Rudy píše:Ahoj. Již 10 let používám první model akučka od Narexu.Doma, na melouchách,vrtám,šroubuji.Bez problému.Bohužel, cena je vyšší, ale já nelituji.R.
Verim, cetl jsem, ze pred lety byla kvalita mnohem lepsi jak dnes.
Rudy píše:Ahoj. Již 10 let používám první model akučka od Narexu.Doma, na melouchách,vrtám,šroubuji.Bez problému.Bohužel, cena je vyšší, ale já nelituji.R.
chastra píše:Já zas mám tuhle.....
jag42 píše:Problém s NiCd u vrtačky jsem již dávno vyřešil následovně..... ........ Mám tři "šuntové" vrtačky a k nim 3 baterie - všechny v tom přípravku..... .
..... Baterky takto fungují již 5 let
jag42 píše:Jednoduché počty: 0.05A x 3ks x 24h x 365 dnů x 5 let=6570W to je 6,6 kW x 6 Kč = 39 Kč Při 50% učinnosti to je do 80 Kč a to mi za vždy nabité baterie určitě stojí.
jag42 píše:JMalik - trochu jsi mě na chvíli vyděsil, ale vše je, jako vždy, jinak. Z toho vzorce mi někam uteklo napětí a pak by to bylo 18 x víc a to už by byl problém. Ale proud tam teče jen než se vyrovnají napětí a pak už jen proud trafem naprázdno (skoro). Nemám čím změřit tak malý střídavý proud, ale protože trafo (je tam na tři baterky jedno) je v uzavřené krabičce naprosto studené tak, to odhaduji na opravdu max 2W a to je cca 100 Kč za rok. Tebou uváděných 10W by už dost topilo.