Skywalker EPO
Re: Skywalker EPO
Stále koketuji s možností přilepit napevno ocas výškovky....
- Homer.Simpson
Minuly tyzden konecne prislo EzOSD
Cakal som viac ako 2 mesiace
Na rozdiel od toho som minuly stvrtok(27.10.) objednal kable z ReadymadeRC a v stredu(02.11.) boli doma
na obrazku je aj kabel do GoPro
Podarilo sa mi odlahcit a zlepit motorovu prepazku.Lepena klasicky L285 + bavlna a prelaminovane pasikom tkaniny z oboch stran.Nakoniec som musel vyvrtat otvor pre hriadel.

Kedze je 99% veci doma, rozlozil som predbezne vnutornosti

Podarilo sa mi odlahcit a zlepit motorovu prepazku.Lepena klasicky L285 + bavlna a prelaminovane pasikom tkaniny z oboch stran.Nakoniec som musel vyvrtat otvor pre hriadel.
Kedze je 99% veci doma, rozlozil som predbezne vnutornosti
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
- Homer.Simpson
Podarilo sa mi este dat dohromady GroundStation
Od zaciatku som si predstavoval nejake kulturne riesenie a hlavne som zo sebou nechcel tahat vagon zariadenia.Celkom som s vysledkom spokojny.Posudte sami.

GroundStation obsahuje:
-Bateriu Li-pol 3s 1600mAh
-Video prijimac
-Video rozdelovac 1-4 (splitter)
-Audio rozdelovac 1-2-4 (1xkabel + 2xrozdvojka)
-EzAntennaTracker + 3A BEC
-Pan&Tilt mechaniku
-Smerovu antenu (Path) na fotkach je este obyc prutova
Vsetky komponenty sa daju jednoducho vybrat, takze napr zmena frekvencie je otazka par minut

Cela stanica dokuje na tripode.Ten som zohnal niekde v elektre.Bral som posledny kus na akcii za nejakych 30€.Vyska cca170cm a nosnost 5Kg ho priam urcuje pre toto pouzitie

Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, ale skoro sa stmieva a nemam dostatocny zdroj svetla
Galeria s povodnym rozlizenim.
Od zaciatku som si predstavoval nejake kulturne riesenie a hlavne som zo sebou nechcel tahat vagon zariadenia.Celkom som s vysledkom spokojny.Posudte sami.
GroundStation obsahuje:
-Bateriu Li-pol 3s 1600mAh
-Video prijimac
-Video rozdelovac 1-4 (splitter)
-Audio rozdelovac 1-2-4 (1xkabel + 2xrozdvojka)
-EzAntennaTracker + 3A BEC
-Pan&Tilt mechaniku
-Smerovu antenu (Path) na fotkach je este obyc prutova
Vsetky komponenty sa daju jednoducho vybrat, takze napr zmena frekvencie je otazka par minut
Cela stanica dokuje na tripode.Ten som zohnal niekde v elektre.Bral som posledny kus na akcii za nejakych 30€.Vyska cca170cm a nosnost 5Kg ho priam urcuje pre toto pouzitie
Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, ale skoro sa stmieva a nemam dostatocny zdroj svetla
Galeria s povodnym rozlizenim.
Paráda !!!!! tleskám !!!!!
Nádhera, jediné, čo mi tam trošku chýba, je nejaký pozemný rekordér, inak to nemá chybu!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
- Homer.Simpson
Dík hoši
Rekorder bude
, ale taky ten USB za "dvacku".Dufam ze bude stacit?!Mate nejaky iny napad
?
Na to su 4 out-y:
1 okuliare,
2 rekorder,
3 obrazovka pre divakov(v aute
),
4 telemetria pre tracker(video je volne)
Rekorder bude
Na to su 4 out-y:
1 okuliare,
2 rekorder,
3 obrazovka pre divakov(v aute
Dozapojil jsem elektriku..doufám, že mi nevyhoří cesta k ovládání..nechtělo se mi do města, neměl jsem jiné a tak jsem ucvakl drátky s konektorem JST z kostky pro 4*AA a připájel jsem 3,5mm konektory...to vše kvůli propojení 3c k ubecu který živí celou elektroniku..pak jsem zkoušel vyvažování...jen se 2mi aku padá chodec na prdel...obě aku mají váhu 354 gr...zamýšlená aku pro dlouhé lety UAV má 527gr + prcek pro elektroniku 102gr....současný rozdíl je tedy 173 gr proti tomu co bude v konečné fázi..s váhou ale ještě pohne elektronika na kterou teď nejsou peníze..takže jen tak od oka jsem vzal ze stolu 4 kostku AA a přidal ji na baterky..letadlo jsem zvedl na prsty za určené body a ejhle..strefil jsem se do černého...musím si ale vyrobit vyvažovací forichtung...vezmu ze sklepa nějaké prkno, najdu nějaký tyčky a udělám si stojny přesně na vyměřovací body...a zítra to dovyvážím...ještě trochu poklidím kabely vevnitř a zkusím nějaké pořádné úvazy gumy...olepil jsem skelnou páskou plochy kam dosedá guma aby nemrvila přímo trup...a uvidíme podle počasí jak bude vypadat trávník..nerad bych přistával prdelí do bahna...jo a spodek jsem polepil pruhem stavební skelný pásky...s podivem na tomhle letadle drží a na swiftu jsem ji musel podmáznout uhuporem..tam vůbec nedržela...
zkusmo na posteli v ložnici jsem sestavil celé letadlo a vyzkoušel znovu elektroniku...zhruba na 30% plynu motor docela silně fouká ale co se mi nelíbí je třesení se celého ocasu vlivem proudícího vzduchu..možná tím, že to stojí na zemi a neklouže to vzduchem ale tohle se mi moc nelíbí aby to s tím ocasem takhle cvičilo...
doplněny fotky
zkusmo na posteli v ložnici jsem sestavil celé letadlo a vyzkoušel znovu elektroniku...zhruba na 30% plynu motor docela silně fouká ale co se mi nelíbí je třesení se celého ocasu vlivem proudícího vzduchu..možná tím, že to stojí na zemi a neklouže to vzduchem ale tohle se mi moc nelíbí aby to s tím ocasem takhle cvičilo...
doplněny fotky
Hned po ránu poslední dokončovací práce.. zkráceny dráty mezi pákou serv a blimby, zakápnuto lepidlem na blimbu..(aby se to nepovolilo, lepidlo je shit..na prstě lepí jak sviňa ale na kovu to je stále mokré)...znovu zkontrolovány vychylky a smysly hejbání...pak ještě zaběhnu do auta pro nějaký olovo a pokusím se najít alternativu za kostku baterek..případně ty baterky tam nechám a pak to půjdu zalítnout..tedy rozflákat....
Homer.Simpson píše:Dík hoši![]()
Rekorder bude, ale taky ten USB za "dvacku".Dufam ze bude stacit?!Mate nejaky iny napad
?
Na to su 4 out-y:
1 okuliare,
2 rekorder,
3 obrazovka pre divakov(v aute),
Homere - moc hezká "ground station" . Teď jsem objednal něco podobného ale s "krabičkou" pro "eagle eyes ", protože ji využívám pro diversity.
Jinak eztracker a tinytelemetry budou pro tracking antény.
GPS údaje o poloze modelu jsou zakódované v tom videosingnálu, nebo jak přesně ten ant. tracking funguje s tím ezosd? U jednoho OSD jsem viděl, že se údaje o poloze posílají přes audio, je to tady stejně nebo jinak? Mám podobnou ground station, chci tam dat diversitu a tracking. Vybírám OSD. Buď tohle, nebo Eagle Tree.
EzOSD posiela telemetriu cez audiomodem. Takže ak nemáš stereovysielač, nemáš zvuk. Resp. iba pískanie. V obraze je kódovaná telemetria napríklad pre RVOSD. Ako je to u ET neviem a ani neplánujem zisťovať...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
Ano je to tak. Ez to posílá přes audio. Což mne trochu mrzí ale né zas tak moc. Protože moc možností nemám (mám OSD FY117 + FY21AP) a celý to na jiné OSD nebudu předělávat.
Ten zvuk má zase tu výhodu, že jednoduše přehraješ záznam z letu na PC a soft. od EZ ti promítne (přehraje) tvůj let do google map apod.
Nevím jak je to u ostatních "trackerů" pokud chceš GPS data z letu promítnout (přehrát) v mapách.
Ten zvuk má zase tu výhodu, že jednoduše přehraješ záznam z letu na PC a soft. od EZ ti promítne (přehraje) tvůj let do google map apod.
Nevím jak je to u ostatních "trackerů" pokud chceš GPS data z letu promítnout (přehrát) v mapách.
- Homer.Simpson
JuraS. píše:..případně ty baterky tam nechám a pak to půjdu zalítnout..tedy rozflákat....
No co, ako?Zalet prebehol?
zálet respektive jeho výsledek řeším jinde..v tématech o opravě elaporu...chyba mezi zemí a vysílačem a letadlo šlo čumákem do země...
- Homer.Simpson
AUUU
Tiez som uz padol na rusenie medzi zemou a vysielacom
(zly mix a velka tuzba lietat
)
Snad si ho nerozflakal moc a coskoro bude na nebi
Tiez som uz padol na rusenie medzi zemou a vysielacom
Snad si ho nerozflakal moc a coskoro bude na nebi