XCalibur

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od m2 »

Nenamontujem do toho FPV? Aspoň to vyvážim niečím užitočným... :twisted:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od lakotamm »

A čo tak si to dať patentovať a predať to americkej armáde? Stačilo by tam dať FPV z HC a mohli by vyradiť lietadlá na pozemnú podporu. :-D Teraz si nespomeniem na názov, ale sú pol storočia staré a slúžia na ničenie tankov. :-D

Ale fakt - obdivujem ťa, že to ešte máš doma. Neviem, či by som to vydržal ja...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od lakotamm »

A čo tak odrezať chvost a spraviť z toho samokrídlo? :-D
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#94 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:Nenamontujem do toho FPV? Aspoň to vyvážim niečím užitočným... :twisted:

A co takhle trošku výrobci vymáchat hubu na RC groups..teda až po interní komunikaci a náhradě . Tzn koukejte vyrobit normálně těžké a vyvážitelné komponenty...(samo výměnou za ten balvan co máš doma)Jinak bude oslavný thread na rc groups.
JMalik

#95 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:
m2 píše:Nenamontujem do toho FPV? Aspoň to vyvážim niečím užitočným... :twisted:

A co takhle trošku výrobci vymáchat hubu na RC groups..teda až po interní komunikaci a náhradě . Tzn koukejte vyrobit normálně těžké a vyvážitelné komponenty...(samo výměnou za ten balvan co máš doma)Jinak bude oslavný thread na rc groups.

To bych zkusil jako první a v případě neúspěchu je šance křídlo napasovat na jiný trup . Ať už s kalsickým ocasem, nebo V.
Finančně by to šlo zkousnout. ( To křídlo bude dost za ránu)
fly-up

#96 Příspěvek od fly-up »

[quote="graup15"] A co takhle trošku výrobci vymáchat hubu na RC groups...no najskor by som sa priklonil ku tej prvej verzii, skust rozumný dohovor a potom sa uvidi,no ja som sa na to asi vykaslal hned ked to prislo a poslal im to nazad.Ono sa vždy oplatí trošku investovať,a kupovať lietadla od renomovaných výrobcov,potom človek nemusí riešiť ako opásať prevodovku olovom ...
coro

#97 Příspěvek od coro »

Dovolím si podpichnúť, že to olovo tam nemusí vôbec byť na škodu
- možno začne m2 občas aj vypínať motor, hlavne pri lete strmhlav dolu..
Stále myslím na 600g závažie čo sa predávalo k mojej obľúbenej 550gramovej hračke aby lepšie lietala za svah - aj keď to sa montovalo do ťažiska..
:) PF2011!
m2
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:A co takhle trošku výrobci vymáchat hubu na RC

Toto nie je môj štýl. Už som to niekoľkokrát uviedol, že z hobby chcem mať relax a dobrý pocit, naťahovania sa mám dosť v práci. Spätnú väzbu výrobcovi samozrejme poskytnem, ale až po nejakom rozumnom nálete. Na RCG by som sa to neváhal riešiť, ak by ma niekto "okašlal", ale tu sa jedná o vlastnosti, ktoré nie sú nekorešpondujúce (celková hmotnosť udavaná výrobcom bola rovnaká ako u dodaného modelu, no a ťažisko som si mal pomerať, a nie sa spoľahnúť na odhad).

Ono to jednak stále môže lietať veľmi dobre (síce rýchlo, ale toto je v princípe svahový vetroň, nie f3x) a navyše ja počítam s ťažiskom 70mm, zatiaľčo výrobca mi napísal, že sa dá ísť až na hodnotu 80mm.

===========

Zasa som pokročil - stojina zalepená a chvost je už uzavretý. No a medzičasom dostala bojová hlavica krídlatej rakety zem-zem s plochou dráhou letu aj parádny chladič (vďaka, Dalibor!):

Obrázek
graup15

#99 Příspěvek od graup15 »

Maličkost...mít tu nějakého dlouhého Neu..např 1521 tak bych ti ho dal , alespoň by jsi to dovážil kurevsky výkoným pohonem.
Bohužel :-( nemám. Nemysli nejsi sám, už pár borců napralo do Vikinga 1512 a 8S 2650 a hrozně se divilo, že to nejde dovážit jen vybavením.
Vždy se začíná tím co sem na otce dal Jirka....závažíčka a podle toho kupuje vybavení.
Jinak mám taky pár novinek, ale to zase za chvilku v mém :-) threadu (Viking)
m2
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:alespoň by jsi to dovážil kurevsky výkoným pohonem.

Ak to nebodaj bude dobre lietať, tak je to kandidát na P42 (HD) prevodovku, miesta tam je, veď vidíš. A na dováženie kľudne aj 1527 ... :lol:
m2
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od m2 »

Tak veselo pokračujem ďalej, lietadlu už chýbajú len prijímačovky, magnetky a kevlarová niť na kabínku. A nastaviť ťažisko.

Dnes prvý krát na letisku prebehla motorová skúška a nastavenie parametrov regla (brzda 100% na CC regli je asi ako keby človek do vrtule strčil šróbovák, musel som ju znížiť na 80% a podobne). So staršími a studenými baterkami, ktoré tam pôjdu (6s Rhino Lipo 3700/25C) a s vrtuľou 17x13RF to má mierne cez 2kW štartovacieho príkonu, t.j. počas prvých desiatich sekúnd príkon neklesne pod 2kW. Otáčky motora sú 48krpm, tesne pod hodnotou udávanou výrobcom ako maximálna prevádzková hodnota (50krpm).

Všetko presne tak, ako bolo spočítané.

Obrázek

Po zohriatí bateriek ide prúd cez 95A a príkon dosahuje 2,2kW. Motor sa nijako zvlášť nehreje.
coro

#102 Příspěvek od coro »

Tie príjmačovky už Ti tu ležia pár dní na poličke.. Dal som tri nabitia aby som videl či sú OK a nechal na polovici vybitia.
m2
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od m2 »

coro píše:Tie príjmačovky už Ti tu ležia pár dní na poličke.. Dal som tri nabitia aby som videl či sú OK a nechal na polovici vybitia.

Super, vďaka! Ozvem sa. Už aj Rasťo dodal magnetky na kabínku ... do kelu, na čo sa teraz budem vyhovárať? :?
mv

#104 Příspěvek od mv »

m2 píše:
coro píše:Tie príjmačovky už Ti tu ležia pár dní na poličke.. Dal som tri nabitia aby som videl či sú OK a nechal na polovici vybitia.

Super, vďaka! Ozvem sa. Už aj Rasťo dodal magnetky na kabínku ... do kelu, na čo sa teraz budem vyhovárať? :?

No, uz len na nedorastenu travu na letisku :-P
m2
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od m2 »

mv píše:No, uz len na nedorastenu travu na letisku :-P

Cez weekend som dorypal Lynxa ... takze XCal v najblizsej dobe nehrozi...
Odpovědět

Zpět na „Větroně“