Yak 55 Rc-Factory

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od TomasC »

Když se dodrží návod, obrázek P, tak se dají dost napnout, když je kormidlo v NULE, ale nepatrně se povolí, když je vychýlené. Tak i model skladuji. S vychýlenými kormidly a tím mírně povolenými lanky.

Návod strana 4.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Milan Nes »

prekvapilo mne jak se povoli lanko pri vychylce, kdyz sem to videl poprve
ale jinak to asi takhle udelat ani nejde, timhle stylem ale lita to takze co :)

jinak podvozek ja mam ale uplne origo a ani backory sem nedaval,
mam rad kdyz clovek startuje a pristava s erem jako normalne a i kdyz clovek neumi dobre litat (hodnotim se tak i ja) tak kdyz fouka a clovek se boji pristavat klasicky tak neni problem prilitnout k sobe, podojit a nechat to sebou "placnout" z par centimetru bez skody na podvozku

ale prave s timhle erem se snazim trenovat starty prez "pul letiste"
a i pristani, clovek alespon potrenuje smerovku a ma dalsi "akrobaticky" prvek na trenovani :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Louda

#153 Příspěvek od Louda »

Milan Nes píše:prekvapilo mne jak se povoli lanko pri vychylce, kdyz sem to videl poprve
ale jinak to asi takhle udelat ani nejde, timhle stylem ale lita to takze co :)

Ale jde akorát by sis musel vyhrát s předsazením oproti ose na servu, na druhou stranu nejvíce napnuté na neutrálů a mírně povolené při max výchlyce je podle mne nejmenší zlo.
malvin

#154 Příspěvek od malvin »

Ahoj,

chtěl bych si také pořdit YAKa. Čekám od něj pohodové polétání pro první zkušenosti s akrobacií a možnost dostatečného vyblbnutí ve vzduchu. Zároveň odolný EPP model. Poraďte mi ale prosím s osazením. V tomto nemám moc zkušeností. Pročetl jsem si fóra a vyšlo mi následující:
- motor AXI 2212/26
- régl RAY 18A
- aku Rhino 1050mAh 40C
- serva 2x HXT900 9g a 2x Robbe 10g (oboje mi leží doma ladem, tak je využiju)
- vrtuli GWS 10x4,7 nebo podobných rozměrů
- RX AR6200 (mám také doma nevyužitou)

Nejsem si moc jist s regulátorm a Acu. Díky za odpovědi
DX6i, AXN FloaterJet, SIG Smith MiniPlane
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Peppy »

Mam az na drobnosti stejny setup.

Jedine co urcite nie je ta GWSka, treba daco pevnejsie, lebo co mam skusenosti s GWSky sa rozvybruju pri vyssich otackach, a potom uz netahaju, uz len robia hluk....
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Honelix
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Honelix »

Baterku bych dal spis Turnigy 3s 1000mAh 30C... odberove bude stacit bohate a je lehci.

Regl bych vzal spis TGY 25A Basic... Je asi o 1g (nebo uplne stejne) tezsi a vydrzi vetsi proud.

Vrtuli jak rika Peppy. GWS ne. Dej tam APC 10x4,7.

Ostatni vybaveni klidne.

EDIT: Ty mas regl Ray... nevsiml jsem si... v tom pripadne klidne...
Hitec Eclipse 7 + ASSANMoje modely: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=453&amod
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Peppy »

Honelix píše:Baterku bych dal spis Turnigy 3s 1000mAh 30C... odberove bude stacit bohate a je lehci.

Regl bych vzal spis TGY 25A Basic... Je asi o 1g (nebo uplne stejne) tezsi a vydrzi vetsi proud.

Ostatni vybaveni klidne.

cim vyssie Ccka tym lepsie, aj ked to nevyuzije, mam aj hyperion 25C aj rhino 40C a je tam rozdiel, ze zo 40C to ide ako raketa
Snickers

#158 Příspěvek od Snickers »

Ty Rhina máte z HK? A nevíte třeba o nějakém UK shopu, kde by se prodávaly? Díky
Yak 55 RC-F
malvin

#159 Příspěvek od malvin »

Peppy píše:
Honelix píše:Baterku bych dal spis Turnigy 3s 1000mAh 30C... odberove bude stacit bohate a je lehci.

