Čína-Rabbit Flight Controller
-
BlackJack220
Re: Čína-Rabbit Flight Controller
Už jsem několikrát provedl kalibraci kompasu a stále mi program ukazuje hodnoty otočené o 180°.
Máte taky někdo podobný problém? Příp. nevíte jak to řešit? 
drajik píše:Děkuji všem za odpovědi, také jsem se v okruhu svých známých poptával a vysvětlení s nějvětší pravděpodobností bude opravdu souviset s nenastaveným barometrem. Patrně se tento snaží udržet model na místě (výškově) , to je v mém případě na zemi. Zřejmě bude třeba nastavit vyp / zap barometru přes nějaký volný kanál v tabulce (pravý horní roh)? S magnetometrem to bude asi podobné. Jinak v nastavovací PC tabulce bych asi měl mít položky barometr, magnetometr nezaškrtnuté, pokud je nemám funkčně nastavené. Mám sice pocit, že jsem měl tyto hodnoty nezaškrtnuté, včetně hlídání bat. ale pohled na obrázek jasně mluví o opaku. Možná jsem to špatně uložil nebo se zaškrtnutí replikovaly, nevím.
Jinak bych se chtěl zeptat, je-li někde k dispozici srozumitelný (třeba jen obecný) návod, jak nastavit magnetometr či barometr, čínský manuál do angl. darebně přeložený, je pro mě, jako začátečníka za hranicí použitelnosti.
Položky magneto a baro nech zaškrtnuté. Pokud máš i sono tak taky zaškrtnuté. Baro nevypínej žádným ani 7k. Zapínat a vypínat je lepší sono
např volným 7k. Pokud to necháš v defoultním nastavení a jen si nastavíš v rabbit tool rozsahy jednotlivých kanálů tak to bude pěkně a mírumilovně léééécať.
Boby 110, OK2BOW
BlackJack220 píše:Už jsem několikrát provedl kalibraci kompasu a stále mi program ukazuje hodnoty otočené o 180°.Máte taky někdo podobný problém? Příp. nevíte jak to řešit?
Ahoj kalibraci kompasu jsem nedělal ještě vůbec a mašinka lééééce bez problémů.
Boby 110, OK2BOW
Boby110 píše:BlackJack220 píše:Už jsem několikrát provedl kalibraci kompasu a stále mi program ukazuje hodnoty otočené o 180°.Máte taky někdo podobný problém? Příp. nevíte jak to řešit?
Ahoj kalibraci kompasu jsem nedělal ještě vůbec a mašinka lééééce bez problémů.
¨
Joooo ještě mě napadlo, neukazuje Ti to v režimu leteckého kompasu což je v pohledu směru letu? Když letíš v éééru tak olejový kompas Ti ukazuje světové strany v pohledu letu.
Boby 110, OK2BOW
Zdravim vas.
ad 1) Sledujem vlakno o Rabbit FC na RC groups ale ma nieco cez 220 stran vsetko som nestihol precitat. U usera cmpang som nasiel kopec attachmentov s ovladacim softom pre rabbit ale verziu 1.209 + najnovsi firmware, ktory sa sponima v najnovsom manuale tam nevidim a neviem ju zohnat.
Existuje nejaka stranka na ktorej to viem stiahnut aj starsie verzie FW atd? Vyrobca rabbit fc udajne svoju oficialnu stranku stale nema.
ad 2)
Ma niekto z vas skusenosti s tymto e-shopom. Su spolahlivy alebo uz svoje peniazky ani FC nikdy neuvidim ked tam nakupim?
Vdaka pani
ad 1) Sledujem vlakno o Rabbit FC na RC groups ale ma nieco cez 220 stran vsetko som nestihol precitat. U usera cmpang som nasiel kopec attachmentov s ovladacim softom pre rabbit ale verziu 1.209 + najnovsi firmware, ktory sa sponima v najnovsom manuale tam nevidim a neviem ju zohnat.
Existuje nejaka stranka na ktorej to viem stiahnut aj starsie verzie FW atd? Vyrobca rabbit fc udajne svoju oficialnu stranku stale nema.
ad 2)
Ma niekto z vas skusenosti s tymto e-shopom. Su spolahlivy alebo uz svoje peniazky ani FC nikdy neuvidim ked tam nakupim?
