Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Janek78

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1021 Příspěvek od Janek78 »

Tsisters píše:No nevím jestli VD je zrovná dobrá volba.Ikdyž já dráhu poťáku čistím alpou,lékařský líh kupuju už hodně dlouho,ale vždycky si na něho spomenu až doma :mrgreen:

Tak ono je hodne univerzalni, makalo to potom bezchybne az do ty doby co ksem tvrdosijne testoval zada. Mam v praci special spray na kontakty a elektroniku tak to zkusim snim protoze pak uz je deska nebo nevim.
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
keras

#1022 Příspěvek od keras »

tak wd bych tam fakt nerval. Jo to řídkej navoněnej olej, nic jiného. Těm plastům to může uškodit. Navíc ja to zapatlaný, lepí se na to prach a bordel a pak je to jak abrazivo a serva odchází daleko rychlejc. Nejlepší je to nechat suché! Max. to rozdělat a na odporovou dráhu dát opravdu jen minimálně kontoxu nebo i to wd. Ale MÁLO!!!
Daleko lepší je to vyčistit lihem-alpou. Já to teď dělám tak, že mám ani ne milimetrovou trysku a stlačeným vzduchem to jednoduše vyfoukám aniž bych serva rozdělával. Funguje to výborně.

Dej si trotlhold, hejbej pákama (a hejbej i vrťasem) a koukej na serva co to dělá, jestli to po čase neujíždí nebo jak se serva po čase vůbec chovají... Třeba to servama ani není.
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
vasylp

#1023 Příspěvek od vasylp »

ahoj koupil jsem baterky tak tady mate slevový odkaz 8) platí 14 dni
http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code ... E139CE2992
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
keras

#1024 Příspěvek od keras »

kolik tam je sleva? Proč kupovat na HK zrovna tyhle tak drahé :wink:
EvzEn

#1025 Příspěvek od EvzEn »

No, já tam taky žádnou slevu nevidim :\ Drahé ?? Ty víš někde o nákých levnejsich ? Jinak prosím vás, jaké velikosti je ten krizový šroubovák co je u mcpx ? nebo jak se značí, chci si koupit s lepší rukojetí, tak, aby pasoval..
Tsisters

#1026 Příspěvek od Tsisters »

Pokud ti jde jen o rukojeť,tak si kup jakýkoliv vhodný menši a rukojed si odlij z dentakrylu přesně takovou jakou potřebuješ :-)
Edit: baterky kupujte tady,ale až naskladní ten kablík:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=18867
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
keras

#1027 Příspěvek od keras »

no já taky nevidím slevu :lol:
jasně. Už jsem to přece psal kdyby jste pozorně četli :twisted:
Tyhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _100_.html
5kusů za 220,- kč i s poštou!!!
Po jednoduché úpravě pasuje i origo konektor!!!

Tsister, kde "tady" ? :)
Naposledy upravil(a) keras dne ned 22.04.2012 11:47, celkem upraveno 1 x.
EvzEn

#1028 Příspěvek od EvzEn »

Popiš prosím tě víc tu upravu!!
keras

#1029 Příspěvek od keras »

Hoši modelářský :evil: Jak jednoduché.
Odštípnou se na bokách ty výstupky. Potom je konektor stejně široký jak potřebujeme. Pak se vezme třeba tavné lepidlo a na příslušnou stranu se udělá bobek aby se konektor nedal v samici otočit. Pak se bobek zařízne nebo zapiluje na příslušný rozměr. Jde to všelijak, tohle mi přišlo nejrychlejší!
+ a - souhlasí to se otáčet nemusí.
Jako za ty prachy to nemá chybu :wink: No né??????? Proto jsem se tenkrát také nechal tak unést. Zúčastnění ví :lol:

Setové ss motory norm. let bez akrobacie:
originály 200 - cca 5 až 5,5 min.
Turnigy 300 - cca 7min.

Ještě přemýšlím, že bych u prochyho vzal ty hyperionky 250ky abych mohl porovnat hodnoty. Akorát koukám, že je pořád nemá skladem :(
Naposledy upravil(a) keras dne ned 22.04.2012 12:04, celkem upraveno 1 x.
Tsisters

#1030 Příspěvek od Tsisters »

to:keras ta cena je suprová,nepřekáží ten kablík co je vlastně navíc.To že je maličko těžší by zase tak vadit nemělo :-)
hyperionky 250 asi tak brzy nebudou,ptal jsem se u PV v Ostravě a říkal,že mu stále posouvají termín dodání baterek :-(
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
keras

#1031 Příspěvek od keras »

jo cena o tom to je.
Ten prochy je velká škoda! Rád bych je porovnal když se tu tak o nich básnilo. A cena je také velmi dobrá!!!
Doplnil jsem předchozí post ohledně výdrží... Váha tak nevadí, výdrž je znatelně větší.

