Doctor2 píše:Pánové, musím se tady krátce vyplakat... Dnes jsem havaroval s SBACHEM 342, 2.2m, RCPILOT.
Po zalétání krátké obyčejné (neumělé) akro sestavy jsem šel jakoby na přiblížení na přistání, v tom se stalo letadlo za vodorovného letu neovladatelné a po marných pokusech jsem spadl asi z 15-20m do pole. Letadlo pochopitelně na mraky
Teď je otázka jestli to bylo příčinou pádu. Jak tak o tom přemýšlím a vybavuju si samotný pád, tak nevylučuju, že jsem byl dost pomalý po větru (docela silný J vítr) a normálně jsem ho utrhl.... I když - opakovaně jsem ho zkoušel utrhnou na minimálnce a vždycky byl hodný a jen prosedal....
No,možná by ta společná analýza nebyla od věci... Pokud už ses dal trochu dohromady,zkus nám tady detailněji promítnout "vteřiny před katastrofou".
1.v jaké poloze,výšce a vzdálenosti byl před a při manévru letoun k tobě (ztráta orientace a citu na rychlost,když se letí po větru směrem k pilotovi)
2. šel jsi na přistání na volnoběh nebo pod mírným plynem
3. ten okamžik neovladatelnosti se projevil jak-letoun sebou zamával a spadl po křídle,po ocase,po čumáku? Snažil ses v ten okamžik něco upáčkovat a nereagovalo to?
4.pokud byl s větrem v zádech na pádové rychlosti, nebyl čas zareagovat, dát plnej a přitáhnout?
5.místní nenadálé extrémně silné rušení???
Myslím, že by to pomohlo vyvarovat se podobných chyb (byla-li to chyba pilota) i ostatním. Přesně, jako u dospělých letadel...