Skywalker EPO

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JuraS.

Re: Skywalker EPO

#91 Příspěvek od JuraS. »

Stále koketuji s možností přilepit napevno ocas výškovky....
Homer.Simpson

#92 Příspěvek od Homer.Simpson »

Minuly tyzden konecne prislo EzOSD :D Cakal som viac ako 2 mesiace :( Na rozdiel od toho som minuly stvrtok(27.10.) objednal kable z ReadymadeRC a v stredu(02.11.) boli doma :D
Obrázekna obrazku je aj kabel do GoPro

Podarilo sa mi odlahcit a zlepit motorovu prepazku.Lepena klasicky L285 + bavlna a prelaminovane pasikom tkaniny z oboch stran.Nakoniec som musel vyvrtat otvor pre hriadel.
Obrázek

Kedze je 99% veci doma, rozlozil som predbezne vnutornosti :lol:
Obrázek
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Homer.Simpson

#93 Příspěvek od Homer.Simpson »

Podarilo sa mi este dat dohromady GroundStation :D
Od zaciatku som si predstavoval nejake kulturne riesenie a hlavne som zo sebou nechcel tahat vagon zariadenia.Celkom som s vysledkom spokojny.Posudte sami.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

GroundStation obsahuje:
-Bateriu Li-pol 3s 1600mAh
-Video prijimac
-Video rozdelovac 1-4 (splitter)
-Audio rozdelovac 1-2-4 (1xkabel + 2xrozdvojka)
-EzAntennaTracker + 3A BEC
-Pan&Tilt mechaniku
-Smerovu antenu (Path) na fotkach je este obyc prutova

Vsetky komponenty sa daju jednoducho vybrat, takze napr zmena frekvencie je otazka par minut :wink:
Obrázek
Obrázek

Cela stanica dokuje na tripode.Ten som zohnal niekde v elektre.Bral som posledny kus na akcii za nejakych 30€.Vyska cca170cm a nosnost 5Kg ho priam urcuje pre toto pouzitie :D
Obrázek
Obrázek
Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, ale skoro sa stmieva a nemam dostatocny zdroj svetla :)
Galeria s povodnym rozlizenim.
JuraS.

#94 Příspěvek od JuraS. »

Paráda !!!!! tleskám !!!!!
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Jameson »

Nádhera, jediné, čo mi tam trošku chýba, je nejaký pozemný rekordér, inak to nemá chybu!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Homer.Simpson

#96 Příspěvek od Homer.Simpson »

Dík hoši :D
Rekorder bude :wink: , ale taky ten USB za "dvacku".Dufam ze bude stacit?!Mate nejaky iny napad :idea: ?
Na to su 4 out-y:
1 okuliare,
2 rekorder,
3 obrazovka pre divakov(v aute 8) ),
4 telemetria pre tracker(video je volne)
JuraS.

#97 Příspěvek od JuraS. »

Dozapojil jsem elektriku..doufám, že mi nevyhoří cesta k ovládání..nechtělo se mi do města, neměl jsem jiné a tak jsem ucvakl drátky s konektorem JST z kostky pro 4*AA a připájel jsem 3,5mm konektory...to vše kvůli propojení 3c k ubecu který živí celou elektroniku..pak jsem zkoušel vyvažování...jen se 2mi aku padá chodec na prdel...obě aku mají váhu 354 gr...zamýšlená aku pro dlouhé lety UAV má 527gr + prcek pro elektroniku 102gr....současný rozdíl je tedy 173 gr proti tomu co bude v konečné fázi..s váhou ale ještě pohne elektronika na kterou teď nejsou peníze..takže jen tak od oka jsem vzal ze stolu 4 kostku AA a přidal ji na baterky..letadlo jsem zvedl na prsty za určené body a ejhle..strefil jsem se do černého...musím si ale vyrobit vyvažovací forichtung...vezmu ze sklepa nějaké prkno, najdu nějaký tyčky a udělám si stojny přesně na vyměřovací body...a zítra to dovyvážím...ještě trochu poklidím kabely vevnitř a zkusím nějaké pořádné úvazy gumy...olepil jsem skelnou páskou plochy kam dosedá guma aby nemrvila přímo trup...a uvidíme podle počasí jak bude vypadat trávník..nerad bych přistával prdelí do bahna...jo a spodek jsem polepil pruhem stavební skelný pásky...s podivem na tomhle letadle drží a na swiftu jsem ji musel podmáznout uhuporem..tam vůbec nedržela...
zkusmo na posteli v ložnici jsem sestavil celé letadlo a vyzkoušel znovu elektroniku...zhruba na 30% plynu motor docela silně fouká ale co se mi nelíbí je třesení se celého ocasu vlivem proudícího vzduchu..možná tím, že to stojí na zemi a neklouže to vzduchem ale tohle se mi moc nelíbí aby to s tím ocasem takhle cvičilo...
doplněny fotky
JuraS.

