Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#871 Příspěvek od Klubas »

Bohužel já blbec koupil ty baterky jen s 20Céčky, tak je teď nepoužiju v jiných modelech kde je min 25C.. :roll: Můžu si za to sám.. Chtěl jsem ušetřit 6$ :(
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
rafa242

#872 Příspěvek od rafa242 »

Myslím že to ťa teraz nemusí trápiť, myslím že s ďalsími modelmi prídu aj ďalšie baterky :D

Chcel som sa spýtať ako sa zmení správanie bety keď tam z vrchu zarežem uhlíkové pásiky, už ich mám kúpené dával som si ich do nábežnej hrany (čo sa mimochodom celkom oplatilo :D plánoval som že to bude proti tvrdším rastlinám no minule som to nejako nevypočítal s pristátím auto bolo zamnou a v slušnej rýchlosti som bokom čumáku sekol do pnematiky čo sa potom ešte zošmyklo do krídla, náraz celkom slušný ale naštastie sa jej nič podstatné nestalo).

A používate krídelká ako klapky resp. brzdy? Pristáva sa tak lepšie? Naneštastie nemam vysielačku na ktorej by som to mohol takto namixovať.

Ešte prikladám krátke video s dnešného boja s vetrom, ono sa to v nejakej 15 sekunde aj zaostrí :D http://www.youtube.com/watch?v=jPUnjiuemaU
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od Klubas »

Jo to asi jo :D Mimochodem máš dobrou povrchovou úpravu, beta je o dost lépe vidět ;) Taky něco takovýho spáchám :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Gluck

#874 Příspěvek od Gluck »

zdravim opet jeden z mych dotazu mam v ruce tu vrtuly APC 6x4 a nejde me dostat na motor je moc uzka vy jste to take vrtaly ja mam strach ze to bude krive diky
mhabr

#875 Příspěvek od mhabr »

k vrtuli jsi dostal sadu vymezovacich krouzku. Vyzkousej, jesli nektery z nich sedi presne na unasec, ktery tam mas. Pak staci otvor ve vrtuli zvetsit na prumer o neco vetsi, nez je prumer hridele a vycentrovani zajisti vymezovaci krouzek.

Pokud zadny krouzek nebude sedet, tak pak je potreba zvetsit prumer otvoru tak, aby zustal vystredeny. Prodavaji se specialni vystruzniky na vrtule, ja pouzivam s citem kuzelovy jehlovy pilnik, ktery za zvolneho otaceni rukou pomali tlacim do otvoru ve vrtuli a tim jej pomali a plynule zvetsuji.
rafa242

#876 Příspěvek od rafa242 »

Na ten pôvodný unášač ti nebude pasovať ani jeden ten vymedzovaci krúžok proste len treba zväčšiť tú dieru vo vrtulke, treba dať pozor aby to bolo rovnomerne no ked to naskrutkujes na unasač tak ono to tam celkom sedi ( ten vonkajší okraj sa nasunie na unašač) čiže keby bola trosku krivá, alebo mala nejakú vôlu toto by tomu mohlo celkom zamedziť, samozrejme sa treba snažiť spraviť to čo najrovnomernejšie, ja som to spravil vrtákom.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#877 Příspěvek od Klubas »

Gluck píše:zdravim opet jeden z mych dotazu mam v ruce tu vrtuly APC 6x4 a nejde me dostat na motor je moc uzka vy jste to take vrtaly ja mam strach ze to bude krive diky

Já to dělal obyč jehlovým pilníkem a malým nožíkem. Hele jestli si ještě nelítal tak tam první nechej tu malou setovou vrtulku ;)
rafa242

#878 Příspěvek od rafa242 »

mám pocit že práve on o ňu prišiel pri tej nešťastnej nehode
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#879 Příspěvek od Martin104 »

Gluck:
u té vrtulky 6x4 jsem také vrtáčkem a pilníčkem zvětšoval díru abych jí napasoval na hřídel od motoru.
K tomu motoru - pokud máš vysílačku cadet tak máš na 3tím kanále nastavený reverz. To je reverz plynu - zkus ho přepnout dolů a zpět nahoru, někdy uvízne v blbé poloze a pak motor nejde a vše ostatní šlape. Mě to dělalo také. Zkus a dej vědět.[/u]
http://martin104b.galerie.cz/
Gluck

#880 Příspěvek od Gluck »

Mam to uz vyvrtany a nasazeny a ohledne toho radia zkousel jsem to na dvouch soupravach neslo to ani na jedny
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#881 Příspěvek od Klubas »

Tak ještě jednou pro jistotu.
1. máš nabitý obě baterky? (v modelu i ve vysílačích)
2. když zapneš vysílač, připojíš baterku k reglu tak pípá motor?
3. máš pořádně zapojené kabely motoru do reglu a kabely od reglu do přijímače?
4. ostatní serva se hýbou?

Co mě napadá.
1. vyměň v přijímači kabel od výškovky za kabel od reglu - bacha musíš držet výškovku dole při zpnutí aby se ti motor náhodou neroztočil.
2. podívej se do motoru, jestli se neurval nějáký magnet - stačí s ním "zaštěrchat" jestli tam něco "neštěrchá" :D
3. strčil jsi kabel od serv do přijímače správně? Nepřepóloval jsi je?
4. když zapínáš vysílačku musí být plyn úplně dole.
5. zkus s vysílačkou poodejít kousek dál od modelu. Když já strčím kadeta vedle modelu tak mi serva i motor reagují trhaně - někdy nereagují vůbec..
mkkk

#882 Příspěvek od mkkk »

Ahoj, už jsem se možná ptal, ale když si koupím kit. Budu tam mít takové ty dráty k připojení křidélka a serva a něco abych ten drát mohl dát do serva? Asi ne co? Díky
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#883 Příspěvek od Klubas »

Hele chlapi, jak ste řešili ty vidličky na táhlech od křidélek? Mě se jedna utrhla, tak jsem ji zalepil, ale nemám z toho nejlepší pocit.. Půjde tam nasoadit tohle? http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2579
Nebo kdybyste měli nějákej jinej nápad jak to překopat celý tak budu vděčnej :)
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od Martin104 »

Mě taky vydlička praskla, zalepil jsem jí vteřiňákem + aktivátor a drží to už přez měsíc :lol: možná drží víc než před prasknutím :lol: .
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#885 Příspěvek od Martin104 »

Ještě se optám co řikáte na tuto vysílačku http://www.jino.cz/dx5e-dsm-x-spektrum- ... -3706.html ? ? ? asi šestikanál by byl lepší,ale to už je moc peněz.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“