Vyhledávač ztraceného modelu?

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hunger

Re: Vyhledávač straceného modelu?

#16 Příspěvek od Hunger »

Pardon jsem na telefonu. Háčky a čárky se tu píšou špatně. Mě by jen zajímalo v jaké vzdálenosti ten model ztratil. Pokud vím, tak lítat fpv tam kde přímo nevidis na model je zakázáno. A pokud se tu někdo směje tomu, že ztratil cirka 5000, tak to už je opravdu vrchol.
"Šmirgl to jistí!"
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fenius »

Hunger píše:Nevim proč lítáš kilometry od sebe dpbře ti tak!!!

Na čo tu vôbec zasieraš toto téma? Máš niečo k veci?

edit: zle som citoval
Naposledy upravil(a) Fenius dne pát 09.03.2012 13:35, celkem upraveno 1 x.
Homer.Simpson

#18 Příspěvek od Homer.Simpson »

Ja mam tento
Obrázek
Ale este som sa nedostal ku jeho vyuzitiu v praxi.Bude to vyhladavac uleteneho Skywalkera :) (dufam ze ho nikdy nebudem potrebovat :? )
Ked sa tu objavy "Jameson", tak urcite da vediet skusenosti z prevadzky. :)
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
sumik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od sumik »

Děsí a mrzí mě to, co tady píšou něktěří ve stylu dobře ti tak ... :evil: :roll:
Také přemýšlím o FPV, ale to až asi za rok a stát se mi ta samá situace, tak by mě polil mráz po celém těle nebo rovnou odvezli.
Už teď jen samotné éro mě stálo přes 10tis.
Nevím co jste to za osoby, to mu to závidíte, že se dal na FPV a vy jste k tomu nedošli ale rádi by ano?
Vím, že v tehlé repoublice je zakořeněné mnoho závisti, zla a podlosti. Stačí si přečíst na Seznamu.cz skoro každý druhý článek a reakce čtenářů, kteří z tepla svého domova, nebo odkukoliv ale hlavně ANONYMNĚ plivou na všechno.
To jste takoví hrdinové i tady ?
Kdybych byl administrátorem tohoto webu, tak bych vás hned odsud vyškrtnul za takové hnusné chování.
Myslím a doufám, že dlouho bude tento web hlavně a jen pro modeláře a ne pro takové zbabělce ...
Letu zdar.
Naposledy upravil(a) sumik dne pát 09.03.2012 14:51, celkem upraveno 1 x.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od TomasC »

Admin to tu čte, diví se, ale dokud to nezačne být nenávistné, tak zastává stanovisko, že každý má právo udělat ze sebe hlupáka.
A pod slovem každý myslím úplně každého.
JosefSvejk

#21 Příspěvek od JosefSvejk »

sumik píše:
Hunger píše:Pardon jsem na telefonu. Háčky a čárky se tu píšou špatně. Mě by jen zajímalo v jaké vzdálenosti ten model ztratil. Pokud vím, tak lítat fpv tam kde přímo nevidis na model je zakázáno. A pokud se tu někdo směje tomu, že ztratil cirka 5000, tak to už je opravdu vrchol.

Tak tak. Souhlasím, co píšeš.
Děsí a mrzí mě to, co tady píšou něktěří ve stylu dobře ti tak ... :evil: :roll:
Také přemýšlím o FPV, ale to až asi za rok a stát se mi ta samá situace, tak by mě polil mráz po celém těle nebo rovnou odvezli.
Už teď jen samotné éro mě stálo přes 10tis.
Nevím co jste to za osoby, to mu to závidíte, že se dal na FPV a vy jste k tomu nedošli ale rádi by ano?
Vím, že v tehlé repoublice je zakořeněné mnoho závisti, zla a podlosti. Stačí si přečíst na Seznamu.cz skoro každý druhý článek a reakce čtenářů, kteří z tepla svého domova, nebo odkukoliv ale hlavně ANONYMNĚ plivou na všechno.
To jste takoví hrdinové i tady ?
Kdybych byl administrátorem tohoto webu, tak bych vás hned odsud vyškrtnul za takové hnusné chování.
Myslím a doufám, že dlouho bude tento web hlavně a jen pro modeláře a ne pro takové zbabělce ...
Letu zdar.

Trochu jsem nepochopil, komu to píšeš? Mám problém s chápáním textu já nebo ty? Omlouvám se za OT.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Drondys

#22 Příspěvek od Drondys »

Hunger píše:Pokud vím, tak lítat fpv tam kde přímo nevidis na model je zakázáno.

Ono je to trošku jinak.

Pokud se FPV letá s modelem do 20 kg a let je realizován pro soutěžní, sportovní nebo rekreační účely a model současně není vybaven žádným zařízením umožňujícím automatický let na zvolené místo (tj. žádný autopilot pro let podle GPS apod.) pak jsou ustanovení týkající se letu na přímý dohled pouze právně nezávazným doporučením a nikoli zákazem.

V okamžiku kdy by kterákoli z výše uvedených podmínek nebyla splněna (pozn. stačí jen jedna z nich) tj. pokud by například model měl autopilota nebo pokud by let by realizován za účelem jiné činnosti např. výdělečné, výzkumné apod. pak už se z právního hlediska nejedná o model, ale pouze o bezpilotní letadlo, a to bez ohledu na hmotnost a v takovém případě je ustanovení o povinnosti letu na přímý dohled pilota právně závazné a pilot při něm nesmí mít na očích videobrýle, které by mu bránily v přímém dohledu modelu tj. smí mít pouze dioptrické brýle či kontaktní čočky na lékařský předpis.

