TomasC píše:Co mě zajímá, jak máte řešené uchycení motorů a vrtulí. Všechno je tam vícekrát, takže to je místo k šetření!!!
Já mám přišroubovanou přírubu k trubce, ale to se mi nelíbí. Je tam navíc příruba, matice, dlouhé šrouby, atd...
Zvažoval jste někdo v případě hliníkové kostry provést rozvod jen jedním vodičem a minus dát na kostru? Nějaký problém?? Pak lze k regulátoru jít jen jedním silovým a jedním signálovým (tenkým) vodičem.
Příruba se dá vyloučit a dát motor rovnou na trubku, v případě tenkostěnné trubky ale musí být šroub dlouhý, přes obě stěny. Vrtulníkové trubky jsou slabé a šroub jenom přes jednu stěnu by nestačil. U hliníku 10x10 stačí krátký šroub přes jednu stěnu. Unašeče jsem zkoušel gumičkové i kleštinové. Ty gumičkové bývají o trošku lehčí ale ne o moc. Ne vždy na nich vrtule pevně sedí a proto někdy způsobují vibrace. Pokud už je copter zalétán a nebude se s ním třískat, preferuji kleštinové.Pro blbnutí jsou dostatečné i gumičkové, můžou uštřit nejednu vrtuli

. Ty APC jsou za hříšný peníz a lámat je , je dost nehospodárné. Měl jsem od kamaráda jakési vylehčené kopie vrtulí APC, stály za prd, byly už příliš málo tuhé , ve visu to bylo jakž-takž dobré, ale při vyšších otáčkách vibrovaly, pro natáčení naprosto nepoužitelné. Jednovodičový rozvod jsem nezkoušel, spíše používám tenčí kablíky, u mých copterů bývají typické odběry na jeden motor cca 3- 6A , není třeba kabel jako k Temelínu. Pokud musím kablíky prodlužovat, tak raději dva k baterce než tři k motoru . I když jsem někde vystudoval že správně je to právě naopak. Já s tím problém nemám.
Hodně se dá ušetřit na materiálu středu, já používám sendvič z balsy potažené sklem, jak tustá balsa a kolik lamina záleží na provedení copteru. Je to o hodně lehčí než běžný sklotextit a dobře se s tím dělá, výborně se to lepí. Taky je třeba popřemýšlet nad podvozkem, i tady se dá dost vydělat anebo i prodělat.