2m nadupana elektra (Daidalos, Lynx atd)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Milan Nes »

prikon 1 kW proc ne ? momentalne mam prikon na 3s cca 650W
na pohoda litani,

planoval sem tam dat 5s + 10x8 = cca 50A = temer 1kW ...
ale na to sem chtel uz dat loziska z tobexu

ted nejak nemam potrebu to uz zkouset, porizuju to corado s hyperionem ...

jenom muzu rict ze na 650W neni problem :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Milan Nes »

jinak kazdy jak uz psal i Dalibor, Abu i Vitousek je jina liga

"nejlepsi" motorova 1,5 ka je ted asi fakt Corado, je to malej univerzalek
(mel sem Ocelota, Slima ...) Slim taky neni marnej ale chtel sem 4 servove kridlo a jeste to posunout dal a hlavne ten je jeste pod 1,5 m a "warm-hot" nalozenej uz termiku fakt nedaval ... pravda mel sem z nej skoro pylona :) vahove s medusou a 700W

2m - dřevo - Optima * ION - mel sem obe/mam paradni kvalita zpracovani
paradni cena lze osadit za par korun ...

3m +... slintam na F3B/J čka, je videt rozdil tridy kdyz sem s kamosem lital, ja 2m drevo kamos 3m kompozit ... hodne foukalo ja se potil o rozumne litani on zival a ztezoval si akorat ze mu blbe fouka (smer) takze bude delsi na pristani :-d

ja du do corada z duvodu ze vim ze to proste nerozlamu a chtel sem malej univerzalek co pak budu brat i na svah a bude to to ero co vemu vzdycky kdyz pudu litat + k nemu pak nejaky dalsi (akro // kombat // pripadne casem velkej vetron) a budu vedet ze kdyz prijdu na letiste a nebude prset // snezit muzu litat
SOVA is YouR CO-pilot

AR1
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od AR1 »

Milane, pokud HC udává 42A, tak ten motor nelze provozvat na 50 či více A. Tomu neveřím, dokud nepřijde někdo, kdo neřekne, že to má nalítáno třeba 50 hodin.
Já mám dost jejich motorů odzkoušených a spíš snesou míň než víc. Kdyby tomu tak nebylo, tak si nikdy dražší motor nekoupím. Proč? Podívej na AXI jaký udavájí proudy. Přece nejsou pitomci.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od lakotamm »

vitousek - Páči sa mi Viking. :lol:

Takže som skončil. :lol:

Ale Corado podľa mňa lieta perfektne tiež - podľa videa a písaných vlastností. Ale je dosť malé - len 1,5m a s nedeleným krídlom - to mi trochu vadí...

Preto by som chcel niečo okolo 2m. 3m by tiež nemal byť problém skladovať.

Moje priority:
Chcem aby model dokázal vytočiť termiku. Nemusí to byť úplný termický špeciál (ani nebude), ale nechcem hotlinera.

Zároveň chcem aby model zniesol rýchlosť - to znamená že z výšky potlačenie a akrobacia. :lol:

V prípade menšieho rozpätia ako cca 2m rátam aj s kolmým stúpaním - ideálne cez 20m/s...

A na koniec požiadavka ktorú už nejako prehltnem - 2 - 3 dielne krídlo.

Z tohto mi vyšiel najlepšie Lynx...

Peniaze? Prázdniny ešte neskončili, tak neviem. :lol: Ale rátam čína motor + regl a kvalitné prijímačovky k tomu.

Ion, hmmm... Škoda tej neriadenej smerovky... :roll:

Keď znesie 70g Axík príkon 450-500W a výkon dá 330W, 170g motor 1kW musí prežiť.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
m2
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od m2 »

AR1 píše:Tady je to pořád dokola. Tlachání teoretiků ohledně údajů u motorů na HC.
Napište sem, až budete provozovat 170, resp. 140g motor na 4S lipo a bude Vám snášet těch 60A.

170g motor na 4s pri 60A trvalo dokážeš nájsť (keďže prevádzkujem 207g motor, ktorý v pohode beží pri 75A na 4s trvalo a to navyše pri "obrovskej" vrtuli). 140g obežka a 60A trvalo na 4s je trochu odvážne. Špičkovo by to ale nemal byť problém (keďže ten 207g motor dáva v špičkách 100A na 4s a dal by v pohode aj viac).

10s/1kW príkon zo 140g čínskeho motora novšej generácie, buď BRW alebo NTM, si viem v pohode predstaviť, hlavne ak to pobeží s menšou vrtuľkou. Samozrejme to musí byť celé poriadne vymyslené - trebárs len premysleným chladením som schopný zraziť teplotu motoru o tridsať stupňov Celzia dole.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od vitousek »

Pokud Tě trápí u IONa absence směrovky, máš ve výběru jasněji :lol: Nicméně Tě upozorňuji, že F3B modely jsou směrovkou téměř neřiditelné. Tak dlouho jsem se ji snažil upravit, aby začala fungovat jako u jiných větroňů, až mi to vysvětlil výrobce. Směrovka se "téměř" u F3B nepoužívá !!! Vyjímkou jsou samozřejmě různé mixy, ale to je zase jiný příběh a k tomu je ještě hodně daleko.