Takže pokud byly všechny výše zmíněné podmínky splněny tj. jednalo se o FPV let např. pro rekreační účely a model neměl žádného autopilota v takovém případě je let na přímý dohled pouhým doporučením.

Samozřejmě, že pokud by došlo k nějakému incidentu ve smyslu škody na majetku či zdraví způsobeném modelem pak by byl pilot pohnán k odpovědnosti i kdyby třeba letěl v přímém dohledu, protože obecně na to lze většinou nějak napasovat obecně závazný předpis např. v souvislosti §415 občanského zákoníku viz citace.

Občanský zákoník píše:§ 415
Každý je povinen počínat si tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví, na majetku, na přírodě a životním prostředí.

Zmíněné ustanovení ovšem nijak nezakazuje FPV let mimo přímý dohled a neuplatní se pokud se nic nestane.

Obecně vzato pokud nedošlo k prokazatelné škodě na majetku, zdraví, přírodě či životním prostředí a pokud na daný případ FPV letu platí, že vůči němu je ustanovení o přímém dohledu uvedené v aktuálně platném doplňku leteckého zákona pro bezpilotní systémy pouze doporučením, tak FPV letem mimo dohled pilot nic právně závazného neporušil.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od robinj »

Homer.Simpson píše:Ja mam tento
Obrázek
Ale este som sa nedostal ku jeho vyuzitiu v praxi.Bude to vyhladavac uleteneho Skywalkera :) (dufam ze ho nikdy nebudem potrebovat :? )

dej na něj odkaz :)
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od robinj »

Hunger píše:FPV a ztráta modelu nevim jak na 200 metrech můžes ztratit model...

Mimochodem už jsi někdy řídil FPV máš ho a máš nějaké zkušenosti? pokud ne tak nekritizuj
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Drondys

#25 Příspěvek od Drondys »

robinj píše:dej na něj odkaz :)

Odkaz na něj už tady byl uveden na první stránce tohoto tématu a tam viz odpověď od valino. :wink:
Hunger

#26 Příspěvek od Hunger »

Drondysi problém je v tom jedna z podmínek porušena byla :
robinj píše:Tak vidíš já si koupil Feiyu a nepájel nic neumí to vystartovat a letět po dané dráze a neprogramuje se to skrátka to na letišti zapnu počkám na načtení GPS jako se vším tam se mi načte místo letiště RTH a to je vše můžu letět ale je pravda že to sou 2 krabičky (autopilot a OSD) a docela dost káblíků ale prostě žádné pájení programování. :D

Ale to je jedno...

Robine technická, když tam máš gps modul podle toho by jsi ten model nenašel? z poslední odeslané pozice stačilo by si to natáčet na lap top a pak zadat souřadnice.
"Šmirgl to jistí!"
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

Hunger píše:Drondysi problém je v tom jedna z podmínek porušena byla

Pokud byl model vybaven zmíněným autopilotem a pilot s ním letěl mimo přímý dohled např. s videobrýlemi na očích pak porušil právně závazný předpis a pokud by se tyto okolnosti prokázaly při řešení tohoto případu přes ÚCL třeba v souvislosti s nějakým udáním apod. pak by za to mohl vyfasovat pokutu.

PS:
Je potřeba neplést si pojem přímý dohled s teoretickým dohledem.

Let na přímý dohled neznamená, že pilot má na očích videobrýle, které mu brání v dohledu a teprve když si je sundá tak že případně může vidět model.

Let na přímý dohled znamená, že pilot udržuje stálý oční kontakt s modelem samozřejmě s přihlédnutím k takovým trivialitám jako je mrkání atd. tj. nebrat to zas až úplně do slova, ale rozhodně není letem na přímý dohled let kdy pilot vidí pouze pohled z videobrýlí a nevidí okolí modelu tj. když má oči zakryté videobrýlemi tak to není let na přímý dohled i kdyby od něj byl model třeba jen pár metrů daleko.
Hunger

#28 Příspěvek od Hunger »

Tak doufám, že tu neni nějakej udavač. Takový nemám rád. Robine omlouvám se ti, že jsem se tu do tebe tak pustil.

Jinak tohle by mělo na dohledání modelu bohatě stačit. Už jsem to se psal : http://www.kulda.mysteria.cz/index.php?page=rc_bzucak_ztrata_signalu.

Jinak si ymslim, že je to účinější než gps, poněvadž to nemůžeš rušit a jak tam píšou, když zahučíš do hustého porostu nebo někam vysoko do lesa, tak ti data s přesnotí na 8 metrů nemusí stačit.
Naposledy upravil(a) Hunger dne pát 09.03.2012 15:16, celkem upraveno 1 x.
"Šmirgl to jistí!"
robinj
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od robinj »

robinj píše:
Homer.Simpson píše:Ja mam tento
Obrázek

dej na něj odkaz :)

w.autoalarmy-motoalarmy.cz/p/3692-GPS-lokator-typ-LMX-102-GPS-GSM-GPRS-lokator-tracker-vyhledani-vozidla/?kamid=307&prk=1
je to ono?
Robbe FutabaFX 20
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

Hunger píše:Tak doufám, že tu neni nějakej udavač. Takový nemám rád.

Hlavně při onom letu člověk nikdy neví jestli se nevyskytne nějaká alá Kelišová co si zlomyslně řekne "žalovat se sice nemá, ale hlásit se to musí" a už může mít dotyčný problémy. Takže v současné době je už potřeba počítat s tím, že i když nedojde k poškození majetku či zdraví tak mohou vzniknout pro pilota FPV problémy, protože za určitých zde zmíněných okolností už je to postižitelné.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“