Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
hvtsrv

Re: Flymentor 3D helicopter stabilisation System

#301 Příspěvek od hvtsrv »

dnes som instaloval novy flymentor na jeden vrtulnik.
robi mi to presne toto co v tomoto videu.
http://www.youtube.com/watch?v=4Dibq9ukOo8

pokusal som sa vymenit tu gyro krabicku z ineho flymentora a ta to nerobi.
takze chyba je v tej gyro krabicke.

Riesil ste to uz niekto? Neviete ci sa da kupit niekde zvlast len to gyro?
Skrblik2

#302 Příspěvek od Skrblik2 »

To uz se tu tusim jednou resilo, na vine jsou vybrace, nejjednodussi test, pod gyro tlustsi molitan a stahnout gumickou nebo paskou, necim ne tvrdym.Obdobny problem byl popisovan v aktualnim 8 cisle casopisu RC revue u systemu microbeast na strane 57.Ja sam jsem mel pocit ze u meho FM pokazde ridim "jiny" vrtulnik, tak jsem tenhle test udelal, viz foto a funguje to skvele.
Gyro molitan.jpg
hvtsrv

#303 Příspěvek od hvtsrv »

Ano toto by mohlo pomoct nicmenej je to vada toho gyra pretoze mam este jedno a to to nerobi. navyse z 10 tich pokusov sa s tymto vadnym gyrom flymentor inicializuje len raz..pravdepodobne vyhodnocuje gyRo ako vadne uz pri inicializacii. Blika tri rychle pauza. Takze este raz sa pytam viete niekto kde sa da zohnat iba gyro?
Skrblik2

#304 Příspěvek od Skrblik2 »

To se obavam ze asi nikde :-( Ja mam s MF zase jiny podivny problem, cas od casu(vetsinou po pripojeni k pc) se sam od sebe posune rozsah kolektivu.
hvtsrv

#305 Příspěvek od hvtsrv »

tak som zistil ze ako nahradny diel gyro k flymentoru predavaju v modelhobby. Co je vynikajuce , uz menej dobra je cena 69Eu !!!!!!, ked uvazim , ze na hobykingu je to za 50Eu komplet
Skrblik2

#306 Příspěvek od Skrblik2 »

No to se pomerne dost nerentuje :-)Pak jedine napsat do KDS
anachy
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od anachy »

Ahoj heli-fly-maniaci, prosím o radu, či podobnou zkušenost s flymentorem.
Dnes jsem dopoledne, jelikož bylo krásně vyrazil chvilku poletovat s 500 fly bezpádlo a stalo se mi následující.
První baterka na rozvičení v pohodě, druhá baterka - jsem si pěkně poletoval a byl moc spokojenej (což se nemá). Dal jsem třetí baterku zvednul heli a tu telefon, posadil jsem heli, vyřídil telefon ale heli byla stále zapnutá jen odstavená na vysílači. Po cca 8 minutách stání na přímém sluníčku jsem heli opět zvedl a už jsem cítil, že něco není jak má být. Tak jsem se snažil dostat heli k zemi a v tu chvíly mi začal děla "fly" pěkné věci - připadalo mi to že mi ji chce otočit rotorem k zemi, po chvíly přetahovaání jsem to dostal cca 1 m nad zem a tady když už jsem myslel že mám vyhráno mě to otočilo znova, naštěstí jsem to dostal na zem - odnesly to jen táhla ke gripům a ozubené kolečko v jednom servu. Teď jsem to poskládal dohromady oživil nastavil a vše vypadá OK. Tak jsem zvědav až se to pokusím zítra zvednout co to udělá.
Namá někdo podobný zážitek. V návodu jsem se dočetl, že "fly" nemá rád velké rodíly a výkyvy teplot, tak mě napadá jestli jsem ho na tom sluníčku nepřehřál a on z toho byl kapku jalovej. Díky za každou reakci. Letu zdar.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
Skrblik2

#308 Příspěvek od Skrblik2 »

No nevim jestli tohle bude stejny pripad ale uz se mi cca 3x stalo, ze se FM sam od sebe rozsteloval, takze jsem ho smazal do tovarniho nastaveni a znovu nahral config a zase to slapalo.
anachy
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od anachy »

Bohužel tak snadný to není, nastavení zůstalo zachováno.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
Skrblik2

#310 Příspěvek od Skrblik2 »

U kolektivu se mi obcas stane to ze se cely posune(ciselne to zustane stejne) a posunute do zustane i po opetovnem nahrani ulozeneho configu, takze rucne musim kolektiv posunout do pozadovane pozice.Je zajimave, ze vzdy se to samo posune pouze smerem dolu.
mareji

#311 Příspěvek od mareji »

ahoj. potřebují poradit s FM. Pokaždé když jdu létat tak heli utíká někam jinam a po chvíli letu zase jinam, samozřejmě za úplného bezvětří a ještě jedna věc záleží na tom jestli se FM zapina na rovině?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od Gattor »

v jakym rezimu litas? jake mas zkusenosti?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
mareji

#313 Příspěvek od mareji »

Létám v balančním a zkušenostní mam tak průměrné
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od Gattor »

i s jednorotory? vis, ze nestoji na miste? je to stejne jako by FM nestabilizoval?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Skrblik2

#315 Příspěvek od Skrblik2 »

Ja jsem jeden cas mel obdobny pocit, v soucasne dobe mam vrtas nastaveny s vetsim nabehem listu a nizsimi otackami rotoru a jsem na vysost spokojen, dokonce se i pomerne dobre dorovnal rozdil mezi levou a pravou zatackou v pripade zajmu poslu kompletni nastaveni jak vrtulniku tak FM.Letam maketove, takze v pripade potreby nastaveni na skakacku nemohu slouzit :-).
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“