Konverze F3B a F3J na elektro
Re: Konverze F3B a F3J na elektro
Já už si objednal od MPjet. Ale hledal jsem jak to mazat. Někde jsem to četl a tak jsem to teď hledal. Našel jsem ve vlákně o SHOCK F5J zmínku, že se mají namazat jemně pastorky na satelitech. Ložiska se nepřimazávají ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Já to každopádně nedělal
. Myslím že to stačí jen na ty pastorky. předpokládám že kvalitní převodovka je na továrních ,které se nemazají pokud je někdy při čištění úmyslně nebo omylem nevymeješ čističem. 
A je to doma, včera dorazilo moje malé 3,2 metrové elektro F3B, až se trochu dostanu z rymičky tak dodělám IONa a hurá na práci na F3B, co dodat to letadlo je láska na první pohled 
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Co je to za model? Fotku fotku 
Harmony ... foto bude az bude hezke svetlo a ready zrcadlovka :d a hlavne fotograf, protoze sem dneska prejetej jak stadem volu :d
SOVA is YouR CO-pilot
Tak už mám konečně do Dinga baterky a reglik. Ještě se čeká na serva a motor, ale pak to vezme rychlý spád.
Baterie bude in-line 2+2S 2200mAh Power HD 55C
S těmi to bude hratelné tam vše nacpat, nějak slušně.
Baterie bude in-line 2+2S 2200mAh Power HD 55C
S těmi to bude hratelné tam vše nacpat, nějak slušně.
Mám dotaz na Dingo, to už je z výroby vpředu uhlíkový trup nebo jsi ho dodělával?
Trup je F3F nebo elektro?
Jaký tam máš použitý motor?

Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Mám dotaz na Dingo, to už je z výroby vpředu uhlíkový trup nebo jsi ho dodělával?
Trup je uhlík již od VV. Je to F3F, ale předělává se na elektro.
Osazení bude..Rx Twin 8 Vario
Regl Castle Ice Lite 100
Motor Mega 161530/1.5R/5.2 Kontronik gear
Vrtule RF 17/13
4S-2200mAh PowerHD
rx batt 1450mAh 2S A123
Serva vop a sop...JR DS387HV
Tak mě nějak začíná hlodat, zda vůbec moje F3J ENJOY předělávat do elektra. Dneska jsem si uvědomil, že bych přišel o všechny ty radosti při vzletu z navijáku a vůbec řeším jaké letové režimy by vůbec byly potřeba. Spínač motoru na 2polohovém přepínači se mi zdá jako dost brutál a byl by asi potřeba 3polový. Na něm mám ale letové režimy... V tomhle ohledu asi zjišťuji, že ECLIPSE 7 je už asi mimo tyhle možnosti. Když nastavím zpoždění pro spínač motoru, tak to platí pro všechny, což je např. u přepínání letových režimů naprd. a tejrat převodovku na plnej záběr je asi o držku..
Budu se muset asi ještě asi pohrabat v možnostech tohodle rádia. Ach joooo.
ECLIPSU 7 sem uz vzdal davno, predminulou sezonu sem ji vymenil a nelituju ani vterinu,
navic programovat celej vecer ero z toho sem vyrost, navic proste sou veci co to neumi ani tak ...
doporucuju zainvestovat do lepsi soupravy ....
Eclipse 7 je dobra jako takove pokracovaci radio ale sel bych dal
navic programovat celej vecer ero z toho sem vyrost, navic proste sou veci co to neumi ani tak ...
doporucuju zainvestovat do lepsi soupravy ....
Eclipse 7 je dobra jako takove pokracovaci radio ale sel bych dal
SOVA is YouR CO-pilot
Jo to je pravda, ale podstata je, že mám už hafo RX TWINů . A do F3k jsem nic lepšího než TWIN nenašel. Mít 2 rádia je opruz, no nakonec z toho budu muset nějak vybruslit.
s tim twinem to je horsi no
tak nejaky Multiplexacky Evo a nechat to tam narvat ...
pitvat futabu je asi skoda
ja popravde porad premejslel do ceho jit, ale po tom co sem dostal par futab do ruky bylo jasno ... to je programovani pro mne = i simpanz s bananem v jedne ruce a futabou v druhe dokaze naprogramovat F3B cko za dve hodiny 
(mysleno i s behanim se suplerou aby ta vychylka byla opravdu 2,5mm na potlaceni :-d )
tak nejaky Multiplexacky Evo a nechat to tam narvat ...
pitvat futabu je asi skoda
(mysleno i s behanim se suplerou aby ta vychylka byla opravdu 2,5mm na potlaceni :-d )
SOVA is YouR CO-pilot
Co třeba JRko? Jedno se prodává na bazaru za rozumný peníz a Twina tam narveš taky a dokonce bez bastlení. Hledem mrško 
Pořád doufám, že p.Kotrba vyleze z něčím lepším, než ty hračky co prodává s TWINEM. Jinak líbí se mi MX22 ale už se sehnat nedá a cena byla taky trochu out. 
to sem taky trochu nepochopil, proc twina stale prodava s "opticama"
jinak te obdivuju ze mas trpelivost litat 4 servova kridla s Eclipsou, ja s ni skoncil prave ve chvili kdy sem presedlal na vyssi tridu letadel, kde uz sem chtel i neco jineho nez butterfly a jednu polohu zakriveni odtokovky ...
ale jinak to byla tenkrat super vysilacka, pomer cena vykon naprosto neprekonatelnej, hlavne s tema vymenejma modulama
a co treba ta futaba 10 ? taky umi skoro cokoliv a vymenis modul, nebo ta jeji novejsi verze (z hlavy nevim) nebo si kup 8 ku a nech si tam na prepinac dat twin :-d
i kdyz ja obecne reseni prez moduly uz nemam rad, mel sem problemy
jinak te obdivuju ze mas trpelivost litat 4 servova kridla s Eclipsou, ja s ni skoncil prave ve chvili kdy sem presedlal na vyssi tridu letadel, kde uz sem chtel i neco jineho nez butterfly a jednu polohu zakriveni odtokovky ...
ale jinak to byla tenkrat super vysilacka, pomer cena vykon naprosto neprekonatelnej, hlavne s tema vymenejma modulama
a co treba ta futaba 10 ? taky umi skoro cokoliv a vymenis modul, nebo ta jeji novejsi verze (z hlavy nevim) nebo si kup 8 ku a nech si tam na prepinac dat twin :-d
i kdyz ja obecne reseni prez moduly uz nemam rad, mel sem problemy
SOVA is YouR CO-pilot