Yak 55 Rc-Factory

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od TomasC »

G0tik píše:V zozname niesu blimpy, ako su pripevnene tiahla k servam ? (nieje lepsie urobit tiahla kridelok na gulovych capoch ?)

A co si takhle přečíst návod??

Je to tam všechno dostatečně vysvětlené.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od EPPmaniac »

Ja osobne nechápem čo sa to tu tolko celý čas rieši.
Mne po roku a pol kamoš vrátil Yak 55 od Rcfactory ktorého som mu dal iba zlepeného bez návodu, vrátil mi ho a ja so mho za jeden deň osadi bez toho aby som čo len pozrel do návodu.
Všetky servá motory regulátory a celý pohon je predsa udaný na webe a je to vec ktorej sa dá bezproblémov drŽať.

Všetko do seba pasuje je to úplne blbovzdorné postaviť a je to dimenzovnaé tak aby sa to ani nedalo krivo a zle polepiť.

Ludia šak skúste chvílu uvaŽovať, pozrieŤ fotky zo stavby je toho milion na internete.
Kopa otázok je úplne zbytočných.
Nechápem kam to bude smerovať keď má niekto problém s takýmto modelom.
Chápem že niektorí idu do niečoho prvého a snažia sa získať informácie, ale kliknem na google a nájdem na RCgroups vlákno zo stavby a môźem sa kochať fotkami celý deň....
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od G0tik »

Hej, je paradoxne, ze za mnou je prave rozostavana dvojmetrova extra 260, konstrukcia mnou navrhnuta v coreli a mam problem postavit eppaka :lol: len som chcel vediet co je k tomu a ci sa oplati davat gulaky na kridelka, ze by som nemusel veci objednavat na 2x :)
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od EPPmaniac »

šak nemyslím konkrétne teba.

Ale áno teraz si ma fakt Že dal dolu aj s tvojou 2metrovou extrou.
Blahoželám ti.
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
JMalik

#170 Příspěvek od JMalik »

EPPmaniac píše:Ja osobne nechápem čo sa to tu tolko celý čas rieši.................

Protože to zkoušejí nahradit HC, mají jiné nápady jak to osadit, zdá se jim předražené doporučené vybavení........ :wink:

Všechno už tady bylo.
pepan22

Re: Yak 55 Rc-Factory

#171 Příspěvek od pepan22 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s těmito servy MTAS-022MG, (http://www.emotors.cz/elsa/eshop/6-1-SE ... -7kg-0-13s).
Aktuálně je můj YAK 55 osazen servy HTX 900 a a pozoruji, že za letu výškovka při vychýlení viditelně kmitá. Má cenu ty HTX900 vyměnit za výše zmíněná serva?
imagin
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od imagin »

pepan22 píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s těmito servy MTAS-022MG, (http://www.emotors.cz/elsa/eshop/6-1-SE ... -7kg-0-13s).
Aktuálně je můj YAK 55 osazen servy HTX 900 a a pozoruji, že za letu výškovka při vychýlení viditelně kmitá. Má cenu ty HTX900 vyměnit za výše zmíněná serva?

Jestli ti kmita nejakymi vulemi serva, tak si asi nepomuzes.Obecne maji serva s kovovymi prevody vetsi vule, nez s umelymi.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od JNecesanek »

RudyN píše:Zdravim, potreboval bych par rad ohledne stavby tohodle letadla. Nejvetsi otazkou je asi jestli mam motor upevnit na ten uhlikovy kryt nebo si udelat vlastni loze a motor upevnit zadni montazi . Dale by me zajimalo jestli mate nejake svoje vylepseni atd...

