Jak jsem stavěl Iona :-)
Re: Jak jsem stavěl Iona :-)
Rád bych ti vyhověl, ale nemůžu.Většinu modelů co stavím, je pro (někoho) takže po dokončení opouštějí Rakovník. Nemám to na čem změřit. Ale když tak napiš do JPmodels..výrobce Iona.
Víš co? Já až budu dělat fotoseriál o Energicu tak to tam vše popíšu .Ju?
Není to nic objevného a oproti výrobců kompozitových mašin umím naprosté hovxx Stačí když se stavím ve SkunkSodomka-works a připadám si jako matlal
tak to by bylo supr, už se na to moc těším a děkuju
Jak s tim ten MVVS Redliner cvičí? Někde na youtubu jsem viděl že na 4s zvládne kilowatu?
U redlinera mám vrtuli 13/11 AE a 4S 3200.
- Přílohy
-
- miniion[1].pdf
- (66.09 KiB) Staženo 148 x
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
Tý jo, pěkný. Jde mi o to, že zas pokukuju po IONovi nebo Rytmusovi ve 2m (oba jsem před lety měl) Mam rád když je to svižný, ale popravdě řečeno, rád bych se držel při zemi, takže do převodovky se mi nechce. Buď mě napadl Redliner nebo zas Scorpion...
Neeebo kdybych to nevydržel a chtěl dát něco lepšího a jelikož mam Ivana Hořejšího přes ulici - kterej z těchto by byl vhodnej (4S není nutnost, klidně dam víc) http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... 186&fraze=
Ale připadá mi že maj málo toček /V a ještě převod 6,7.... jestli to neni málo....
Neeebo kdybych to nevydržel a chtěl dát něco lepšího a jelikož mam Ivana Hořejšího přes ulici - kterej z těchto by byl vhodnej (4S není nutnost, klidně dam víc) http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... 186&fraze=
Ale připadá mi že maj málo toček /V a ještě převod 6,7.... jestli to neni málo....
Ahoj Dalibore,
chtěl bych si pořídit po delší době zase na lítání Iona (klapkového) ale zároveň pokoukávám po Beach od Bačinskýho, jako možnou kompozitovou alternativu.
Protože vím, že máš s oběma modelama zkušensti, tak bych tě chtěl poprosit, jestli by jsi mi mohl jen tak stručně porovnat letové vlastnosti obou modelů?
Když vemu Iona ARF a potáhnu si ho sám, tak mě vyjde na cca 4500 a základní skleněnej Beach na 7500Kč. Stojí za to si ty 3 tisíce připlatit, nebo zase tak velký výkonostní rozdíl mezi těmahle érama není? Které z těchto letadel drží lépe rychlost v kluzu a je rychlejší? měl jsem mini Iona a ten i při váze 1850g dokázal rychlost rychle vytratit, jinak to bylo teda super éro, který se měl hodně rád...
Ještě jedna otázka a to jestli se dá srovnávat pevnost normálního Iona (s děleným křídlem) se skleněnou variantou Beache, nebo ten Beach bude pořád i ve skle pevnější?
Na Ionovi totiž nevěřím jediné věci a to je ta ocelová spojka křídel a 2metrové křídlo v celku nechci kvůli přepravě. To je defakto jediná zásadní věc, proč jsem začal o modelu Beach uvažovat...
Předpokládaný pohon by byl Hyperion 3025 nebo 3032 s 4 nebo 5s LiPol.
Hledám model, který bude mít lepší poměr cena/výkon, tak by mne takové srovnání zajímalo, jestli z toho Beache člověk také dostane o tolik více, než za klasiku Iona, který je tedy za mnohem zajímavější peníze (pro mne...).
Děkuju
Miglosch
chtěl bych si pořídit po delší době zase na lítání Iona (klapkového) ale zároveň pokoukávám po Beach od Bačinskýho, jako možnou kompozitovou alternativu.
Protože vím, že máš s oběma modelama zkušensti, tak bych tě chtěl poprosit, jestli by jsi mi mohl jen tak stručně porovnat letové vlastnosti obou modelů?
Když vemu Iona ARF a potáhnu si ho sám, tak mě vyjde na cca 4500 a základní skleněnej Beach na 7500Kč. Stojí za to si ty 3 tisíce připlatit, nebo zase tak velký výkonostní rozdíl mezi těmahle érama není? Které z těchto letadel drží lépe rychlost v kluzu a je rychlejší? měl jsem mini Iona a ten i při váze 1850g dokázal rychlost rychle vytratit, jinak to bylo teda super éro, který se měl hodně rád...
Ještě jedna otázka a to jestli se dá srovnávat pevnost normálního Iona (s děleným křídlem) se skleněnou variantou Beache, nebo ten Beach bude pořád i ve skle pevnější?
Na Ionovi totiž nevěřím jediné věci a to je ta ocelová spojka křídel a 2metrové křídlo v celku nechci kvůli přepravě. To je defakto jediná zásadní věc, proč jsem začal o modelu Beach uvažovat...
Hledám model, který bude mít lepší poměr cena/výkon, tak by mne takové srovnání zajímalo, jestli z toho Beache člověk také dostane o tolik více, než za klasiku Iona, který je tedy za mnohem zajímavější peníze (pro mne...).