Kolmé stoupání není problém ani s levným pohonem. Ale je to opět takové zvláštní řešení - do celokompozitu ( tedy asi toho nej. co se dá vyrobit ) cpát to nejlevnější vybavení... :roll: Nevím, určitě to poletí, ale nějak se mi to příčí.

P.S. je to ale jen můj pohled na věc, ostatní Ti třeba poradí opak.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Milan Nes »

AR1 píše:Milane, pokud HC udává 42A, tak ten motor nelze provozvat na 50 či více A. Tomu neveřím, dokud nepřijde někdo, kdo neřekne, že to má nalítáno třeba 50 hodin.
Já mám dost jejich motorů odzkoušených a spíš snesou míň než víc. Kdyby tomu tak nebylo, tak si nikdy dražší motor nekoupím. Proč? Podívej na AXI jaký udavájí proudy. Přece nejsou pitomci.

nejsou, taky axiny neni problem provozovat na 50% pretizeni a vic

viz cela kategorie RCEK, tam standart je pretizeni temer 2 nasobek
vsichni skoro litaj axiky a vydrzej jim nekolik sezon ...
ja lital Turnigu taky sem ji pretizil na 1,5 nasobek a necelou sezonu dala nez udelala PAPA ... takze proto vsichni litaj skoro axiky ...

zalezi jestli je to pulzni s vychlazenim nebo konstantni ...
popravde to ze by shorel motor me u IONa zas nejak netrapilo,
litam prijimacovky a regl turnigy Plush takze prinejhorsim bych vyhodil plushe a motor spis jenom motor ... tak sem to neresil

jinak ted du do hyperiona a ani toho nebudu pretezovat, pojede na max ale pulzne ...
SOVA is YouR CO-pilot

lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od lakotamm »

Smerovka - pravdu povediac, mne sa páči práve to Včko. :lol:

Smerovku samostatne ovládať neviem, ale vraj je do termiky potrebná...

EDIT:
K tomu motoru - preto chcem prijímačovky.

Ani v CZ nieje záruka. Mne Spin 33 zhorel pri cca 50A a 30 stupňoch okolia. Motor? Na 30A, opäť 150 percent preťaženie a prežil.

Takže treba prijímačovky a zhorenie motora + reglu ma moc netrápi...
EDIT 2:
Kolegovi zhorel Spin 66 pri 120A. :lol: Zrejme do motora natiekla voda - pršalo. (F5J súťaž).
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
AR1
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od AR1 »

Milan Nes píše:
AR1 píše:Milane, pokud HC udává 42A, tak ten motor nelze provozvat na 50 či více A. Tomu neveřím, dokud nepřijde někdo, kdo neřekne, že to má nalítáno třeba 50 hodin.

nejsou, taky axiny neni problem provozovat na 50% pretizeni a vic

viz cela kategorie RCEK, tam standart je pretizeni temer 2 nasobek
vsichni skoro litaj axiky a vydrzej jim nekolik sezon ...
ja lital Turnigu taky sem ji pretizil na 1,5 nasobek a necelou sezonu dala nez udelala PAPA ... takze proto vsichni litaj skoro axiky ...

..

No jasný, o tom to právě je.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Milan Nes »

no pretezovat regl mimo Castlu mi prijde strkani hlavy do tlamy lvovi :)

Spin a pretizeni co vim od kolegu zadnej ohen, castle no problem ...

i kdyz popravde ja dotedka lital vylucne Turnigy Plush mimo par TP
a testovacich HK ... a na plushe si fakt nemuzu ztezovat ...

Castla jezdim s Neukem v aute a pravda je to krasa, proto i pude do corada
a to v aute sou brutalne zatezovany jak motory tak regly ...

ps. k tomuhle kombu sem se dostal od kamose kterej s nim hodne najezdil a porad facha jak hodinky ...
SOVA is YouR CO-pilot

lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od lakotamm »

Ja som viac menej okopíroval kolegu. Potešiteľné je aspoň, že môj zhorel neskôr ako jeho. :lol:

Zrejme bude fakt najlepšie kúpiť Optimu s 2 krídlami - väčším na termiku a menším na rýchlosť...

Alebo mám ísť predsa len do kompozitu?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od AR1 »

Mám tuhle dvoumetrovku http://ar1.rajce.idnes.cz/swallow/ k tomu Scorpion 3026/890, Aeronaut 13/10 na trámci 42mm. Regl Turnigy 80A. Na 3S 3Ah Lipo 40C. Papírově by to asi nemělo moc vydržet, ale zatím OK, baterky trpí nejvíc (asi si můžou o 40C nechat zdát - HC). Regly Turnigy fakt fungujou.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od vitousek »

lakotamm píše:Zrejme bude fakt najlepšie kúpiť Optimu s 2 krídlami - väčším na termiku a menším na rýchlosť...

Alebo mám ísť predsa len do kompozitu?

Leošovo letadla jsou výborně zpracovaná a dobře létají. Optima je dost rychlá, přeci jen je to svahák.
P.S: Nelekni se, až Ti na trupu bude chybět směrovka do termiky :wink:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od lakotamm »

Čo to máš za model? Vyzerá úžasne... :o
EDIT: vitousek, asi ju budem musieť obetovať...

Ešte sa rozhodnem, určite počkám na výpredaje.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od AR1 »

lakotamm píše:Čo to máš za model?
.

Jestli je to na mě tak toto: http://www.valentamodel.cz/20.htm
Odpovědět

Zpět na „Větroně“