Náhrada gumového svazku elektromotorem

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pajas »

Tak jsem postavil všechno a jsou tam celkem dvě zrady: Za prvé to, že si člověk musí sám poradit s tím specifickým lomeným křídlem. Za druhé to, že nevím co s těma "klapkama" nebo co to je. Na plánku pod křídlem jsou ty klapky a ty se na to nalepí kdy? Mají se potáhnout?
Surgical

#17 Příspěvek od Surgical »

Štěrbinové klapky a křidélka s příslušnou povrchovou úpravou se zavěšují až na potažené a dokončené křídlo...
kope
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kope »

Stavěl jsem z téhle série Spitfira, všechno bylo v pohodě, ale co mi zklamalo, byl ten plastový "čumák". Už při zalítávání začal na kraji praskat a při natočení svazku na nějakých 50 % se začal okamžitě vyosovat nahoru :-(. Vyřešil jsem to tím, že jsem do něj vložil balsovou přepážku, tak uvidíme. Pokud ani to nepomůže, vyrobím čumák nový -balsová konstrukce potažená balsou zbroušenou na 0,8.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
jirka64

#19 Příspěvek od jirka64 »

Pajas píše:Tak jsem postavil všechno a jsou tam celkem dvě zrady: Za prvé to, že si člověk musí sám poradit s tím specifickým lomeným křídlem. Za druhé to, že nevím co s těma "klapkama" nebo co to je. Na plánku pod křídlem jsou ty klapky a ty se na to nalepí kdy? Mají se potáhnout?

Takže budeš potahovat?Zkoušel si ten isopropylalkohol s vodou?Použiješ ty jejich tlustý a nedržící obtisky nebo přilakuješ třeba své znaky z obarveného papíru? Obarvil jsem ten jejich potahovací papír a přilakoval.
Corsair Art-tech, větroň Asterix, QB-15,Corsair Top Flite nedokončený, F6F Hellcat a Ju-87 stuka série 500 od Guillow's.SE5a série 200 rozestavěný.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pajas »

kope píše:Stavěl jsem z téhle série Spitfira, všechno bylo v pohodě, ale co mi zklamalo, byl ten plastový "čumák". Už při zalítávání začal na kraji praskat a při natočení svazku na nějakých 50 % se začal okamžitě vyosovat nahoru :-(. Vyřešil jsem to tím, že jsem do něj vložil balsovou přepážku, tak uvidíme. Pokud ani to nepomůže, vyrobím čumák nový -balsová konstrukce potažená balsou zbroušenou na 0,8.

Spitfire se mi taky líbí, ale v krámě ho neměl. Jinak ten čumák jsi udělal jak? Nějak jsem to nepochopil :? . A jinak jste to lepili čím? Já vteřinovým středním a čumák jste přidělali jak?
jirka64

#21 Příspěvek od jirka64 »

Jejikož je chci jako mini rc lepil jsem Herkulesem,stačí malininká kapička a strefit se hned napoprvé na správné místo.Vyhovujemi to tak.I když ten vteřiňák asi vychází lehčí pokud ho tam člověk nedá kýbl na jedno místo.
Corsair Art-tech, větroň Asterix, QB-15,Corsair Top Flite nedokončený, F6F Hellcat a Ju-87 stuka série 500 od Guillow's.SE5a série 200 rozestavěný.
jirka64

Kabina Spita.

#22 Příspěvek od jirka64 »

kope píše:Stavěl jsem z téhle série Spitfira, všechno bylo v pohodě, ale co mi zklamalo, byl ten plastový "čumák". Už při zalítávání začal na kraji praskat a při natočení svazku na nějakých 50 % se začal okamžitě vyosovat nahoru :-(. Vyřešil jsem to tím, že jsem do něj vložil balsovou přepážku, tak uvidíme. Pokud ani to nepomůže, vyrobím čumák nový -ba

lsová konstrukce potažená balsou zbroušenou na 0,8.

U spita mi trochu vadí ta jeho trochu moc baňatá bakule kabina oproti vzoru.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pajas »

Jinak jestli lítáte volňáska, tak originální guma je moc krátká. Alespoň u mě. Nevíte, jak ji tam mám nasoukat? Jinak mám v zásobě 2 metry gumy TAN SPORT od JR-models.cz a 5 metrů gumy TAN II.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada gumového svazku elektromotorem

#24 Příspěvek od jyrry »

TomasC píše:....
Myšlenka je stříďák, regl a procesor nastavený na vhodný čas. Klidně i nějaké "slábnutí tahu", aby model lépe přešel.

Ponekud opozdene navazu: tuhle "vec" - freeflight timer - prave zkousi kolega. Ma to sekvence 6s cekani, 5s plynule nabeh na 100%, 10s (nastavitelne) vydrz na 100%, plynule na 20-100% (nastavitelne), 40s (nastavitelne) vydrz na 20-100%, plynule na 0%. Pak jeste 40s vydrz a hne se servo determalizatoru...
http://www.jyrry.cbcnet.cz/soubory/ff_timer_V1.pdf
klasik
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od klasik »

Zdravím,
po dlouhém čase jsem si postavil něco s čím jsem kdysi začínal:
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6159
a na rozdíl od pokusů před 30-ti lety, se mi aeroplánek podařilo přinutit létat. Je to fuška bez RC, ale o to větší je to pak radost.
Problém mám pouze s "výkonem gumového motoru". Uvažuju o náhradě elektromotorem, ale nechci RC ovládání - rád bych dál provozoval model jako volňásek s nastavitelnou dobou chodu motoru.
Proto scháním miniaturní elektronický spínač s časovačem.
Odkaz z předchozího příspěvku nefunguje, tak nevím jestli by doporučovaný časovač V1 byl vhodný.
Nemáte někdo zkušenost popř. radu k této problematice?

Díky
jednou to poletí
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od TomasC »

Mám vyzkoušeno ovládání regulátoru procesorem. Velmi snadné.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jyrry »

klasik píše:...
Odkaz z předchozího příspěvku nefunguje....[/b]

Díky

http://www.jyrry.cbcnet.cz/soubory/ff_timer.pdf
chybka v nazvu souboru ...
jyrry.webnode.cz
klasik
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od klasik »

Díky,

to by mělo být OK. Prostuduju návod. Musím ještě vybrat motor, regl a akku. Doufám, že se dostanu na přijatelnou hmotnost. Éro má 70g.
Asi budu muset prostudovat stránky "haloletců", tam se myslím pracuje s touto váhovou kategorií.
jednou to poletí
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jyrry »

taky se trochu motam okolo malych letadylek... neco muzu poradit, co vim... nebo dam kontakty na lidi okolo volnasku...
http://www.jyrry.cbcnet.cz/grafika/F7F_520.jpg letovka 96g
http://www.jyrry.cbcnet.cz/grafika/MiG_3_depron.jpg letovka 50g podle baterek - 100mAh nebo 240mAh...
jyrry.webnode.cz
klasik
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od klasik »

Dík za nabídku. Zatím spekuluju jakým směrem se vydám. Podle toho co se mi podařilo najít, tak bych to letadýlko instalací el. motoru, reglu, baterky a časovače zatížil o cca 50 gramů a mám strach, že by to už nelétalo tak pěkně - pomalu. Vlastně, ale ani nevím jaký motor bych přesně potřeboval - s jakým tahem?
Možná by bylo řešení i CO2, ale motor Modela už asi těžko seženu a Gašparín se mi zdá trochu drahý.
jednou to poletí
Odpovědět

Zpět na „Volný let“