Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
jak paralelně? To je časem zničíš. Musíš hlídat u každého článku napětí zvlášť!!! Jedině seriově a s balancerem (s každého článku musí být odbočka...)
Na setové nabíjčce jsou baterie nabity za 1/2 hodiny i dřív když je dáš na 0,7A. To snad není taková doba ne?
Na setové nabíjčce jsou baterie nabity za 1/2 hodiny i dřív když je dáš na 0,7A. To snad není taková doba ne?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
keras píše:jak paralelně? To je časem zničíš. Musíš hlídat u každého článku napětí zvlášť!!! Jedině seriově a s balancerem (s každého článku musí být odbočka...)
Jestli je to na setovce za půl hoďky tak není o čem...do měsíce doufám že naskladní na HK baterky a pak už to bude pohoda...objednal jsem jich 12, to by mi mělo na pár letů stačit
@keras: Jen se te snazim nenapadne upozornit, ze placas totalni kraviny a mel by sis to mozna trochu lip nastudovat 
Jestli mas na heline padlovou nebo bezpadlovou mechaniku nema absolutne vliv na jeji presnost, kvalitu rizeni nebo stabilitu vrtulniku samotneho - mysleno ten efekt, kdy se Solo Pro sam srovnava do visu a nechce treba letet rychle vpred.
Srovnavas Solo Pro - hracku s pevnym nabehem listu a mCPX - koncepcne skutecny vrtulnik s promennym nabehem. Michas do toho, ze padla by mely "prekazet". Interakce padel v mechanice heliny, stejne jako stabilizace bezpadlovou elektronikou ma pri tom uplne jiny funkcni vyznam.
Rozhodne mi nejde o to se s tebou bezucelne hadat, ale uvedom si, ze tohle casto ctou jeste vetsi novacci nez jsi sam a ty muzou podobne nepodlozene teorie velmi snadno zmast v uplne zakladnich vecech
Jestli mas na heline padlovou nebo bezpadlovou mechaniku nema absolutne vliv na jeji presnost, kvalitu rizeni nebo stabilitu vrtulniku samotneho - mysleno ten efekt, kdy se Solo Pro sam srovnava do visu a nechce treba letet rychle vpred.
Srovnavas Solo Pro - hracku s pevnym nabehem listu a mCPX - koncepcne skutecny vrtulnik s promennym nabehem. Michas do toho, ze padla by mely "prekazet". Interakce padel v mechanice heliny, stejne jako stabilizace bezpadlovou elektronikou ma pri tom uplne jiny funkcni vyznam.
Rozhodne mi nejde o to se s tebou bezucelne hadat, ale uvedom si, ze tohle casto ctou jeste vetsi novacci nez jsi sam a ty muzou podobne nepodlozene teorie velmi snadno zmast v uplne zakladnich vecech
Tom
ano náběh listů je jiná věc...
V téhle souvislosti se to nedá srovnávat. Myslel jsem kolibřík oproti třeba MSRx.
gasolin: jo jo na setovce je to kolem půl hoďky, toho se neboj. Dokonce v návodu píšou, že dodávané dvoustovky se mají nabíjet na plný proud (0,7A) takže to je v poho.
A jaké baterky jsi vzal??? Na solo pro nebo přímo s origo konektorem?
Edit: Koukám že skladem nejsou právě ty levné
takže určitě ty jak jsem o nich psal o pár stránek zpátky... Je to dobrá volba za ty prachy budeš spokojenej, uvidíš.
V téhle souvislosti se to nedá srovnávat. Myslel jsem kolibřík oproti třeba MSRx.
gasolin: jo jo na setovce je to kolem půl hoďky, toho se neboj. Dokonce v návodu píšou, že dodávané dvoustovky se mají nabíjet na plný proud (0,7A) takže to je v poho.
Edit: Koukám že skladem nejsou právě ty levné
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
keras píše:ano náběh listů je jiná věc...
Edit: Koukám že skladem nejsou právě ty levnétakže určitě ty jak jsem o nich psal o pár stránek zpátky... Je to dobrá volba za ty prachy budeš spokojenej, uvidíš.
Přesně!
Edit: nedalo mi to a vzal jsem na ted jednu hyperionku...tri baterky budou snad stacit nez prijdou z HK
Ted jsem vzal po dlouhe dobe do ruky Solo Pro a je to hrozne. Hlavne to rizeni vysky plynem. Bud se to propada nebo naopak stoupa, kdyz chci letet doboku, tak letim, ale nakonci me ceka srovnani flybarem a s tim spojene samovolne kruznice..
Toto teda s mcpx zazivat nebudu jo?
