Konverze F3B a F3J na elektro
- Standa Stuchlý
Re: Konverze F3B a F3J na elektro
zrovna jsem narazil na super odkaz, je tam i ta co ji mám
http://www.maxonmotor.com/maxon/view/catalog/
http://www.maxonmotor.com/maxon/view/catalog/
Tak je doma pohonná jednotka pro konverzi mojeho F3j ENJOY. Dneska dorazila od Hořejšího. Tedy převodovka KONTRONIK 1:5,2 , upravené konverzní čelo, a motor HET 2W-25. Vypadá to dost dobře, hlavně je dobře zpracovaná ta úprava konverzního čela na motor HET. Takže no stress. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
co stala ta redukce na miru ?
predpokladam ze mega asi taky nesedne primo co a bude potreba redukce
predpokladam ze mega asi taky nesedne primo co a bude potreba redukce
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Ahoj Milane.
Pokud máš megu 16.. Tak jsem to zrovna včera dával dohromady na mého Macha. Redukce na 4stovku nutná.
Rozteče jsou v pořádku 16mm je tam
Jediné co jsem musel lehce poupravit bylo mírné zvětšení vnitřního otvoru na té redukci u hřídele motoru. Jinak by zajištění na hřídeli motoru ,,drhlo,,.
Stačí milimetr a je vůle až až
Dremelkou opatrně zvětšit aby bylo vyoseno. Ale možná ani to by nebyl problém,protože šroubky na uchycení jsou natěsno,takže vyosej dostatečně
Záležitost pár minut
Jirka.
Pokud máš megu 16.. Tak jsem to zrovna včera dával dohromady na mého Macha. Redukce na 4stovku nutná.
Rozteče jsou v pořádku 16mm je tam
Jediné co jsem musel lehce poupravit bylo mírné zvětšení vnitřního otvoru na té redukci u hřídele motoru. Jinak by zajištění na hřídeli motoru ,,drhlo,,.
Stačí milimetr a je vůle až až
Záležitost pár minut
Jirka.
zuppa
tak ted vyresit jak to dovazit :d aneb o vikendu si budu hrat s olovem a vazit a vazit a vazit 
dikes za info
dikes za info
SOVA is YouR CO-pilot
Všechno pasuje pinklich, fakt dobrá práce. Jediný co bude potřeba lehce domazat převodovku a zalepit pastorek a přišroubovat motor k čelu převodovky a zašroubovat do převodovky. Cena úpravy je rovna ceně konverzního čela. Žádný stres 
Taky už jsem téměř ve fázi vážení dovážení převážení zvážení...
Jen se mně to protáhne ,protože jsem koupil od JINA ykabel a zřejmě u toho někdo chrápal když to letoval a dnes mně to málem shořelo!!!!
Nejvíc by mrzel asi ten přijímač fujtabla co já hrozně rád a co stojí nekřestanské peníze. Ale po vychladnutí to rozdejchal a to málem stekla bužírka
Proč Já musím mít pořád takovou smůlu
Už chápu Dalibora že si rád vše robí sám. Bohužel Já nevlastním krimpovací kleště
Proč Já musím mít pořád takovou smůlu
Už chápu Dalibora že si rád vše robí sám. Bohužel Já nevlastním krimpovací kleště
skoda ze nejses bliz, bych tit o nakrimpoval, sem zainvestoval a je to radost s tim delat ...
uz mi to usetrilo toliko nervu ...
a na co mas Y kabel ?
uz mi to usetrilo toliko nervu ...
a na co mas Y kabel ?
SOVA is YouR CO-pilot
Jsi hodný. Je fakt že ta cesta by se moc nevyplatila. Leda si přijedu někdy zalétat na celý den,ale to už bude Mach v kupě.
Ykabel potřebuji na diodovku na kontrolu přijímačovek.
Bohužel Futaba 6208 FASST má pouze 8kanálů
Šest serv +regl spin66 s optoizolátorem + přijímačovky a je konec 
Ykabel potřebuji na diodovku na kontrolu přijímačovek.
Bohužel Futaba 6208 FASST má pouze 8kanálů
aha no to kdybys nahodou treba pracovne jezdil kolem, tak ze bych ti to udelal,
tak treba nekdy spolu politame, ja planuju ze F3B bude k letu az za mesic nejdriv, bude na tom tuna prace anejdriv musimdodelat iona, nemam rad vic rozdelanejch veci
tak treba nekdy spolu politame, ja planuju ze F3B bude k letu az za mesic nejdriv, bude na tom tuna prace anejdriv musimdodelat iona, nemam rad vic rozdelanejch veci
SOVA is YouR CO-pilot
Žena prudí s IKEOU
Ale tomu já se chci takticky vyhnout,takže to nedopadne
Já jsem optimista,ale jak se znám a jaké mám pracovní vytížení ,tak to také stihnu tak za měsíc
Takže bych se neměl tak moc kasat
Popravdě už se těším na to tvé F3B
Ještě nemám dodělaného Macha a už mám sliny jako opratě na mého vysněného PIKE. Ale to už by mně žena opravdu asi ukamenovala
Teda pokud neznáte někoho kdo by mně jako že dal pro můj hezkej úsměv 50tis
Dobře tak nic
Já jsem optimista,ale jak se znám a jaké mám pracovní vytížení ,tak to také stihnu tak za měsíc
Popravdě už se těším na to tvé F3B
Ještě nemám dodělaného Macha a už mám sliny jako opratě na mého vysněného PIKE. Ale to už by mně žena opravdu asi ukamenovala
Dobře tak nic
Pike jekrásnej, kamarád ho z klubu má ... a já ho měl málem taky ale nakonec se z toho vyklubala bastlená totálka, takže už neopravitelný, nejhorší je opravovat opravy, z toho uz sem vyrost, jednou sem celej den frezoval a vytrhaval blbe vylaminovanej trup, z toho uz sem vyrost :-d
ja se na to tesim jak malej, popravde jestli to dopadne a vypada ze opravdu ano tak za ty penize parada
no sem si na chvili odskocil od tmeleni IONa :-d tak zase bezim pokracovat
ja se na to tesim jak malej, popravde jestli to dopadne a vypada ze opravdu ano tak za ty penize parada
no sem si na chvili odskocil od tmeleni IONa :-d tak zase bezim pokracovat
SOVA is YouR CO-pilot
Jo jo
Tak at nezatmelíš i klávesnici
Pak jdou prej blbě mačkat tlačítka
Třeba když ženě koupím malého pejska tak ji uchlácholim a Pike povolí
Takže už jen tech 50tis a je to
smích 
Třeba když ženě koupím malého pejska tak ji uchlácholim a Pike povolí
Koukal jsem do převodovky KONTRONIK, dost mě mrazilo, aby nebyly ty 3 satelity jen kluzně. První pohled ale prozradil, že je to na jehlách. Takže paráda. Převodovka je vevnitř promazaná nějakým olejem. Ale bude to stačit, nebo to mám ještě domazat a kde ?
Asi otázka na Dalibora GRAUP15.
Já používám ze své docela velké zásoby vazelínu na planetové převodovky od AXI modelmotors. Pošli SZ s adresou a pošlu ti.
Jirka.
Jirka.