Vdaka pani
Umenie zit spociva v spravnosti rozhodnutia na co sa vys....at 
-
BlackJack220
Boby110 píše:Joooo ještě mě napadlo, neukazuje Ti to v režimu leteckého kompasu což je v pohledu směru letu? Když letíš v éééru tak olejový kompas Ti ukazuje světové strany v pohledu letu.
Jestli to chápu dobře, tak když otočím Rabitta ledkama na sever, měl by ukazovat kurz cca 0. Ale mě ukazuje cca 160.
Boby 110, OK2BOW
No co teda,nejak to tu zapada prachom tato tema...Oplati sa kupovat toho rabbita??
Som nad nim uvazoval, inak mam wiidosku a tiez to lieta dobre..
Som nad nim uvazoval, inak mam wiidosku a tiez to lieta dobre..
Oplatí, pokud žádnou desku nemáš. Pokud už máš Wii a jsi spokojen, tak spíš neoplatí. Dle mne létá Rabbit trošku líp, ale jeho hlavní výhodou je, že neznalí Arduina ho prostě připojí USB kabelem k PC a snadno všechno nastaví.
Hej, to pripojenie na usb je jeho plus...Mal by som este zopar otazok..
1. Ako je to s udrziavanim vysky pouzitim bara a ultrazvukoveho radaru??Vraj to funguje dobre..No neviem ako je na tom wii, tam to vraj viac nefunguje ako funguje..Neviem ako je to u verzie 2.0..
Zatial som ju neskusal, vraj sa nedaju odarmovat motory pouzitim kniplov.. pouzitie GPS modulu..
2.Mozem do oboch dosiek pouzit hocijaky GPS modul s pripojenim UART??
(Vcc,Gnd,Tx,Rx) a ako to pracuje u jednotlivych doskach,funguje to vobec?
3.Da sa este na rabbit doske nastavit failsave, cize automaticke pristatie ako u wii??
1. Ako je to s udrziavanim vysky pouzitim bara a ultrazvukoveho radaru??Vraj to funguje dobre..No neviem ako je na tom wii, tam to vraj viac nefunguje ako funguje..Neviem ako je to u verzie 2.0..
Zatial som ju neskusal, vraj sa nedaju odarmovat motory pouzitim kniplov.. pouzitie GPS modulu..
2.Mozem do oboch dosiek pouzit hocijaky GPS modul s pripojenim UART??
(Vcc,Gnd,Tx,Rx) a ako to pracuje u jednotlivych doskach,funguje to vobec?
3.Da sa este na rabbit doske nastavit failsave, cize automaticke pristatie ako u wii??
Tak jsem o víkendu předělával coptera z HK na rabbit. Mám tu pár poznatků. Jednak jsem zjistil, že na stránkách goodluckbuy už není ladicí prográmek. Tak jsem ho šel hledat na rcgroups a tam jsem zase zjistil, že existuje spousta verzí a ještě k tomu čínské a anglické. No nakonec jsem našel nějaký asi nejnovější. Dalším problémem se ukázalo propojení s PC (Win7). Nainstaloval jsem driver a udělal regsvr32 MSCOMM32 a nic. Po chvilce laborování jsem zjistil, že musím napřed odpojit externí bec (radši nepoužívám ten z reglu) a pak to všechno šlape. Tak teď už mám propojeno a spuštěný program, ale ultrazvuk ukazuje prd. Sice pěkně brouká, ale s deskou si nějak nerozumí. Tak jsem zkusil dát novější firmware a stále nic. Takže objednávám čtyřpinový ultrazvuk z ebay. Může sem někdo, komu ultrazvuk funguje, napsat podrobnosti? Barva uzv desky a počet pinů, verze fw a ladicího programu? Aby to ale nevypadalo, že rabbita pomlouvám, tak hned z první zkoušky v pokoji s předuloženým nastavením pro 450mm copter jsem nadšený. Do přílohy vkládám vše potřebné k provozu pod win7. Snad to někomu pomůže
Edit: Ještě jsem do přílohy vložil novější verzi sw, ale tu jsem ještě nezkoušel.
Šiki
Edit: Ještě jsem do přílohy vložil novější verzi sw, ale tu jsem ještě nezkoušel.