Jo původně jsem myslel, že to budu předělávat. Pasuje tam konektor od novějších grafických karet (od větráčků), kterých se mi tu válí několik.
Ale když mi dorazili tak jsem zjsistil, že to bude jednoduší než se zdálo.
Ten kablík se nechá tak jak je, jen se upraví to co jsem psal.
Kablík je naopak lepší než ty originál konektory přímo na baterce!
Daleko lepší manipulace!!!
Jo ještě jsem zapomněl že ty baterky (do solo pro) nemají z boku na těle dorazy jako originály. To se dá lehce pořešit dát na bok 5mm třeba kousek sirky nebo nějakého plastu a omotat 5mm páskem izolačky. Nebo také by šla natáhnout na celé tělo 5mm bužírka nebo smršťovačka. Ale kvůli váze jsem dal průhlednou izolačku. Hodím sem fotky jestli si budete chtít.
baui

#1032 Příspěvek od baui »

Je výdrž a výdrž. Letový čas je jedna věc, kolik cyklů baterka vydrží dodávat slíbené hodnoty je trochu něco jiného ;) A to je přesně to, kde se vyplatí kvalitní baterky.
Tom
Tsisters

#1033 Příspěvek od Tsisters »

Určitě sem dej nějakou fotku,asi je taky otestuju za ty penize :-).Ikdyž teď co jsem začal poskakovat s o něco větším vrťasem,lehce prcek spadl z lopatky :mrgreen:
keras

#1034 Příspěvek od keras »

Kvalitní baterky.
baui to je věčnej boj :lol:

Našel jsem třeba toto:
1. FlighPower nesou označení nejlepší články
2. PolyQuest ty o něco horší
3. zbytek po vytřídění prodávají téměř "na kila" a jsou známé např. i pod označením Hyperion apod.

Rozhodně se nechci hádat. Každý si stejně koupí to co chce. Pro mně je rozhodující cena. Klidně si koupím za čas zase nové.
Prochy má 250ky za nějakech 128 kaček. Ano opakuji se, je to výborné. O tom se nepřu. Nemusíš se dělat s konektorem. Jsou hotové. Připravené. To je pro modeláře nemodeláře. Znám takové lidi.
Ale já například bych z nich neměl radost!!! Fakt ne.
Pokud koupím 5 kousků za dvě kila a pěkně si je přizpůsobím, tak to je potom dobrý pocit. Pokud vydrží polovinu nebo třetinu pořád se mi to sakra vyplatí!!!
Víc než 3x ty vychvalované hyperiony stejně nevydrží. A i kdyby tak budou mít stejně ke konci pokles jako ty z HK. Takže ta křivka jde opět dolů. Do té doby vrtulník roztřískám několikrát nebo přejdu na jinej vrťas což je asi nejpravděpodobnější a k čemu mi budou pořád dobré baterie? Prodám je? Asi těžko když jsou jeté. Maximálně je daruju jako bonus. Další věc je pokud je budu nabíjet opravdu 5C půjde křivka opět razantněji dolů. Navíc kde máme v dnešní době jistotu kvalitních aku??? Viděli jste jak přelepují např. alkaliky duracell??? Je to o psychice ale uvnitř máme třeba zase čínu. Neříkám, nemusíme, ale můžem.
Ano, je to všechno věc názoru. Ale jak jsem se koukal tak stejně nikde jinde ty hyperiony nejsou k mání a obzvlášť za tu cenu. A kdo ví jestli vůbec budou. Ještě je měli tady http://www.bestbuymodel.com/detail.asp? ... 0102000061 a prý se do 5ti dnů expedujou, ale kdo ví jestli je také mají. Chtěl bych alespoň dvě koupit abych si ověřil kvalitu sám. To je nejlepší.
Takže sorry za ten sloh, každý to řešme po svém.

Udělal jsem fotky tak až měl syn pustí k druhému PC tak sem hodím úpravu těch solo pro aby jste měli inspiraci. Věřím, že se po nich v HK jen zapráší!!!!!!!
keras

#1035 Příspěvek od keras »

tak tady slíbené foto:
Přílohy
P4220248.JPG
P4220247.JPG
P4220242.JPG
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“