Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
lipan

Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

#1366 Příspěvek od lipan »

Mínus ?
pár foto
Přílohy
kdo je to.jpg
19.11.2011 NS.jpg
graup15

#1367 Příspěvek od graup15 »

Jirko v mejlu máš vše na Supru.
Bože jestli to kolega postaví, tak nám naseká prdel kdykoli se mu zamane.
lipan

#1368 Příspěvek od lipan »

Tak já se těšim, znáš to
pořád je co vylepšovat :D :D
graup15

#1369 Příspěvek od graup15 »

lipan píše:Tak já se těšim, znáš to
pořád je co vylepšovat :D :D

Taky jsem našel jednu fotečku :-)
:-) Už je to řádnej pták :-) :-)
Přílohy
Airon.jpg
graup15

#1370 Příspěvek od graup15 »

Jo a ještě pošli kolegovi tohle
http://www.f3j.in.ua/index.php?id=204
Davidus007

#1371 Příspěvek od Davidus007 »

Taky jsem dneska protáhnul svého Vikinga a kombinace ranní "pseudotermiky" (nechápu co dokázalo sluníčko vykouzlit za asi 15min svícení) s nezapomenutelným svištěním nad hlavou (sakra tenhle zvuk mě nikdy nepřestane bavit) jsem si tu hoďku dokonale užil :-)
graup15

#1372 Příspěvek od graup15 »

Čus Davide.
Kdypak nás navštívíš? :-) :-)
PS....na sobotním létání bylo zajímavé, jak se vyladěné F3B-E, ale i Airon (ješitně musím podotknout že Viking líp :-) stačil konstrukci (papírák), ala Daidalos. To přirovnání k Daidalovi ber s rezervou. Dokud to člověk nezažije a nelétá v jedné bublince (neb termika nebyla nijak moc výrazná, ale byla), že je možné ustát model který má poloviční plošné zatížení než Viking. Ale musím přiznat, že bez Sky-bonzáka bych to nedal.
lipan

#1373 Příspěvek od lipan »

Tak to je ten papírák jak řiká Dalibor :D
http://vimeo.com/32433748
Dzordzik

#1374 Příspěvek od Dzordzik »

Oproti takové mouše musela být docela dřina s naloženým Vikingem se v tom stoupáku udržet.
graup15

#1375 Příspěvek od graup15 »

Ani ne. Mám to teď model dost odladěný, ale probíhalo to tak (aby jsme se nezrazili), že on točil na ouškách malý poloměr a já ho oblétával, na malinko větším poloměru. Jak jsem psal, prostě zážitek. Samo, že jsem páčkoval zvesela, protože tohle (na tak malé rychlosti a náklonu) už nejde pojmout jen mixem do SOP. Pro tento režim zapínám snap-flap a Sop řídím rukama. A dá se:-)
Prdel je, že mi s Jirkou máme v érech SkyAssistanta a pořád to bylo..kolik máš výšky? neb podle toho jsme určovali kdo je pod či nad sebou. Prostě aby jsme se nesčuchli.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1376 Příspěvek od kratas »

Ten lehouš je úžasný. To musí být super relax se jen tak něžně nést nahoru ve stoupáčku :).

Dalibore, teď budeme testovat výrobu prototypu křídla alá Supra, jen musíme sehnat nějakého dobráka, který nám to vyfoukne než postavíme vlastní vývěvu. Cena za vyvakuování 3m křídla je teda pořádná darda.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Davidus007

#1377 Příspěvek od Davidus007 »

Dalibore no podle toho co pises to musela bejt parada. Je fakt ze nemam u nas na letisti moc moznosti se s nekym "merit" obcas se potkam s Tomem Hrubym a jeho "jeckem" ale zatim jsme nemeli stesti byt spolu ve vzduchu.

Dalibore pokud pocasi vyjde a sli by jste o vikendu, tak se moc rad pridam...navarime kafe, oblekneme prstaky a budeme se modlit za nejakou bublinu, co Ty na to ????

Navic Dajdalose jsem jeste nikdy v akci nevidel a vzhledem k tomu, ze jsem jeden ze tri stastnych, kteremu Daidalose prave stavis, tak abych se neseznamoval "ad-hoc" :)

Btw, to video je super !!!!
Dzordzik

#1378 Příspěvek od Dzordzik »

graup15 píše:Ani ne. Mám to teď model dost odladěný, ale probíhalo to tak (aby jsme se nezrazili), že on točil na ouškách malý poloměr a já ho oblétával, na malinko větším poloměru. Jak jsem psal, prostě zážitek. Samo, že jsem páčkoval zvesela, protože tohle (na tak malé rychlosti a náklonu) už nejde pojmout jen mixem do SOP. Pro tento režim zapínám snap-flap a Sop řídím rukama. A dá se:-)
Prdel je, že mi s Jirkou máme v érech SkyAssistanta a pořád to bylo..kolik máš výšky? neb podle toho jsme určovali kdo je pod či nad sebou. Prostě aby jsme se nesčuchli.

Jj, na GPSkách si to kluci hlásí co chvíle, jeden stoupák běžně 3-5 modelů, kolikrát se točí i proti sobě, to je pak nadávek :D
graup15

#1379 Příspěvek od graup15 »

Dzordzik píše:
graup15 píše:Ani ne. Mám to teď model dost odladěný, ale probíhalo to tak (aby jsme se nezrazili), že on točil na ouškách malý poloměr a já ho oblétával, na malinko větším poloměru. Jak jsem psal, prostě zážitek. Samo, že jsem páčkoval zvesela, protože tohle (na tak malé rychlosti a náklonu) už nejde pojmout jen mixem do SOP. Pro tento režim zapínám snap-flap a Sop řídím rukama. A dá se:-)

Jj, na GPSkách si to kluci hlásí co chvíle, jeden stoupák běžně 3-5 modelů, kolikrát se točí i proti sobě, to je pak nadávek :D

Tak hlavně měj pořád kameru on-line :-) Až se srazí, bude to luxus video jak z nebe prší kompozitový čtvrt mega korunek českých :-) :-):-) :-)
ASPER

#1380 Příspěvek od ASPER »

Dneska jsem si dal práci a doladil zakřivení křídla s vop. na tom papíráku viz video do lipana a je to super, v pěti metrech vytočim tři otočky a ještě mám dost výšky na přistání do ruky!
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“