Chainlink Dare z BEVRC

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xtomj202

Chainlink Dare z BEVRC

#1 Příspěvek od xtomj202 »

Zdravím pánové,

je to asi tři měsíce, co jsem si pořídil k mé plné spokojenosti výše zmíněný LRS systém pracuje opravdu dobře dokonce až moc dobře :-). Vetknul jsem ho bez jakýchkoliv problémů do své staré FC 16 a vše pracuje tak jak má. Avšak dneska jsem se rozhodnul vyzkoušet nový systém venku, udělal jsem výšku asi 300m a vzdálenost cca 1500m a rozhodl se vyzkoušet Return To Home (používám Eagle Tree) k mému údivu však telemetrie nebyla schopna po vypnutí Tx zaznamenat výpadek signálu a RTH nespustila. Pravděpodobně Rx dokáže nějak šikovně maskovat výpadky signálu tak že to ET nepozná. V telemetrii bylo vše nastaveno dobře jako safe mode byl vybraný RTH a safe mode byl zapnutý. Před tímto LRS jsem používal k řízení svou Turnigy T9X a vše fungovalo tak jak mělo to jest po vypnutí Tx se nahodio RTH a éro se vrátilo. Nesetkal jste se s tím někdo někdy s něčím podobným pokud ano mohl bych poprosit o radu ?

Díky

J.
svalent

Re: Chainlink Dare z BEVRC

#2 Příspěvek od svalent »

...nastavoval som si to uz davno, tak len princip -ale viac asi netreba:
nastav si failsafe tak aby v tomto mode boli hodnoty /kanal throtle/ tak nizke , ze znamenaju failsafe pre Eagle (a tym ziskas moznost simulovat RTH aj vypnutim throtle cez sw na tx = vies si prepnutie ET do RTH otestovat aj bez vypinania vysielacky, co pouzivam radsej ked chcem aby sa model vratil domov....).

S.
xtomj202

#3 Příspěvek od xtomj202 »

Co máš přesně na mysli tím "nastav si failsafe tak aby v tomto mode boli hodnoty /kanal throtle/ tak nizke , ze znamenaju failsafe pre Eagle" ? myslíš tím nastav FS v ET ? v ET jsem žádný FS nenastavoval, tam mi ho to prostě nadetekuje a basta FS jsem nastavoval akorát na tom chainlinku. Jinak znova jsem rozběhnul servo analysis wizzard a na LRS nastavil FS a po vypnutí Tx mi to už funguje.

Díky J.
svalent

#4 Příspěvek od svalent »

...ved som pisal , ze si to u z nepamatam - preto len v skratke.
No ale OK, pozrel som to - RTH sa aktivuje ked je "plyn" nizsie ako hodnota parametra ThrottleFailsafe, u mna napr. :

" ThrottleFailsafe="1980

(akym sposobom to docielis <ci TX Off, alebo THR switch> je uz na komforte/potrebe kazdeho individualne)

S.
xtomj202

#5 Příspěvek od xtomj202 »

Jasný super díky, tak to byla moje neznalost nevěděl jsem že tam jde nastavit úroveň pomocí těch čísel jak popisuješ.

Díky J.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“