Beta 1400 - stavba
Myslím že to ťa teraz nemusí trápiť, myslím že s ďalsími modelmi prídu aj ďalšie baterky
Chcel som sa spýtať ako sa zmení správanie bety keď tam z vrchu zarežem uhlíkové pásiky, už ich mám kúpené dával som si ich do nábežnej hrany (čo sa mimochodom celkom oplatilo
plánoval som že to bude proti tvrdším rastlinám no minule som to nejako nevypočítal s pristátím auto bolo zamnou a v slušnej rýchlosti som bokom čumáku sekol do pnematiky čo sa potom ešte zošmyklo do krídla, náraz celkom slušný ale naštastie sa jej nič podstatné nestalo).
A používate krídelká ako klapky resp. brzdy? Pristáva sa tak lepšie? Naneštastie nemam vysielačku na ktorej by som to mohol takto namixovať.
Ešte prikladám krátke video s dnešného boja s vetrom, ono sa to v nejakej 15 sekunde aj zaostrí
http://www.youtube.com/watch?v=jPUnjiuemaU
Chcel som sa spýtať ako sa zmení správanie bety keď tam z vrchu zarežem uhlíkové pásiky, už ich mám kúpené dával som si ich do nábežnej hrany (čo sa mimochodom celkom oplatilo
A používate krídelká ako klapky resp. brzdy? Pristáva sa tak lepšie? Naneštastie nemam vysielačku na ktorej by som to mohol takto namixovať.
Ešte prikladám krátke video s dnešného boja s vetrom, ono sa to v nejakej 15 sekunde aj zaostrí
k vrtuli jsi dostal sadu vymezovacich krouzku. Vyzkousej, jesli nektery z nich sedi presne na unasec, ktery tam mas. Pak staci otvor ve vrtuli zvetsit na prumer o neco vetsi, nez je prumer hridele a vycentrovani zajisti vymezovaci krouzek.
Pokud zadny krouzek nebude sedet, tak pak je potreba zvetsit prumer otvoru tak, aby zustal vystredeny. Prodavaji se specialni vystruzniky na vrtule, ja pouzivam s citem kuzelovy jehlovy pilnik, ktery za zvolneho otaceni rukou pomali tlacim do otvoru ve vrtuli a tim jej pomali a plynule zvetsuji.
Pokud zadny krouzek nebude sedet, tak pak je potreba zvetsit prumer otvoru tak, aby zustal vystredeny. Prodavaji se specialni vystruzniky na vrtule, ja pouzivam s citem kuzelovy jehlovy pilnik, ktery za zvolneho otaceni rukou pomali tlacim do otvoru ve vrtuli a tim jej pomali a plynule zvetsuji.
Na ten pôvodný unášač ti nebude pasovať ani jeden ten vymedzovaci krúžok proste len treba zväčšiť tú dieru vo vrtulke, treba dať pozor aby to bolo rovnomerne no ked to naskrutkujes na unasač tak ono to tam celkom sedi ( ten vonkajší okraj sa nasunie na unašač) čiže keby bola trosku krivá, alebo mala nejakú vôlu toto by tomu mohlo celkom zamedziť, samozrejme sa treba snažiť spraviť to čo najrovnomernejšie, ja som to spravil vrtákom.
Gluck píše:zdravim opet jeden z mych dotazu mam v ruce tu vrtuly APC 6x4 a nejde me dostat na motor je moc uzka vy jste to take vrtaly ja mam strach ze to bude krive diky
Já to dělal obyč jehlovým pilníkem a malým nožíkem. Hele jestli si ještě nelítal tak tam první nechej tu malou setovou vrtulku
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Gluck:
u té vrtulky 6x4 jsem také vrtáčkem a pilníčkem zvětšoval díru abych jí napasoval na hřídel od motoru.
K tomu motoru - pokud máš vysílačku cadet tak máš na 3tím kanále nastavený reverz. To je reverz plynu - zkus ho přepnout dolů a zpět nahoru, někdy uvízne v blbé poloze a pak motor nejde a vše ostatní šlape. Mě to dělalo také. Zkus a dej vědět.[/u]
u té vrtulky 6x4 jsem také vrtáčkem a pilníčkem zvětšoval díru abych jí napasoval na hřídel od motoru.
K tomu motoru - pokud máš vysílačku cadet tak máš na 3tím kanále nastavený reverz. To je reverz plynu - zkus ho přepnout dolů a zpět nahoru, někdy uvízne v blbé poloze a pak motor nejde a vše ostatní šlape. Mě to dělalo také. Zkus a dej vědět.[/u]
http://martin104b.galerie.cz/
Tak ještě jednou pro jistotu.
1. máš nabitý obě baterky? (v modelu i ve vysílačích)
2. když zapneš vysílač, připojíš baterku k reglu tak pípá motor?
3. máš pořádně zapojené kabely motoru do reglu a kabely od reglu do přijímače?
4. ostatní serva se hýbou?
Co mě napadá.
1. vyměň v přijímači kabel od výškovky za kabel od reglu - bacha musíš držet výškovku dole při zpnutí aby se ti motor náhodou neroztočil.
2. podívej se do motoru, jestli se neurval nějáký magnet - stačí s ním "zaštěrchat" jestli tam něco "neštěrchá"
3. strčil jsi kabel od serv do přijímače správně? Nepřepóloval jsi je?
4. když zapínáš vysílačku musí být plyn úplně dole.
5. zkus s vysílačkou poodejít kousek dál od modelu. Když já strčím kadeta vedle modelu tak mi serva i motor reagují trhaně - někdy nereagují vůbec..
1. máš nabitý obě baterky? (v modelu i ve vysílačích)
2. když zapneš vysílač, připojíš baterku k reglu tak pípá motor?
3. máš pořádně zapojené kabely motoru do reglu a kabely od reglu do přijímače?
4. ostatní serva se hýbou?
Co mě napadá.
1. vyměň v přijímači kabel od výškovky za kabel od reglu - bacha musíš držet výškovku dole při zpnutí aby se ti motor náhodou neroztočil.
2. podívej se do motoru, jestli se neurval nějáký magnet - stačí s ním "zaštěrchat" jestli tam něco "neštěrchá"
3. strčil jsi kabel od serv do přijímače správně? Nepřepóloval jsi je?
4. když zapínáš vysílačku musí být plyn úplně dole.
5. zkus s vysílačkou poodejít kousek dál od modelu. Když já strčím kadeta vedle modelu tak mi serva i motor reagují trhaně - někdy nereagují vůbec..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Hele chlapi, jak ste řešili ty vidličky na táhlech od křidélek? Mě se jedna utrhla, tak jsem ji zalepil, ale nemám z toho nejlepší pocit.. Půjde tam nasoadit tohle? http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2579
Nebo kdybyste měli nějákej jinej nápad jak to překopat celý tak budu vděčnej
Nebo kdybyste měli nějákej jinej nápad jak to překopat celý tak budu vděčnej
Ještě se optám co řikáte na tuto vysílačku http://www.jino.cz/dx5e-dsm-x-spektrum- ... -3706.html ? ? ? asi šestikanál by byl lepší,ale to už je moc peněz.
http://martin104b.galerie.cz/