podařilo se mi zlomit nosníkovou trubku co se tam zasouvá uhlíková tyč.Jinak je křídlo v pořádku. Má někdo zkušenost s opravou? Je to jeden díl a prodává se jen komplet celé křídlo.
Dík
martin z píše:.....Já bych se na vedení táhel pro klapky i křidélka horem vykašlal, není to kompozit, je to celkem slušný model, ale ne brus.
martin z píše:Já už svou Lagunu V nemám protože mi ulítla a našla se dost dobitá, ale na vlastní oči jsem viděl jak se kamarádovi za letu s Lagunou s normálním ocasem ulomilo jedno ucho, udělal nějaký prudší obrat. Model nešel přímo dolů, ale podařilo se s ním "přistát" do zoraného pole pod značným náklonem i úhlem, totálka to ale nebyla, jen přeraženej trup a podobné šrámy. Zajímavý bylo vidět to ulomený ucho který se vrtělo kolem své podélné osy a vydrželo ve vzduchu snad minutu. Koukali jsme proč to prasklo v tom pouzdru spojky a podle mě tomu kamarád pomohl tím, že nechtěl uši přilepovat izolačkou, tak zespodu uší vyvrtal do pouzder spojek díry a zajišťoval to červíkem - v podstatě to tím přitažením sám opakovaně načínal. Že to ale prasklo i někomu jinému mě překvapilo.
Dodatečně po pár minutách si uvědomuju, že ta pevnost křídla nebyla úplně ono, během několika prvních letů se svým modelem jsem se pokoušel vyzkoušet i dive test a křídlo změnilo vzepětí (do roviny nebo snad i do záporu?) že jsem se to bál vybrat. Tak už jsem pak radši dive test nezkoušel.
Abu píše:Na klapky NEDAVEJ 125ky, maj titerny ozubeny kolecka, fakt hodinovej strojek ikdyz z kovu. Skrtnes pri pristani o zem a je po nich. Na kridelka budou ok, ale na klapky dej co nejmasivnejsi serva co se vejdou, aspon ty HS-82 MG.
Je docela dobre kupovat serva az kdyz mas model doma a muzes si zmerit kam se ktera vejdou (treba zrovna ta kridelkova).
A samozrejme prijimacovky. Par rozbitejch vetronu na vypadek palubniho napajeni uz jsem videl a taky par stastnych pristani s horicim reglem a prijimacovkama.