Můj dům-můj hrad....
Můj dům-můj hrad....
A pokračuji -nedotknutelnost a nenarušitelnost soukromého vlastnictví, pozemku a... vzdušného prostoru?
Do jaké výšky kolmo nad hranicí pozemku je vzdušný prostor výhradně můj (osobní vlastnictví)? Je to těch zmiňovaných 300 nebo 150m, pod kterými už nemá co dělat žádné létadlo v obytné zóně? Vyjma přeletů heli PČR, popř. heli IZS nebo SAR?
Souvisí to s FPV neboť pokud se mi tam něco takového bude producírovat, budu to považovat za narušení soukromí (šmírování třeba tipařů/zlodějů) a bez pardonu to sundám palbou z legálně držených dlouhých zbraní !!!
Názory?
Do jaké výšky kolmo nad hranicí pozemku je vzdušný prostor výhradně můj (osobní vlastnictví)? Je to těch zmiňovaných 300 nebo 150m, pod kterými už nemá co dělat žádné létadlo v obytné zóně? Vyjma přeletů heli PČR, popř. heli IZS nebo SAR?
Souvisí to s FPV neboť pokud se mi tam něco takového bude producírovat, budu to považovat za narušení soukromí (šmírování třeba tipařů/zlodějů) a bez pardonu to sundám palbou z legálně držených dlouhých zbraní !!!
Názory?
Můj názor je, že tvůj názor je konina
Třeba u nás máme zónu 0-610m vyhrazenou pro vojáky, resp. letiště Kbely, takže tady bych teoreticky neměl vylézt ani na jabloň, aniž bych to ohlásil řízení letového provozu...
A střílení FPV - vzhledem k tomu, že žádný prostor na domem není tvůj, pak k tomu nějak nemáš legitimní nárok. Naopak, pilot FPV by se na tobě mohl domoci náhrady za poškození cizí věci atd. A to, že ti ve 150m nad domem může přeletět ultralight považuješ taky za narušení soukromí a taky po nich střílíš?
Na to mám asi jen jednu radu - přejdi k nepříteli a pořiď si FPV
Ale jinak hezký základ na flame, to se zase teda musí nechat.
Třeba u nás máme zónu 0-610m vyhrazenou pro vojáky, resp. letiště Kbely, takže tady bych teoreticky neměl vylézt ani na jabloň, aniž bych to ohlásil řízení letového provozu...
A střílení FPV - vzhledem k tomu, že žádný prostor na domem není tvůj, pak k tomu nějak nemáš legitimní nárok. Naopak, pilot FPV by se na tobě mohl domoci náhrady za poškození cizí věci atd. A to, že ti ve 150m nad domem může přeletět ultralight považuješ taky za narušení soukromí a taky po nich střílíš?
Na to mám asi jen jednu radu - přejdi k nepříteli a pořiď si FPV
Ale jinak hezký základ na flame, to se zase teda musí nechat.
Naposledy upravil(a) bitovod dne ned 29.05.2011 22:04, celkem upraveno 1 x.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Kým ti nepadne na záhrade a nespôsobí škodu, tak máš smolu. Pokiaľ ťa natočí inflagranti so susedou a bude to používať na vlastné večerné meditácie, tiež máš smolu. Ak by ti ale plesol do záhrady a rozbil auto alebo zverejnil predmetné video na internete, tak potom už by ho to mohlo stáť celkom dosť...
- Homer.Simpson
Legálne držaná zbraň môže byť aj airsoftová puška. Ak by lietadlo letelo pod 50m, je šanca, že by ho mohol trafiť. Ale, samozrejme, v prípade, že by sa dokázalo, že airsoftová puška spôsobila poškodenie/zničenie/haváriu lietadla, tak by to musel zaplatiť ostrostrelec...
Kúpiť si môžete pozemok a kúpiť si môžete dom, ale vzduch nad ním vám, ako tu už bolo uvedené, žiaľ nepatrí...
Kúpiť si môžete pozemok a kúpiť si môžete dom, ale vzduch nad ním vám, ako tu už bolo uvedené, žiaľ nepatrí...
No kolega s dlouhou zbraní si koleduje aby si už nevystřelil. V mezích zákona o zbraních, ať už loveckých či sportovních, se při výstřelu na model určitě pohybovat nebude. A kamerka na palubě to jistě zaznamená a je v háji, dopadne jak jsem napsal v úvodu, už si nevystřelí. Občas mě to myslivci u nás také slibují, ale jde o žert a nikdo by si to nedovolil.
F 104 je můj sen