Easystar - moj prvý let !

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HobaoPirate

#16 Příspěvek od HobaoPirate »

ocasni plocha pevna cast je kriva je cela prohnuta a pohybliva je ok...model stim blbe vzletava leti krive
X-twin sport -> crash :-D
EasyStar RC ex. :-(
HobaoPirate 1:10 3.5ccm ex. :-(
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bezmozek »

DAF píše:...lehký hod "oštěpem", spíše rovně, než nahoru, na to bys musel mít pořádně silný motor....

Nevim ale já badiuse hážu tak 30st nahoru, na plnej knedlik a šmahem.
Je fakt, že jak to je tak v 4-5m tak ho potlačim, páč by ztratil rychlost, ale lepší jak to plesknout o zem :oops:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Thunder

#18 Příspěvek od Thunder »

Gratuluji! Teď sem si vzpoměl na moje začátky... celobalzový větroň, zorané pole, branka na hřišti, železná konstrukce... :)
Jinak s tím hodem asi takhle, je lepší to ze začátku házet s motorem, protože by mohla nastat ztráta rychlosti a pád po křídle, nebo velké prosednutí(až k zemi). Až postupem času, s většími zkušenostmi a rychlejšími reakcemi, bych zkoušel dávat méně plynu. O stylu hodu bylo již řečeno...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DAF »

bezmozek píše:
DAF píše:...lehký hod "oštěpem", spíše rovně, než nahoru, na to bys musel mít pořádně silný motor....

Nevim ale já badiuse hážu tak 30st nahoru, na plnej knedlik a šmahem.
Je fakt, že jak to je tak v 4-5m tak ho potlačim, páč by ztratil rychlost, ale lepší jak to plesknout o zem :oops:

To je právě ono, pokud to ještě nemá v ruce, je lepší rovně před sebe a s plynem. Vrhat to jako Železný nebo Šebrle, no nevím. Když včas nepotlačíš, přejde to do pádu na malé rychlosti a z malé výška to nejde vybrat. Lepší bude najít si tu mez a rovně před sebe. Pokud chceš opravdu oštěp, dej tam nějaký velký silný stříďák a ten tě vytáhne i s érem. Jinak neříkám, že tvůj způsob je špatně. Marek71 si to bude muset vyzkoušet sám a pak co mu bude vyhovovat. Tož chlopi letu zdař! :lol:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

jio píše:Taky blahopřeji.

K tomu startu - je třeba házet vždy proti větru. Možná proto ti to hned napoprvé neletělo. Klidně se zapnutým motorem a jen s mírným náklonem čumákem vzhůru (raději spíše i bez toho náklonu) pustit z ruky. Neházet! Hodem, pokud to ještě neumíš, to obvykle buď mrskneš do země nebo to hodíš pod moc velkým úhlem nahoru.

Ještě jednou, udělat pár kroků proti větru (není třeba běžet) a model pustit z ruky.

Díky moc ! Toto vypadá logicky a máš pravdu, že tie hody nedopadali moc dobre.

Inak, dnes som mal druhý let a skončil horšie ako ten prvý. Ale to bola moja blbosť, fúkal dosť vietor, bolo to na kopci. Takže model išiel čumákom k zemi, kus čumáku odpadol. Ale prilepil som sekunďákom, celú špičku ešte prelepil páskou a dnes už nelietal. V týždni po práci niekedy večer otestujem. Ale vypadá OK.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
jio

#21 Příspěvek od jio »

Marek71 píše:Takže model išiel čumákom k zemi, kus čumáku odpadol. Ale prilepil som sekunďákom, celú špičku ešte prelepil páskou a dnes už nelietal. V týždni po práci niekedy večer otestujem. Ale vypadá OK.

Pochválen budiž EPP a podobné materíály. Pokud by to bylo z balzy, tak by ses zase na týden zavřel v dílně. :-)
hbr

#22 Příspěvek od hbr »

Inak, dnes som mal druhý let a skončil horšie ako ten prvý. Ale to bola moja blbosť, fúkal dosť vietor, bolo to na kopci. Takže model išiel čumákom k zemi, kus čumáku odpadol. Ale prilepil som sekunďákom, celú špičku ešte prelepil páskou a dnes už nelietal. V týždni po práci niekedy večer otestujem. Ale vypadá OK.

