Můj dům-můj hrad....

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Mirek J.

Můj dům-můj hrad....

#1 Příspěvek od Mirek J. »

A pokračuji -nedotknutelnost a nenarušitelnost soukromého vlastnictví, pozemku a... vzdušného prostoru?
Do jaké výšky kolmo nad hranicí pozemku je vzdušný prostor výhradně můj (osobní vlastnictví)? Je to těch zmiňovaných 300 nebo 150m, pod kterými už nemá co dělat žádné létadlo v obytné zóně? Vyjma přeletů heli PČR, popř. heli IZS nebo SAR?
Souvisí to s FPV neboť pokud se mi tam něco takového bude producírovat, budu to považovat za narušení soukromí (šmírování třeba tipařů/zlodějů) a bez pardonu to sundám palbou z legálně držených dlouhých zbraní !!!
Názory?
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Klubas »

Tohle mě taky zajímá, ale je legální střílet ze zbraní v obytné zóně? :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
bitovod

#3 Příspěvek od bitovod »

Můj názor je, že tvůj názor je konina :)

Třeba u nás máme zónu 0-610m vyhrazenou pro vojáky, resp. letiště Kbely, takže tady bych teoreticky neměl vylézt ani na jabloň, aniž bych to ohlásil řízení letového provozu...

A střílení FPV - vzhledem k tomu, že žádný prostor na domem není tvůj, pak k tomu nějak nemáš legitimní nárok. Naopak, pilot FPV by se na tobě mohl domoci náhrady za poškození cizí věci atd. A to, že ti ve 150m nad domem může přeletět ultralight považuješ taky za narušení soukromí a taky po nich střílíš?

Na to mám asi jen jednu radu - přejdi k nepříteli a pořiď si FPV :)

Ale jinak hezký základ na flame, to se zase teda musí nechat.
Naposledy upravil(a) bitovod dne ned 29.05.2011 22:04, celkem upraveno 1 x.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
robotmz

#4 Příspěvek od robotmz »

legálne to legálnou zbraňou nesundáš, neviem si predstaviť krajnú núdzu alebo nutnú obranu proti RC lietadlu...
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Patas_ »

Nad pozemkem ten prostor není tvůj, taktéž pod pozemkem. Oboje patří státu. Tvoje je to do výšky domu a dolů zase tam kde máš podlahu sklepa. Cokoliv dělat oběma směry ti povoluje stavební úřad. Dalo by se říci že i 5m nad tvým domem je v podstatě veřejný prostor takže ti má být jedno co tam lítá.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lukash »

A hlavně, nechápu jak jsi se dostal k legálně drženým zbraním. S tím co jsi napsal si myslím, že jsi docela psychopat a pušky bys mít rozhodně neměl.
jag42

#7 Příspěvek od jag42 »

Však on nepíše, že to sundá puškou, on má protiletadlový kulomet, možná dvojče. :)
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukash »

Haha, to je fakt. Na tuhle aplikaci je reálná brokovnice, což je taky dlouhá zbraň.
Jde spíš o to, že pokud panáček něco takového doma opravdu má, pak by taky měl vědět, že legálně si z toho na zahradě (ani na té své) prásknout nemůže.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Milan Nes »

vy nemate na zahrade flak 88 tek ? ja myslel ze to v Praze ma kazdej :-d
jeste mi chybi dokoupit ten gatling proti tomahawkum a tak ... :-d

a kdyby amici chteli prilitnout blackhawama na navstevu :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jameson »

Kým ti nepadne na záhrade a nespôsobí škodu, tak máš smolu. Pokiaľ ťa natočí inflagranti so susedou a bude to používať na vlastné večerné meditácie, tiež máš smolu. Ak by ti ale plesol do záhrady a rozbil auto alebo zverejnil predmetné video na internete, tak potom už by ho to mohlo stáť celkom dosť...
robotmz

#11 Příspěvek od robotmz »

možno že "legálne drženou dlouhou zbraňou" myslel motyku, ale tou by zase tak vysoko nedohodil :D :D
Homer.Simpson

#12 Příspěvek od Homer.Simpson »

:mrgreen:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jameson »

Legálne držaná zbraň môže byť aj airsoftová puška. Ak by lietadlo letelo pod 50m, je šanca, že by ho mohol trafiť. Ale, samozrejme, v prípade, že by sa dokázalo, že airsoftová puška spôsobila poškodenie/zničenie/haváriu lietadla, tak by to musel zaplatiť ostrostrelec...

Kúpiť si môžete pozemok a kúpiť si môžete dom, ale vzduch nad ním vám, ako tu už bolo uvedené, žiaľ nepatrí...
volente
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od volente »

No kolega s dlouhou zbraní si koleduje aby si už nevystřelil. V mezích zákona o zbraních, ať už loveckých či sportovních, se při výstřelu na model určitě pohybovat nebude. A kamerka na palubě to jistě zaznamená a je v háji, dopadne jak jsem napsal v úvodu, už si nevystřelí. Občas mě to myslivci u nás také slibují, ale jde o žert a nikdo by si to nedovolil.
F 104 je můj sen
bender
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od bender »

Ja bych to resil rusickou. FVP je stejne nelegalni jako rusicka, takze asi tak.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“