PROBLÉM/ŠPATNÁ INSTALACE PŘIJÍMAČE JETI DUPLEX?
PROBLÉM/ŠPATNÁ INSTALACE PŘIJÍMAČE JETI DUPLEX?
Dobrý den,
v F3J modelu PIKE Perfect(se skleněnou špicí) mám osazený přijímač JETI Duplex R8(s prodlouženými anténkami). Zástavbu znázorňuje obrázek. http://www.imghosting.cz/view-76pikeinstalace.jpg Myslím tedy, že jsem splnil podmínky pro instalaci víceméně dobře. Anténky jsou od sebe co nejvíce vzdáleny a svírají úhel 90°. Na zemi vše spolehlivě funguje do vzdálenosti cca 500m. Ve vzduchu už to tak veselé není. Je zvláštní, že zhruba ve stejné vzdálenosti jako na zemi modul občas pípne a na nějakou chvilku ztratím kontrolu nad modelem. Model se pak zase "chytne"(tedy alespoň tomu tak zatím bylo). Zajímavé je to, že když jsem natáčel z modelu video a točil jsem termiku(nechal jsem se s ní unášet po větru) do vzdálenosti cca 950m(odměřeno na mapy.cz), tak modul nepípnul jakmile jsem přestal točit modul ihned pípál a tentokrát neustále nicméně model řídit šel. Vrátil jsem se tedy v protáhlých kruzích směrem k letišti zpět. Z toho usuzuji, že anténky jsou v určité pozici zastíněny nějakou částí modelu. Můj dotaz tedy směřuje na uživatele DUPLEXu a jejich zkušenosti s tímto systémem. A případně na nějké piloty F3J, RC-V2, F3F, F3B kteří tento systém létají a tím pádem jak mají vyvedené anténky v modelu. Díky moc!
v F3J modelu PIKE Perfect(se skleněnou špicí) mám osazený přijímač JETI Duplex R8(s prodlouženými anténkami). Zástavbu znázorňuje obrázek. http://www.imghosting.cz/view-76pikeinstalace.jpg Myslím tedy, že jsem splnil podmínky pro instalaci víceméně dobře. Anténky jsou od sebe co nejvíce vzdáleny a svírají úhel 90°. Na zemi vše spolehlivě funguje do vzdálenosti cca 500m. Ve vzduchu už to tak veselé není. Je zvláštní, že zhruba ve stejné vzdálenosti jako na zemi modul občas pípne a na nějakou chvilku ztratím kontrolu nad modelem. Model se pak zase "chytne"(tedy alespoň tomu tak zatím bylo). Zajímavé je to, že když jsem natáčel z modelu video a točil jsem termiku(nechal jsem se s ní unášet po větru) do vzdálenosti cca 950m(odměřeno na mapy.cz), tak modul nepípnul jakmile jsem přestal točit modul ihned pípál a tentokrát neustále nicméně model řídit šel. Vrátil jsem se tedy v protáhlých kruzích směrem k letišti zpět. Z toho usuzuji, že anténky jsou v určité pozici zastíněny nějakou částí modelu. Můj dotaz tedy směřuje na uživatele DUPLEXu a jejich zkušenosti s tímto systémem. A případně na nějké piloty F3J, RC-V2, F3F, F3B kteří tento systém létají a tím pádem jak mají vyvedené anténky v modelu. Díky moc!
Re: PROBLÉM/ŠPATNÁ INSTALACE PŘIJÍMAČE JETI DUPLEX?
Ahoj - vítej mezi maniaky
Tu anténku co jde dozadu chápu ale tu co jde vertikálně- jak ji máš? Nezapomeň že u těch dlouhých antén je aktivní část jen ten "fous" na konci- jinak je to jen kus "drátu"(koaxu). Radek
ICQ 638556901
Ahoj,používáš JetiBox?Jaký dosah ukazuje?Měl sem podobný problém,nebyl to ale dosah,prostě to někdy píplo jako ztrátu signálu.Ovšem na hranici dosahu sem se nikdy nedostal.Když mě to ukazovalo dosah síly 1-2,kdy 9 je nejsilnější,sem model o rozpětí asi 1800mm už hnedle neviděl.Přesto to někdy píplo,nakonec sem zjistil že byl vadný noví vypínač.Když JetiBox ukazuje dosah 0-0 jsi zhruba na polovičním dosahu,protože RX vysílá asi polovičním výkonem.