Děkuju
Miglosch
miglosch píše:Ahoj Dalibore,
Děkuju
Miglosch
Problém je ta definice co je nejlepší poměr cena/výkon..
Jedno jisté je. Býč je v jaké koli variantě pevnější. To rozhodně ano. Ale výkonnost jako taková..to se špatně definuje. Podle mne je to kombinace mnoha faktorů, ale ty hlavní jsou klouzavost/opadavost/dynamika/min rychlost a k tomu se ještě přidává schopnost příjemného řízení v termických bublinách, či stoupácích. Z tohoto pohledu je problém něco radit. Býče jsem měl rád, létal velmi pěkně a dobře se řídil.A hlavně není to potažené tou hnusnou folií...gr. Ale když budu realista..tak v letovém projevu mezi Ionem a Býčem zase tak velký rozdíl není.Spíš je velmi malý a záleží na rukou pilota jestli ten rozdíl smaže či ne.
Jestli ti můžu radit, poohlédni se po něčem z F3B sféry..to opravdu létá na jiném levelu než dvoumetrovky.
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
miglosch píše:Na Ionovi totiž nevěřím jediné věci a to je ta ocelová spojka křídel
Můžu se Tě zeptat, čemu na tom nevěříš ?
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
graup15 píše:Problém je ta definice co je nejlepší poměr cena/výkon..
Jedno jisté je. Býč je v jaké koli variantě pevnější. To rozhodně ano. Ale výkonnost jako taková..to se špatně definuje. Podle mne je to kombinace mnoha faktorů, ale ty hlavní jsou klouzavost/opadavost/dynamika/min rychlost a k tomu se ještě přidává schopnost příjemného řízení v termických bublinách, či stoupácích. Z tohoto pohledu je problém něco radit. Býče jsem měl rád, létal velmi pěkně a dobře se řídil.A hlavně není to potažené tou hnusnou folií...gr. Ale když budu realista..tak v letovém projevu mezi Ionem a Býčem zase tak velký rozdíl není.Spíš je velmi malý a záleží na rukou pilota jestli ten rozdíl smaže či ne.
Jestli ti můžu radit, poohlédni se po něčem z F3B sféry..to opravdu létá na jiném levelu než dvoumetrovky.
děkuju moc, řekl jsi mi defakto vše co jsem potřeboval vědět, včetně té poslední věty, se kterou jsem počítal že padne
Abych pravdu řekl, tak jsem se byl podívat v sobotu na F3F Rané a slintal jsem tam nad těma brusama a hned bych jeden pořídil, ale snažím se držet modelařinu na nějaké finanční hranici a prostě na F3x mašinu nemám. Teda né že bych neměl, ale nechci zase kvůli koupi celokomposita přijít o jiné věci. Vím, je to jen otázka priorit a na to koupit něco obouchanýho a dávat to dohromady jako jiní tady na fóru nejsem vybaven ani technicky a ani zkušenostma...
F3x mašinu jsem si slíbil k 50tinám , takže si ještě asi chvilku počkám
vitousek píše:Můžu se Tě zeptat, čemu na tom nevěříš ?
je to pořád jen tenká ocelová planžeta, která nevydží vše že
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
miglosch píše:Jen asi to není ideální řešení pro hodně namotorované éro a na extra velké blbnutí pod motorem, toť vše. No ale vzhledem k tomu, že to Ion u mne zaseasi vyhraje, tak se budu muset snažit lítat s ohledem na tu spojku
Nevím, co je to hodně namotorované letadlo, ale já se svým IONem zrovna "katolicky" nelétám a nemám problém.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Ahoj všem, objednal jsem si (pouze do začátku..) do Iona jako motor turnigy NTM PROP 35-48 900 kV, regulátor Turnigy plush 80A a baterku 4S 3300 mAh nano-tech.
Co byste mi prosím doporučili za vrtuli? Je k tomu aeronaut 12x6,5 dobrá volba? Nehrozí tam nějaké riziko roztržení?
Nebo raději nějaký jiný rozměr vrtule?
Moc díky.
Co byste mi prosím doporučili za vrtuli? Je k tomu aeronaut 12x6,5 dobrá volba? Nehrozí tam nějaké riziko roztržení?
Nebo raději nějaký jiný rozměr vrtule?
Moc díky.
Myslím, že 12/6,5 bude malá.
AE 13/8 asi bude lepší.
AE 13/8 asi bude lepší.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
Jasny, diky. A je blbej napad zacit zlehka a dat tam nejdrive k te vrtuli 13x8 triclanek a pak to teprve vzit naostro s tim 4-clankem ?
Zlesi píše:Jasny, diky. A je blbej napad zacit zlehka a dat tam nejdrive k te vrtuli 13x8 triclanek a pak to teprve vzit naostro s tim 4-clankem ?
To je skoro ideální varianta, pokud nepotřebuješ hned impozantní stoupání. Poletí to i na 3S docela hezky.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
To tsk :
A jak narveš ten 4S do Proximy? Dělal jsi nějaké úpravy uvnitř trupu?
A jak narveš ten 4S do Proximy? Dělal jsi nějaké úpravy uvnitř trupu?
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter