Konverze F3B a F3J na elektro
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Konverze F3B a F3J na elektro
Mám v IONovi Megu 22/30/2 s Hendrychem 1:4. s RFM 14,5/10 si to ve špičce staticky sosne z šestičlánku k 70A, motor o tom v podstatě neví. Pokud s tím člověk nelítá úplně každý den a převodovku občas promázne, není to až tak mizerný pohon i když nemá planety na jehlách.. Mažu směskou oleje a takové té molybdenové kolomazi, co se s ní mažou převodovky v křovinořezech, zdá se že to převodovce chutná a vyhovuje.
OK2WY
hmm to musí být dobré, škoda že mám málo kV ale to nějak půjde 
volal sem hořejšímu a prý mi dají vědět jestli by ještě dokázali sehnat maxona
tak pak sem dám vědět jak sem dopad
volal sem hořejšímu a prý mi dají vědět jestli by ještě dokázali sehnat maxona
tak pak sem dám vědět jak sem dopad
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:mno u mne bude taky prekvapeni a to F3B elektra ale vic neprozradim, taky ve vlastnim vlakne
pristi tejden by mela dorazit tak ted se pripravuju na financni krvaceni
motor co sem do toho chtel mi shorel v aute a to uz sme s Daliborem vymejsleli prevodovku a melo to bejt fakt dobry, skoda no
Copak jsi vyváděl? To mohl být fantastický pohon..zvíře!!!
Jo být tebou tak to prozradím hned, než koupíš nějakou píčovinu a pak budeš sklamaný.
je to smutný ale nedělal sem nic, prostě jako naprosto normálně v autě, převod dokonce nalehko
(zatěžoval sem ho i radikálně víc) a najednou nazdar ... regl to přežil, motor podal ruku ,,,
motor měl teplotu 120°C přitom jinak měl 70-80°C max s těžšim převodem po 3 lipo tady nedojel ani jednu ... mechanika stejná, odběr nezměněnej ... dokonce menší
dost sem z toho .... (ložiska v pohodě, nic se nezadřelo jenom vinutí černý a teda vnitřek motoru neni pěknej pohled ...)
nechápu to
a nechci už o tom mluvit ani ...
pohon to moh bejt naprosto dokonalej a objednávka převodovky už byla v plánu, ani sem ti to nechtěl psát jak mne to naštvalo
tuhle megu mám od kolegy kterej mi jí doveze i s tim F3B čkem - je to stará 3,2 m Harmonie ale na moje lítání bude až až dobrá, prostě F3B sem vždycky chtěl a teď si du zpravit náladu
(zatěžoval sem ho i radikálně víc) a najednou nazdar ... regl to přežil, motor podal ruku ,,,
motor měl teplotu 120°C přitom jinak měl 70-80°C max s těžšim převodem po 3 lipo tady nedojel ani jednu ... mechanika stejná, odběr nezměněnej ... dokonce menší
dost sem z toho .... (ložiska v pohodě, nic se nezadřelo jenom vinutí černý a teda vnitřek motoru neni pěknej pohled ...)
nechápu to
pohon to moh bejt naprosto dokonalej a objednávka převodovky už byla v plánu, ani sem ti to nechtěl psát jak mne to naštvalo
tuhle megu mám od kolegy kterej mi jí doveze i s tim F3B čkem - je to stará 3,2 m Harmonie ale na moje lítání bude až až dobrá, prostě F3B sem vždycky chtěl a teď si du zpravit náladu
SOVA is YouR CO-pilot
nebo chceš Dalibore fotky ? :-d já už tě nechtěl zase otravovat
jako ani nevíš jak z toho motoru sem totálně nasr.... ten měl bejt právě do toho F3B ...
jako ani nevíš jak z toho motoru sem totálně nasr.... ten měl bejt právě do toho F3B ...