Já osobně po experimentech a vývojích s firmou craftepp.eu a jejich halovým Yakem 55, jsem se rozhodl adaptovat své vylepšení na EPP akrobaty, náhon všech ocasních kormidel mám přes klatky, takže na ně působí vždy plná síla nikoli jako při táhlu/lanku,které se povoluje, a na křidélka mám přímý náhon (tj že ze serva jsou vyvedené uhlíkové ploché výstuhy rovnou do křídla
Jakub Nečesánek
Czech Aerobatic Team
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od slavoo »

Planujem ho osadit nasledovne:
Infinite A2213-1190
Mystery 20A
APC 10x4,7SF
nano-tech 1000mah 3S
serva: Naro FH-BB

mate nejake skusenosti z podobnym setupom ?? :D
Surgical

#175 Příspěvek od Surgical »

Teoreticky nic nebrání, proč tohle vybavení nepoužít.
Ten konkrétní motor je defaultně určen pro zadní montáž, buď plánuješ uchycení v modelu předělat, nebo třeba jde protlačit hřídel, aby šel motor uchytit na montáž přední, nevím. Regl, pokud funguje, je O.K., vrtule asi taky, někdo lítá jogurtovky, někdo APCčka, použitelné jsou asi v rozsahu 8x6 až 11x3,8 (každému pilotovi a stylu může vyhovovat něco jiného...). O baterkách taky žádná, serva...to je na delší povídání....ale taky proč ne. Já bych ke tam třeba nedal (do ničeho bych je nedal).
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od slavoo »

Takže tento motor je jak na zadnu montaz tak na prednu a je to uplne motor Scorpion.(pozn.foto nesedi na stranke) Neviem je to urcite nieco rembrandovane ale vypada i kvalitou presne ako on.. :o
Ako sa to vlastne riesi u motorov Scorpion ak chcem motor pouzit na zadnu montas tam sa posuva hriadel ? Zda sa mii ze hriadel je na opacnej strane malo vysunuta na unasac.. :?
semi
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od semi »

JNecesanek píše:
RudyN píše:Zdravim, potreboval bych par rad ohledne stavby tohodle letadla. Nejvetsi otazkou je asi jestli mam motor upevnit na ten uhlikovy kryt nebo si udelat vlastni loze a motor upevnit zadni montazi . Dale by me zajimalo jestli mate nejake svoje vylepseni atd...

Já osobně po experimentech a vývojích s firmou craftepp.eu a jejich halovým Yakem 55, jsem se rozhodl adaptovat své vylepšení na EPP akrobaty, náhon všech ocasních kormidel mám přes klatky, takže na ně působí vždy plná síla nikoli jako při táhlu/lanku,které se povoluje, a na křidélka mám přímý náhon (tj že ze serva jsou vyvedené uhlíkové ploché výstuhy rovnou do křídla

Nemáte nějaké foto jak ty kladky na VOP,SOP vypadají a taky ten náhon křidélek?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec chlapi potřebuji poradit co za Axíka do Yaka 55 v úvahu připadá AXI 2212/26 ale mám strach že bude slabý chci to na 3D létání pro zkušeného pilota další možnosti jsou pak AXI 2217/16 nebo 2217/20 ale to už bude hodně namotorovaný nic mezi tím však není. Díky moc za rady.
Honza.V

#179 Příspěvek od Honza.V »

AXI 2212/20

Tento motor doporučuji, sám ho osobně používám !!! poměr výkon váha - perfetní. Možná se ti bude zdát že se to bude trochu hřát, ale to vůbec nevadí, hlavní je výkon !!! :D :D :D
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od MartinMartin »

Honza.V píše:AXI 2212/20

Tento motor doporučuji, sám ho osobně používám !!! poměr výkon váha - perfetní. Možná se ti bude zdát že se to bude trochu hřát, ale to vůbec nevadí, hlavní je výkon !!! :D :D :D

No váha je u obou stejná a AXI 2212/20 má uvedené 3D model o váze 400g a AXI 221226 má 450g tak si myslím že bude lepší ta .../26 nebo ne? a jakou tam máš vrtuli popřípadě odběr a také celkovou vzletovou váhu Dík
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“