Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1606 Příspěvek od graup15 »

Homer.Simpson píše:
graup15 píše:No tak jsem si udělal maličkou radůstku..no.:-)

To už známe... :lol:

Edit:Alebo teraz vazne?

Hihi, jasně, je Davida.., ale jsem z něj na šrot. To je naprosto dokonalé rejdio.
graup15

#1607 Příspěvek od graup15 »

lipan píše:Dnešní létání
Dalibor a jeho nové letadlo :D :D :D :D

Jo to bylo dobré..:-)
Rozjezd.hned po startu na záda...Říkám si..tý jo, borec co má v krvi 3D akrobacii...no a pak rána jako z děla.
První dotaz...co je to za rádio..odpověď Futaba (krve by se ve mně nedořezal), pak ale dovětek...s Jeti bazmekem...ulevilo se mi :-) :-) Nutno dodat, že ten za ránu nemohl..po pohledu do útrob modelu, se ani nedivým, že to šlo do země. Elektro-instalace, klasický bastlík..:-) :-) K tomu vybrátor benzín..a výsledek nemohl dopadnout jinak.
les

#1608 Příspěvek od les »

creagel píše:Muzete se kluci podelit, jak mate nastavene sve f3x brusy? Zkousim ted prepipat jedno ero (4 servove kridlo) a lamu si hlavu jak to udelat smysluplne. Jednotlive rezimy jsou mi +- jasne. Spis mi jde o takove veci, jako ovladani butterfly (jestli to mate na prepinac, nebo do pulky kniplu vam jdou jen klapky a pak se pridaji i kridelka, ...). Jelikoz mam ero omotorovane, tak zvazuju zda dat v letovem rezimu START motor na knipl a v ostatnich na 3 polohovy prepinac apod. Coz trochu tapu, jak prepnout rezim a pritom si nepustit motor nebo nevysunout klapky (kdyz plny motor mam na kniplu od sebe, ale zaroven na tom samem kniplu od sebe mam zatazene klapky /v jinem rezimu/). To musim prepnout rezim s plnym plynem, nebo na to je nejaky figl?

Sice nemám F3x, ale na Ionovi Plus to mám nastavené podobně jako Milan Nes.
Když jsem právě kvůli letovým režimům pořizoval MC 22, tak jsem přemýšlel jak nastavit letové režimy a připadalo mi logické, že pokud mám plyn v 0 ( já mám páku u sebe), tak při přepnutí letového režimu na „Landung“ kdy ovládám butterfly na přistání, budu mít klapky a případně křidélka také v 0. Postupným posouváním plynové páky od sebe buď přidávám plyn( v režimu Start) nebo v režimu „Landung“ proporcionálně brzdím klapkami (nebo i křidélky a motor je samozřejmě vypnutý). Toto nastavení mi v dostatečném předstihu umožňuje v klidu před přistáním zapnout letový režim „Landung“ a v případě krize jen přepnu letový režim na „Start“ a bez toho abych posouval plyn. páku do nuly se mi ( s malou - naprogramovanou prodlevou) zapne motor a zároveň zasunou buterfly. Také mám nastaven letový režim „Thermik“ kdy pákou plynu ( při posunu od sebe)nastavuji mírné zakřivení celé odtokovky (motor je také vypnutý)
Létám Mod 1 a v pravém kniplu mám dvoupolohový přepínač, kterým přepínám letové režimy Start a Landung. V levém kniplu mám třípolohový přepínač, kde z prostřední polohy ( je totožná s režimem Start) přepínám od sebe na režim Speed a k sobě na Thermik. Režim Landung je programován jako master, to znamená, že nezáleží v jaké poloze je přepínač na levém kniplu a pokud na pravém přepnu do „polohy Landung“, tak je nadřazený ostatním letovým režimům.
Tímto nastavením nemusím při přepínání letových režimů „hledat“přepínače, které mám v ovládacích pákách zároveň mohu proporcionálně ovládat plyn, brzdy i zakřivení odtokovky v termice.
lipan

#1609 Příspěvek od lipan »

Trocha fotek
byla zima , ale šlo to
http://spinfly.rajce.idnes.cz/NS_3.3.2012
kovaco

#1610 Příspěvek od kovaco »

Jirko, hezkýýý. Dnes jsem byl na kopečku za barákem a kluci s easystarem lítali 1,30 hod v termice. Nádherné počasí, prostě kafíčko. Včera byla sibiř. :D .Ještěže jsem si alespoň podržel v ruce tu nádheru. :roll:
Ondra
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
lipan

#1611 Příspěvek od lipan »

Neboj,vše bude ok
lipan

#1612 Příspěvek od lipan »

Tak tady máte jedno video nesestříhané, jak jsem se snažil. Komentář netřeba, ta silná slova jsou slabý odvar toho, když se na vás Energic řítí. :D :D :D
http://vimeo.com/37891599
Naposledy upravil(a) lipan dne ned 04.03.2012 15:54, celkem upraveno 1 x.
kovaco

#1613 Příspěvek od kovaco »

:D Tak koukám, že už byl i vidět. :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#1614 Příspěvek od hlavataci »

kovaco píše:Jirko, hezkýýý. Dnes jsem byl na kopečku za barákem a kluci s easystarem lítali 1,30 hod v termice. Nádherné počasí, prostě kafíčko. Včera byla sibiř. :D .Ještěže jsem si alespoň podržel v ruce tu nádheru. :roll:
Ondra

Taky jsem si dal pěkný stoupáček s dravci-po zimě nádhera
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
graup15

#1615 Příspěvek od graup15 »

lipan píše:Tak tady máte jedno video nesestříhané, jak jsem se snažil. Komentář netřeba, ta silná slova jsou slabý odvar toho, když se na vás Energic řítí. :D :D :D
http://vimeo.com/37891599

Jiřiku díky za obětavé točení a vaření kafe. Vůbec díky všem, že jste přijeli...to lítání s váma je naprosto jiný zážitek, než být na letišti sám.
Dalibor
graup15_junior

#1616 Příspěvek od graup15_junior »

Ja taky díky za kafíčka.... a za pohodu...
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#1617 Příspěvek od Staifus »

No teda, jsem orosenej mezi půlkama a mam nudli u nosu - konečně vidim co je to Energic ... no ty kráso, pecka 8O Ta energie :lol: (proto asi Energic) bez motoru, myslel jsem že se zaseklo video a lítá to furt dokolečka ... no nářez, no, co dodat :wink:
Homer.Simpson

#1618 Příspěvek od Homer.Simpson »

Mna dostalo to skrtnutie vrtulou o zem 8O
Byt to moj milacik, tak uz by si mal jednu za uchom... :mrgreen: :lol:

Neviem preco, ale strasne mi tam chyba ta smerovka :? Este len s nou by prejavyl svoj potencial...

Inac normalne Vam zavidim, taketo pohodove stretnutia spojene s polietanim :( Ale samozrejme v dobrom :wink: Nemat to k Vam tak daleko, tak sa urcite aspon raz za cas stavim...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
graup15

#1619 Příspěvek od graup15 »

Neboj v létě budu v Bratislavě na 3 dny, můžeme polétat.
Jo a mně tam ta směrovka vůbec nechybí.
lipan

#1620 Příspěvek od lipan »

Radili jsme, a jak to dopadlo :D :D :D :D

http://vimeo.com/37933004
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“