Tak já mám zatím jenom pár letů, neboural jsem, ale všiml jsem si, že ES je hodně citlivý na vítr, takže radši ve větru nelítám. S přistáním mívám dost problém, většinou jsem dlouhý, zdá se mi, že ES hodně plachtí. Majitelé větronů se mi určitě budou smát.
HobaoPirate

#23 Příspěvek od HobaoPirate »

ja litam za silneho vetru a jeto sranda. nejlepsi je kdyz dojde baterie a je silnej vitr to mam potom co delat abych to uridil. ale to prohnuty kridlo me fakt stve nevim co stim delat
X-twin sport -> crash :-D
EasyStar RC ex. :-(
HobaoPirate 1:10 3.5ccm ex. :-(
jakas
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jakas »

Jj vitr to je dobrej kamarad a zlej pan onehda jsem si labuzil s minimagem bez motoru proti vetru chudak se ani nehnul :-.) pri pristani na cestu me podfoukl vitr a ja to napral sousedum do plotu odneslo to lvyrvane loze motoru ale at zije epp a nez se nabyli baterky tak jsem mel zpraveno.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

Ja už som si povedal, že za vetra lietať nebudem, predsa len to ešte nemám v ruke, aby som si na to mohol trúfnuť. Teraz pozerám z okna, je pekne a bezvetrie, cestou z práce si snaď zalietam.

A štart skúsim z ruky, s motorom a jemne rovno pustiť...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marek71 »

hbr píše:Tak já mám zatím jenom pár letů, neboural jsem, ale všiml jsem si, že ES je hodně citlivý na vítr, takže radši ve větru nelítám. S přistáním mívám dost problém, většinou jsem dlouhý, zdá se mi, že ES hodně plachtí. Majitelé větronů se mi určitě budou smát.

Pokiaľ máš dosť priestoru na pristátie, taj je to OK. Prinajhoršom sa prejdeš pár metrov... príp. pár desiatok metrov :-) S tým počítam.
fandar2

Oprava easystar

#27 Příspěvek od fandar2 »

Ahoj, dnes se mi statala hrozna vec, jeden malej klucik mi sednul na Easy Stara, bohuzel to nebyl schopen priznat a jeste horsi je, ze to odneslo kormidlo. Potreboval bych to tedy ted pridelat podobne jako je vyfoceno zde http://www.mpx-easystar.de/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=38
Nevite nekdo, kde by se dal sehnat podobnej plastovej pant, nebo jak se tomu rika, kterym je pripevneno to kormidlo na fotce? Mockrat dekuji
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava easystar

#28 Příspěvek od Hoki »

fandar2 píše:Ahoj, dnes se mi statala hrozna vec, jeden malej klucik mi sednul na Easy Stara, bohuzel to nebyl schopen priznat a jeste horsi je, ze to odneslo kormidlo. Potreboval bych to tedy ted pridelat podobne jako je vyfoceno zde http://www.mpx-easystar.de/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=38
Nevite nekdo, kde by se dal sehnat podobnej plastovej pant, nebo jak se tomu rika, kterym je pripevneno to kormidlo na fotce? Mockrat dekuji

Pant se dá koupit v modelprodejně a to v několika velikostech. Teď jsem to tady jednomu opravoval a rovnou jsem mu udělal plácadlo směrovky balsové a větší.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marek71 »

Tak som si včera večer po práci zalietal. Už ho celkom zvládam, úspešnosť hodu je tak 80% :-) Ale nie je to hod, len ho tak pustím z ruky s pusteným motorom, ako mu tu bolo poradené. A hneď potom pritiahnem výškovku, aby ES nepadol k zemi.

Ale budem musieť nájsť večší priestor, mám k dispozícii lúku širokú tak 50 metrov lemovanú stromami a nie je to ono...
Brodhaq

#30 Příspěvek od Brodhaq »

Tak to máš dobrý, já s ES lítám nad vesnicej a přistávám za plotem u zahrady :D
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“