Toto teda s mcpx zazivat nebudu jo?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Tak jsem si dneska poprve zaletal s Blade....po par vterinach se zacal klepat a cely vibroval...no hnus...kouknul jsem na forum a koukal jak to zlepsit...gumy na cyklice uz mel, nespadnul jsem s nim, tak docela zoufalost...nejprve jsem povolil listy,nic...pak jsem je trochu pritahnul a dobry...ale na vyzkouseni jsem mel jen par vterin protoze baterka uz byla ko...doma jsem zkousel poletovat a zatim ok, tak doufam ze to bude v pohode...jinak mi jebne...
a ted trocha fantazie....slo by nejak poresit napajeni dodaneho nabijece Celectra napr. z 2s lipo? na vstupu ale ma byt 6v DC...na netu jsem nasel nejake regulatory pro vysilacky, co davaji 6V/5A...
a ted trocha fantazie....slo by nejak poresit napajeni dodaneho nabijece Celectra napr. z 2s lipo? na vstupu ale ma byt 6v DC...na netu jsem nasel nejake regulatory pro vysilacky, co davaji 6V/5A...
Normalni 6V BEC
Ale lepsi budes mit napajeni z 3S kvuli stabilite vystupniho napeti, 2S neni zrovna idealne tvrdy zdroj na nabijeni.
Napriklad http://www.rcmarket.cz/zbozi/vrtulniky-prislusenstvi/rotorove-listy/foxy-ubec-6a.html, ten mi na ni fungoval v pohode.
Napriklad http://www.rcmarket.cz/zbozi/vrtulniky-prislusenstvi/rotorove-listy/foxy-ubec-6a.html, ten mi na ni fungoval v pohode.
Tom
baui píše:Normalni 6V BECAle lepsi budes mit napajeni z 3S kvuli stabilite vystupniho napeti, 2S neni zrovna idealne tvrdy zdroj na nabijeni.
Parada, diky moc.
Chci nejaky prepravni obal, asi kufrik, kam dam vrtas, vysilajdu a presto by to melo mit kompaktni rozmery.
Kde se da koupit takovy ten tvrzeny molitan na vypln co se dobre vyrezava?
V cem prevazite Blade vy? Proc vymyslet neco co je nejspise uz dobre vymysleno
Hodte nejake foto....diiiiky....
Nemas zac 
Kluci tu davali fotky kufru mozna jeste do stareho vlakna, zkus pohledat. Tusim tsistes mel takovy luxusni s hlinikovou prihradkou na baterky, ktery jsem mu vzdycky zavidel
Ja mam tenhle kufr. Kdybych blejda jeste mel, vejde se jich tam tak kilo a k tomu radio i s nabijeckou a jako bonus cokoladicka 
Kluci tu davali fotky kufru mozna jeste do stareho vlakna, zkus pohledat. Tusim tsistes mel takovy luxusni s hlinikovou prihradkou na baterky, ktery jsem mu vzdycky zavidel
Tom
baui píše:Nemas zac
Kluci tu davali fotky kufru mozna jeste do stareho vlakna, zkus pohledat. Tusim tsistes mel takovy luxusni s hlinikovou prihradkou na baterky, ktery jsem mu vzdycky zavidelJa mam tenhle kufr. Kdybych blejda jeste mel, vejde se jich tam tak kilo a k tomu radio i s nabijeckou a jako bonus cokoladicka
Tak jsem bádal bádal...koukal kde sehnat kufr, kde sehnat molitan, jak ho případně obarvit atd...a nakonec z toho vyjde asi nejlépe tenhle kufr od Pelikana

Je to hotový, stačí jen vyřezat, cenově to vyjde +- podobně jako když koupím kufr, molitan a příslušenství...
Teď jen vymyslet jak to vyřezat...a hlavně trochu univerzálně, protože to bude sloužit pro převoz Graupnera...pokud pojedou se mnou obě vysílačky, tak Spektrum hodím do kufru s nářadím. Tam nyní vozím právě Graupnera, ale je to prasárna...byť je to tam poskládaný aby se vysílajdě nic moc nemohlo stát...
Tenhle kufr ma predrezany mekky molitan, takove ty ctverecky, co vytrhavas. Co mam ale zkusenost ze stareho kufriku a la bauhaus, mcpx stacilo v klidu hodit nad radia do druheho patra, vlezl se v pohode.
Tom
Jinak molitan se pry dobre reze nozem, kdyz ho nacucas vodou a strcis do mrazaku. 
Ale urcite budou i lepsi a presnejsi metody...
Ale urcite budou i lepsi a presnejsi metody...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Sakra, to jsou pálky za ty kufriky :\
Asi vyjde nejlepší sehnat někde molitan nacpat ho do originální krabice a vyrezat v nem otvory jak pro mcpx tak i pro Dx
Asi vyjde nejlepší sehnat někde molitan nacpat ho do originální krabice a vyrezat v nem otvory jak pro mcpx tak i pro Dx
EvzEn píše:Sakra, to jsou pálky za ty kufriky :\
První nápad bylo koupit "tuningovou" karbonovou folii a polepit s ní original krabici a mám vyřešeno....