Šiki
- Přílohy
-
- Love Flight Tools For Rabbit Controller V1.209c(English).zip
- (178.86 KiB) Staženo 93 x
-
- Rabbit.zip
- (414.04 KiB) Staženo 100 x
Ahoj SIKI
Ultrazvuk mám originál k Rabbitu červený 5 pin, zapojil jsem přesně podle návodu na Rabbit,(není zapojen pin out). Firmware mám originál co přišel v rabbitu, ještě jsem nedělal žádný upgrade ani update. Sonar funguje bezvadně (přízemní lety od cca 20cm do 2m perfektně hlídá +-10cm) a s králíkem jsem nadmíru spokojen.
Jen jedenkrát se choval nějak divně ale to jsem zjistil, že mám vše obaleno prachem a hlínou (baro a sonar). Vyčistil jsem a létá perfektně i v docela větrných podmínkách (o které v poslední době není nouze).
Jiná věc je boj s vyvážením, abych měl absolutně stabilní video. Ale již mám docela výsledky a dále na tom pracuji.
Letu zdar.
Telemaster 2,6m, motor 14ccm, minifuntana 1,2m,3d, stříďák 650W, Belanca 250W, Větroň Koga 2,8m, stříďák 750W, Draken 1,2m, 750W, Easy star 1,4m, 350W, Ježibaba L 1,5m,stříďák 450W, Minititan 525,Alu,
Blade, Quad m-m 50cm alu 10x10, deska Rabbit, sono.
[album]1418[/album]
OK2BOW boby110
Ultrazvuk mám originál k Rabbitu červený 5 pin, zapojil jsem přesně podle návodu na Rabbit,(není zapojen pin out). Firmware mám originál co přišel v rabbitu, ještě jsem nedělal žádný upgrade ani update. Sonar funguje bezvadně (přízemní lety od cca 20cm do 2m perfektně hlídá +-10cm) a s králíkem jsem nadmíru spokojen.
Jen jedenkrát se choval nějak divně ale to jsem zjistil, že mám vše obaleno prachem a hlínou (baro a sonar). Vyčistil jsem a létá perfektně i v docela větrných podmínkách (o které v poslední době není nouze).
Jiná věc je boj s vyvážením, abych měl absolutně stabilní video. Ale již mám docela výsledky a dále na tom pracuji.
Letu zdar.
Telemaster 2,6m, motor 14ccm, minifuntana 1,2m,3d, stříďák 650W, Belanca 250W, Větroň Koga 2,8m, stříďák 750W, Draken 1,2m, 750W, Easy star 1,4m, 350W, Ježibaba L 1,5m,stříďák 450W, Minititan 525,Alu,
Blade, Quad m-m 50cm alu 10x10, deska Rabbit, sono.
[album]1418[/album]
OK2BOW boby110
Boby 110, OK2BOW
Boby110 píše:... Firmware mám originál co přišel v rabbitu, ještě jsem nedělal žádný upgrade ani update...
A prosím tě, to je jaká verze firmware? (měla být zobrazena vpravo nahoře v ladicím prográmku). Tento víkend budu zase laborovat, tak abych si včas vyhledal potřebné softwarové vybavení a měl se od čeho odrazit
Šiki
Mě ten červený jede i s nejnovějším firmwarem 1.209 úplně v pohodě, program 1.209c. Jel i s 1.206. Fakt žadný problém. Mám to komplet zapojené, tj regly, GPS, sonar, přijímač, bez jakéholi baterie či BECU. Strčím do toho USB, rozbliká se to, spustím program, kliknu na "Display data" a vše jede. Ještě to neletělo, nemám ani kalibrace.
siki píše:Boby110 píše:... Firmware mám originál co přišel v rabbitu, ještě jsem nedělal žádný upgrade ani update...
A prosím tě, to je jaká verze firmware? (měla být zobrazena vpravo nahoře v ladicím prográmku). Tento víkend budu zase laborovat, tak abych si včas vyhledal potřebné softwarové vybavení a měl se od čeho odrazit.
Šiki
Ahoj Šiki verze softu je V 1.102, napsáno v pravém rohu ladícího prográmku co je asi dost stará verze, ale mě to léce perfrktně.
Myslím ale, že se jedná o verzi softu a ne firmware.
Dnes jsem si zalétal pěkně i ve velkém větru, měřící pytel trvale horizontálně směr západ. Byl to boj ale vyhrál jsem
Boby 110, OK2BOW