špatný regulátor?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
mkkk

špatný regulátor?

#1 Příspěvek od mkkk »

Potřebuji poradit. Když zapnu model tak se mi netočí motor. Předevčírem jsem lítal a včera to už nejelo. Šťáva do reglu jde. Serva se hýbou, ale když změřím ty konektory k motoru přímo na regulátoru, tak tam žádné napětí není. Může to být nastavením regulátoru? Nebo prostě odešel regulátor? motor je střídavý. Díky
Ticcino

#2 Příspěvek od Ticcino »

Máš staženou páku plynu vysílačky na minimum, když připojuješ akumulátor v letadle?

Nejsem si zcela jist, zda naměříš nějaké napětí na vodičích k motoru. Resp. něco asi naměříš, ale zjevně to bude dost odtržené od reality, neboť do motoru jdou pulzy.
mkkk

#3 Příspěvek od mkkk »

nenaměřím tam nic, dkyž hýbu s pákou, ale s druhým regulátorem tam něco naměřím..
Ticcino

#4 Příspěvek od Ticcino »

A co to je za regulátor?
Myslím, že jsem viděl nějaké tvé příspěvky v sekci Beta1400. Jde o originální regulátor z Bety?
mkkk

#5 Příspěvek od mkkk »

jde o power hd 30A, nějaký ta předešlá verze. Chtěl jsem manuál po panu kostkovi ale ten asi není správný co mi poslal...
Máza

#6 Příspěvek od Máza »

Ahoj,tak tenhle problem sem měl taky.U Eclipse sem nastavil tušim v epa 110%
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jyrry »

Zapni jen vysilac, dej plyn naplno. Zapni regl. Mel by odpipat horni mez rozsahu, hned potom stahni plyn, odpipa dolni mez rozsahu. V 95%-ech to pomuze. Je zbytecne hybat rozsahy na vysilaci - temhle levnym reglum se to obcas prihodi, ze se jim treba zmenou teploty posunou meze.
Jestli to tim nebude, popis podrobneji jak se regl chova - pipani.
mkkk

#8 Příspěvek od mkkk »

no vysílačku mám HK-t6a :D tam žádné epa nejsou..
Máza

#9 Příspěvek od Máza »

Co popisuje jyrry jsem skoušel ale fungovalo to do te doby než sem vypnul a zapnul radio.A potom zase nic.
Máza

#10 Příspěvek od Máza »

mkkk píše:jde o power hd 30A, nějaký ta předešlá verze. Chtěl jsem manuál po panu kostkovi ale ten asi není správný co mi poslal...
Našel sem origoš manual na tvuj regl :wink:
mkkk

#11 Příspěvek od mkkk »

No tak jsem to udělal, regl si to odpípá ale dál nic. Při zapnutí regl jednou pípne a motor s sebou cukne. Jinak to co říká jyrry už mi radil někdo v jiném vláknu a taky to nešlo.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jyrry »

Jak reaguje na trimy? Zkus stahnout trim plynu na minimum.
mkkk

#13 Příspěvek od mkkk »

nic nepomáhá. jaký mám vzít regulátor? chci 35A, 30A..a chci to z pecky. Poradíte mi jaký?

Jyrry: ten tvůj nechci, ale díky. Zítra jedu totiž kolem pecky, tak tam koupím vše..

Mám vzít tento http://www.peckamodel.cz/produkt/1457_s ... a-bec.aspx a tuto kartu: http://www.peckamodel.cz/produkt/940_pr ... s-ace.aspx

nebo

http://www.peckamodel.cz/produkt/1237_r ... c-30a.aspx http://www.peckamodel.cz/produkt/940_pr ... -emax.aspx ? Díky...
mkkk

#14 Příspěvek od mkkk »

tak mi bylo řečeno, že regl musí být dobrý.. tak co mám ještě zkusit?
blade120
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od blade120 »

Nebchcem zakladať nové vlákno, mám tiež problém.

Dnes som spadol s F-35 Jet od Robbe (naštastie ľahko opravitelné).
Kontrola na zemi s malým plynom pred letom bola v poriadku, po odhodení a pustení plného plynu, išiel model k zemi. Po páde som to skontroloval znovu a zistil som, že pri plnom plyne mi "vykopne" servo na plnú výchylku (len jedno z dvoch serv). Mám kúpiť servo alebo regulátor ? Ppredpokladám že to bude regulátor. Alebo je to prímač (Spektrum) ?
Mesiac, cca 50 letov, to fungovalo správne.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“