Skrblik2 píše:Ja jsem jeden cas mel obdobny pocit, v soucasne dobe mam vrtas nastaveny s vetsim nabehem listu a nizsimi otackami rotoru a jsem na vysost spokojen, dokonce se i pomerne dobre dorovnal rozdil mezi levou a pravou zatackou v pripade zajmu poslu kompletni nastaveni jak vrtulniku tak FM.Letam maketove, takze v pripade potreby nastaveni na skakacku nemohu slouzit .
Ahoj, jaký úhel listů máš nastavený a kolik procent výkonu motoru? Doladuji ted svoji 500 bezpádlo a stále dost laboruji s nábehem listu a otáckami motoru, treba mi tvoje nastaveni trochu pomuze udelat si predstavu. Motor mám osazen skorpion 1900 kv takže myslím, že výkonu mám dost. Díky
Zdravím, můžete mi prosím někdo říct, jakou hodnotu citlivosti gyra máte ve FM nastavenou? Musím mít nastavenou hodnotu 21 v HH, jinač mi stašně kmitá ocas. Nechápu proč,vibracema to podle mě není,vrtulník mi vůbec nevibruje. Pokud FM sundám a dám normální gyro,můžu mít v poho hodnotu na 70. Nějaký nápad,čím by to mohlo být? Děkuji.
Zdravím, jde flymentor použít v tricopteru? Koukal sem na nějaká videa kde měl udajně být. Mužete mi prosím někdo nakreslit nebo popsat jak to zapojím? (tři regulátory a servo) Děkuji
abstacek píše:Zdravím, můžete mi prosím někdo říct, jakou hodnotu citlivosti gyra máte ve FM nastavenou? Musím mít nastavenou hodnotu 21 v HH, jinač mi stašně kmitá ocas. Nechápu proč,vibracema to podle mě není,vrtulník mi vůbec nevibruje. Pokud FM sundám a dám normální gyro,můžu mít v poho hodnotu na 70. Nějaký nápad,čím by to mohlo být? Děkuji.
Je asi úplně jedno jakou hodnotu máš nastavenou rozhodující je aby se helina chovala tak jak má tj. držela směr poslouchala vysílač.
abstacek píše:Zdravím, můžete mi prosím někdo říct, jakou hodnotu citlivosti gyra máte ve FM nastavenou? Musím mít nastavenou hodnotu 21 v HH, jinač mi stašně kmitá ocas. Nechápu proč,vibracema to podle mě není,vrtulník mi vůbec nevibruje. Pokud FM sundám a dám normální gyro,můžu mít v poho hodnotu na 70. Nějaký nápad,čím by to mohlo být? Děkuji.
Je asi úplně jedno jakou hodnotu máš nastavenou rozhodující je aby se helina chovala tak jak má tj. držela směr poslouchala vysílač.
Těch 21 je ve skutečnosti 71 je to jako u Futaby, když nastaviš 0 vypneš H.lok režim a jsi na 50 % zisku ,jestli tam máš 21 Tak je to super
Ahoj lidi, podařilo se někomu nastavit Fly a čtyřlistou hlavu (heli 450), dnes mi přišla a první pokusy o let dost zoufalství. Je to děsně citlivý a to jsem se pokoušel ubrat kde se dalo, budu rád za každý poznatek. Nejjednodušší asi bude vráti se zpátky k dvoulisté bezpádlovce - to byla pohodička.
Ahoj, stalo se Vám někdy, že začal Fly sám od sebe najednou pohybovat s cyklikou sem a tam. Po vypnutí a znovu zapnutí napájení opět klid. Udělal mi to při přistání - "prima" se s tím přistává když se s Fly přetahuješ. Posadil jsem to na zem a koukám jako blazen jak se cyklika pohybuje ze strany na stranu.
tohle muze delat i snimac (fotak dole). mas to prepnuty na pozicni rezim? zkus to dat na balancni, jestli to bude delat porad. svetelne podminky jsou na pozicnim dulezite.
anachy píše:Ahoj lidi, podařilo se někomu nastavit Fly a čtyřlistou hlavu (heli 450), dnes mi přišla a první pokusy o let dost zoufalství. Je to děsně citlivý a to jsem se pokoušel ubrat kde se dalo, budu rád za každý poznatek. Nejjednodušší asi bude vráti se zpátky k dvoulisté bezpádlovce - to byla pohodička.
Odpovím sám, pokud by to někoho zajímalo, tak pomohlo jen natočení cykliky o cca 90st. a vše funguje jak má.