rotorove-listy/foxy-ubec-6a.html, ten mi na ni fungoval v pohode.

Parada, diky moc.

Chci nejaky prepravni obal, asi kufrik, kam dam vrtas, vysilajdu a presto by to melo mit kompaktni rozmery.
Kde se da koupit takovy ten tvrzeny molitan na vypln co se dobre vyrezava?

V cem prevazite Blade vy? Proc vymyslet neco co je nejspise uz dobre vymysleno :)
Hodte nejake foto....diiiiky....
baui

#1105 Příspěvek od baui »

Nemas zac ;)
Kluci tu davali fotky kufru mozna jeste do stareho vlakna, zkus pohledat. Tusim tsistes mel takovy luxusni s hlinikovou prihradkou na baterky, ktery jsem mu vzdycky zavidel :lol: Ja mam tenhle kufr. Kdybych blejda jeste mel, vejde se jich tam tak kilo a k tomu radio i s nabijeckou a jako bonus cokoladicka :mrgreen:
Tom
gasolin

#1106 Příspěvek od gasolin »

baui píše:Nemas zac ;)
Kluci tu davali fotky kufru mozna jeste do stareho vlakna, zkus pohledat. Tusim tsistes mel takovy luxusni s hlinikovou prihradkou na baterky, ktery jsem mu vzdycky zavidel :lol: Ja mam tenhle kufr. Kdybych blejda jeste mel, vejde se jich tam tak kilo a k tomu radio i s nabijeckou a jako bonus cokoladicka :mrgreen:

Tak jsem bádal bádal...koukal kde sehnat kufr, kde sehnat molitan, jak ho případně obarvit atd...a nakonec z toho vyjde asi nejlépe tenhle kufr od Pelikana :D

Obrázek
Obrázek

Je to hotový, stačí jen vyřezat, cenově to vyjde +- podobně jako když koupím kufr, molitan a příslušenství...

Teď jen vymyslet jak to vyřezat...a hlavně trochu univerzálně, protože to bude sloužit pro převoz Graupnera...pokud pojedou se mnou obě vysílačky, tak Spektrum hodím do kufru s nářadím. Tam nyní vozím právě Graupnera, ale je to prasárna...byť je to tam poskládaný aby se vysílajdě nic moc nemohlo stát...
baui

#1107 Příspěvek od baui »

Tenhle kufr ma predrezany mekky molitan, takove ty ctverecky, co vytrhavas. Co mam ale zkusenost ze stareho kufriku a la bauhaus, mcpx stacilo v klidu hodit nad radia do druheho patra, vlezl se v pohode.
Tom
kolaCZek

#1108 Příspěvek od kolaCZek »

Jinak molitan se pry dobre reze nozem, kdyz ho nacucas vodou a strcis do mrazaku. :wink:
Ale urcite budou i lepsi a presnejsi metody...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
EvzEn

#1109 Příspěvek od EvzEn »

Sakra, to jsou pálky za ty kufriky :\
Asi vyjde nejlepší sehnat někde molitan nacpat ho do originální krabice a vyrezat v nem otvory jak pro mcpx tak i pro Dx :)
gasolin

#1110 Příspěvek od gasolin »

EvzEn píše:Sakra, to jsou pálky za ty kufriky :\
Asi vyjde nejlepší sehnat někde molitan nacpat ho do originální krabice a vyrezat v nem otvory jak pro mcpx tak i pro Dx :)

První nápad bylo koupit "tuningovou" karbonovou folii a polepit s ní original krabici a mám vyřešeno.... :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“