#98 Příspěvek od JuraS. »

Hned po ránu poslední dokončovací práce.. zkráceny dráty mezi pákou serv a blimby, zakápnuto lepidlem na blimbu..(aby se to nepovolilo, lepidlo je shit..na prstě lepí jak sviňa ale na kovu to je stále mokré)...znovu zkontrolovány vychylky a smysly hejbání...pak ještě zaběhnu do auta pro nějaký olovo a pokusím se najít alternativu za kostku baterek..případně ty baterky tam nechám a pak to půjdu zalítnout..tedy rozflákat....
RTester

#99 Příspěvek od RTester »

Homer.Simpson píše:Dík hoši :D
Rekorder bude :wink: , ale taky ten USB za "dvacku".Dufam ze bude stacit?!Mate nejaky iny napad :idea: ?
Na to su 4 out-y:
1 okuliare,
2 rekorder,
3 obrazovka pre divakov(v aute 8) ),
4 telemetria pre tracker(video je volne)

Homere - moc hezká "ground station" . Teď jsem objednal něco podobného ale s "krabičkou" pro "eagle eyes ", protože ji využívám pro diversity.
Jinak eztracker a tinytelemetry budou pro tracking antény.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od martinre »

GPS údaje o poloze modelu jsou zakódované v tom videosingnálu, nebo jak přesně ten ant. tracking funguje s tím ezosd? U jednoho OSD jsem viděl, že se údaje o poloze posílají přes audio, je to tady stejně nebo jinak? Mám podobnou ground station, chci tam dat diversitu a tracking. Vybírám OSD. Buď tohle, nebo Eagle Tree.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Jameson »

EzOSD posiela telemetriu cez audiomodem. Takže ak nemáš stereovysielač, nemáš zvuk. Resp. iba pískanie. V obraze je kódovaná telemetria napríklad pre RVOSD. Ako je to u ET neviem a ani neplánujem zisťovať...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
RTester

#102 Příspěvek od RTester »

Ano je to tak. Ez to posílá přes audio. Což mne trochu mrzí ale né zas tak moc. Protože moc možností nemám (mám OSD FY117 + FY21AP) a celý to na jiné OSD nebudu předělávat.
Ten zvuk má zase tu výhodu, že jednoduše přehraješ záznam z letu na PC a soft. od EZ ti promítne (přehraje) tvůj let do google map apod.
Nevím jak je to u ostatních "trackerů" pokud chceš GPS data z letu promítnout (přehrát) v mapách.
Homer.Simpson

#103 Příspěvek od Homer.Simpson »

JuraS. píše:..případně ty baterky tam nechám a pak to půjdu zalítnout..tedy rozflákat....

No co, ako?Zalet prebehol?
JuraS.

#104 Příspěvek od JuraS. »

zálet respektive jeho výsledek řeším jinde..v tématech o opravě elaporu...chyba mezi zemí a vysílačem a letadlo šlo čumákem do země...
Homer.Simpson

#105 Příspěvek od Homer.Simpson »

AUUU :cry:
Tiez som uz padol na rusenie medzi zemou a vysielacom :mrgreen: (zly mix a velka tuzba lietat :lol: )
Snad si ho nerozflakal moc a coskoro bude na nebi :wink:
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“