SOVA is YouR CO-pilot
Milan Nes píše:nebo chceš Dalibore fotky ? :-d já už tě nechtěl zase otravovat
Proč?
Milan Nes píše:... je to stará 3,2 m Harmonie
Aby neskončila jako ta stará Mamba...
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
graup15 píše:Milan Nes píše:mno u mne bude taky prekvapeni a to F3B elektra ale vic neprozradim, taky ve vlastnim vlakne
pristi tejden by mela dorazit tak ted se pripravuju na financni krvaceni
motor co sem do toho chtel mi shorel v aute a to uz sme s Daliborem vymejsleli prevodovku a melo to bejt fakt dobry, skoda no
Copak jsi vyváděl? To mohl být fantastický pohon..zvíře!!!
Jo být tebou tak to prozradím hned, než koupíš nějakou píčovinu a pak budeš sklamaný.
temu Milan ukaž snímok,každy je zvedavý,ja tiež,bohajeho už aby bolo počasko na lietanie.uf,uf,temu dneska koniec a zima počla,temu nebude trvat dlgo.hai.Ps:sorry,temu som dnies volakýsi rozepsaný,.bodka.
milost píše:Milan Nes píše:... je to stará 3,2 m Harmonie
Aby neskončila jako ta stará Mamba...
ne to ne :-d, mambu dostal muj dobrej kamarad z klubu kterej ji radne prohani, myslim si ze ma uz tak 100 nalitanejch hodin minimalne, ceho by se u mne nedockala, navic bez motoru :-d (ja sem mel lonskej rok uplne jine starosti ... do noveho roku jedine s optimismem
tohle bude s motorem na 100% fotky prijdou s modelem pristi tyden, teda pokud mi to Dalibor odsouhlasi kdyz uz chtel videt ty fotky :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Za ty prachy, pokud je to navíc včetně pohonu a serv a pod.....jdi do toho. Sice na tom bude dost práce, ale myslím, že to bude velmi dobré.
OK šéfe tak jo, pak pošlu foto a začne přestavba, alespoň přez zimu bude s čím si hrát 
to abych máknul s IONem na svah mezi tím
i když toho dodělám jako prvního určitě
to abych máknul s IONem na svah mezi tím
SOVA is YouR CO-pilot
- Standa Stuchlý
hele, pokud ještě toužíš po Maxonu, tak jsem našel tohle
http://cz.rs-online.com/web/c/elektrick ... 4294966157
a tohle
http://www.aeromicro.com/Catalog/maxon_ ... 538935.htm
ceny docela ujdou, ne ?
Někde sem čet že " češi touží po Neu motorech, amíci po Megách "
http://cz.rs-online.com/web/c/elektrick ... 4294966157
a tohle
http://www.aeromicro.com/Catalog/maxon_ ... 538935.htm
ceny docela ujdou, ne ?
Někde sem čet že " češi touží po Neu motorech, amíci po Megách "
volal sem horejsimu, prej nema a nebude mit ...
jo navic mi rek ze ani Kontronika prevod na 1/4,2 nema a stal by vic protoze by ho vez jen pro mne ze prodava normalne jenom 1/5,2 moc dik za odkazy
jo navic mi rek ze ani Kontronika prevod na 1/4,2 nema a stal by vic protoze by ho vez jen pro mne ze prodava normalne jenom 1/5,2 moc dik za odkazy
SOVA is YouR CO-pilot
- Standa Stuchlý
nojo, je to škoda, chtěl jsem ještě jednoho. Snad se mi podaří je někde najít, protože nevěřím tomu, že by se nedělaly. Teda, nechci tomu věřit.....
mno ja uvidim, snad to pujde dovazit i s tou prevodouvkou + lipolkama, stejne planuju komplet predelat elektroinstalaci a serva posunout viiiic dozadu tak snad odlehcim predek dost, ale kazdopadne potrebuju vic vykonu nez tam je ted
SOVA is YouR CO-pilot