Ostatni vybaveni klidne.

cim vyssie Ccka tym lepsie, aj ked to nevyuzije, mam aj hyperion 25C aj rhino 40C a je tam rozdiel, ze zo 40C to ide ako raketa

Proto jsem si to Rhino 40C vybral. S vrtulí dám na Vás, APC 10x4,7. Régl uvidím. Jestli to budu kupovat u nás, tak asi vyberu Ray 25A. Nevím, jak je to teď s HC a clem, zda se to vyplatí a zda jít do Číny, nebo už to pořídit vše tady.

EDIT: régl nemám. Mám jen serva. Dělal jsem si rozpočet na HC (régl, baterka, vrtule) a ta cena je velmi lákavá. Jen jsem teď nenakupoval přes HC, co platí nový zákon a neznám nynější záludnosti.
DX6i, AXN FloaterJet, SIG Smith MiniPlane
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Peppy »

malvin píše:
Peppy píše:

Ostatni vybaveni klidne.

Proto jsem si to Rhino 40C vybral. S vrtulí dám na Vás, APC 10x4,7. Régl uvidím. Jestli to budu kupovat u nás, tak asi vyberu Ray 25A. Nevím, jak je to teď s HC a clem, zda se to vyplatí a zda jít do Číny, nebo už to pořídit vše tady.

EDIT: régl nemám. Mám jen serva. Dělal jsem si rozpočet na HC (régl, baterka, vrtule) a ta cena je velmi lákavá. Jen jsem teď nenakupoval přes HC, co platí nový zákon a neznám nynější záludnosti.

pozri, u nas ten zakon plati mozno aj viac ako rok, a zatial som neplatil za balik ziadne DPH, takze radsej dva mensie baliky, ako jeden obrovsky, ktory je ako past na oko, este ked je na nom cenovka 10% z origos ceny... ale ak ides objednavat len ele. do jedneho EPPcka, tak to je pohode
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od G0tik »

Zdravim, chcem sa spytat ze co vsetko obsahuje kit Yaka 55, jedna sa mi konkretne o uhlikove pasnice a gulatiny, textitove paky (na serva) a blimpy, obsahuje toto vsetko stavebnica ? popripade co vsetko mam dokupit aby to bolo urobene co najlepsie, rozmyslal som aj ze serva kridelok dam na gulove capy, ma to zmysel ? nechcem totiz objednat a potom sa dozviem ze mi par veci chyba :) diki
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Bumpy_SK »

uhliky su, paky serv tiez, kupil by som normalne panty na smerovku
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od TomasC »

G0tik píše:Zdravim, chcem sa spytat ze co vsetko obsahuje....

Zde je obrázek
A zde seznam

A samozřejmě všechny potřebné uhlíky na stavbu.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od G0tik »

V zozname niesu blimpy, ako su pripevnene tiahla k servam ? (nieje lepsie urobit tiahla kridelok na gulovych capoch ?)
Surgical

#165 Příspěvek od Surgical »

Kulové čepy u téhle kategorie? No proti gustu žádný dišputát, ale je to skorem zbytečné, vzhledem k tomu že je éro stejně "měkké". Chce to ale přeci jen přiměřeně přesnou a pečlivou práci při zařezávání a zalepování serv, aby páky opravdu chodily kolmo na osu otáčení křidélek a neméně přesně kolmo a v ose byly zaříznuty a zalepeny páky....
Blimpy....no, já dodávám vlastní, jo, ale taky může být řešení na jedné straně nechat Z-ohyb (funguje spolehlivě) na druhé straně taky Z-ohyb, pokud ho dokážeš udělat v naprosto přesné vzdálenosti, tohle řešení je btw. hmotnostně nejvýhodnější :) Ale taky se dá použít vidlička (nebo kulák :) )
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“