Taky mě občas propípně modul (jetibox memám) ale řídím- on píše že ztratí kontrolu- tedy je něco špatně. Radek
ICQ 638556901
Díky za uvítání! Ano aktivní jsou poslední cca 3cm. Ta "kratší" anténa je udělaná asi takto http://www.imghosting.cz/view-39pikeinstalace1.gif aktivní konec je fixován na kousku překližky ke kterému je přilepena bužírka a tím je protažen, překližka je poté zasunuta na bok trupu. Mám ji tam takhle složitě zamotanou, protože jsem ji nechtěl krátit. Teď mě napadá, že ji mám z jedná strany krásně zastíněnou přijímačem. JETI-BOX nemám. Někdy modul pouze pípá a mohu řídit, někdy ne.
Ahoj, Duplex mám už delší dobu, tak že když ti pípne, tak je to zpětná ztráta signálu od čidel. Nemusíš se bát, model pořád řídíš 
Kluci tak já nevím- když tvrdí že model nereaguje tak dle mě ví co říká. Radek
ICQ 638556901
No taky záleží v jaké pozici má antenu od vysílače měla by být horizontálně. Jinak ve vzduchu by to mělo mít dosah tak 2km. Ještě mě napadlo jestli ti tam něco hodně neruší.
michalv píše:Ahoj, Duplex mám už delší dobu, tak že když ti pípne, tak je to zpětná ztráta signálu od čidel. Nemusíš se bát, model pořád řídíš
Problém je ovšem v tom, že někdy neřídím. Po pípnutí odhadem 3s nemohu řídít(serva zůstanou v poslední pozici) někdy si pípne a mohu. Nicméně v žádném případě nechci aby to vyznělo, že pomlouvám JETI. Chyba bude spíše na mé straně. Nejspíš improvizovaně vyvedu antény mimo model a vyzkouším, v tomhle počasí bude ovšem problém dostat se do rozumné testovací vzdálenosti. Jedině nad město, tam by asi šlo něco natočit, ovšem to pokoušet nebudu(co kdyby...následky nechci domýšlet).
No chce to dát anténky ven, je to lepší. Menší dosah může být v tom, že máš carbon v trupu a jestli máš anténky vevnitř, tak to pohlcuje signál. Joo a ještě měli by být anténky sice 90°, ale HORIZONTÁLNĚ
michalv píše:No chce to dát anténky ven, je to lepší. Menší dosah může být v tom, že máš carbon v trupu a jestli máš anténky vevnitř, tak to pohlcuje signál.
Budu to muset otestovat. Sice mám skleněnou špici až k náběžce(speciálně kvůli 2,4), ale v určité poloze to může zastínit křídlo nebo ocas modelu. Podporuje to i ten fakt, že stejný systém létám ve 2,2m YAKU55m a tam jsem zksoušel vyletět také hodně vysoko a ani pípnutí.
Malda píše:michalv píše:Ahoj, Duplex mám už delší dobu, tak že když ti pípne, tak je to zpětná ztráta signálu od čidel. Nemusíš se bát, model pořád řídíš
Problém je ovšem v tom, že někdy neřídím. Po pípnutí odhadem 3s nemohu řídít(serva zůstanou v poslední pozici) někdy si pípne a mohu. Nicméně v žádném případě nechci aby to vyznělo, že pomlouvám JETI. Chyba bude spíše na mé straně. Nejspíš improvizovaně vyvedu antény mimo model a vyzkouším, v tomhle počasí bude ovšem problém dostat se do rozumné testovací vzdálenosti. Jedině nad město, tam by asi šlo něco natočit, ovšem to pokoušet nebudu(co kdyby...následky nechci domýšlet).
Zkontroluj si sílu signálu na jednotlivých anténkách. To vypadá, jako by jedna byla mrtvá.
určitě to dej ven a uvidíš, že to bude ok. Já to mám takhle udělané v Proximě 2 od Reicharda a ok, musím zaklepat
. Také si tedy někdy pípne, ale je to ten zpětný signál. Měřil jsem zpětný výkon a je strašně malý, sotva se hýbne ručička.
vidím to taky na jednu mrtvou anténku,létáš jen na jednu a ta když se zastíní přestáváš řídit.doporučil bych neexperimentovat a přijímač poslat na přezkoušení do Jeti.
Kluci kdyby měl jednu mrtvou anténku, tak by to na jetiboxu viděl. Tento problém je zřejmě tím, že nechal anténky v trupu.