vibrace bez listov

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#16 Příspěvek od Kenny McCormick »

IgorGSM píše:Sak zacni od piky, odpoj remen, zhod hlavu a roztoc motor. Ked nebude triast tak pripoj remen a roztoc bez zadnych listov a ked nebude triast tak nakoniec daj aj hlavu a roztoc.
Uvidis v ktorej faze to bude triast a uvidis kde je problem.
Libor,
tu mas navod, inak to nejde, krok za krokom....
Ked to mas hned od zaciatku, moze byt aj kriva oska motora, ci ziadna zubova vola v niektorom mieste kolesa hl.nahonu...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
a.hanes

#17 Příspěvek od a.hanes »

..TAKžE takto..vibrácie ( takmer ) zmizly, len po zložení listov vyrovnávacej hlavy..neskôr som si všimol , že sa vlastne jedná o to, že ak hýbem s RUD ( myslím že je toto to správne označenie pre chvost.servo ) , tak vybrácie zmiznú aj keď sú listy osadené..z toho mi VYPLýVA : prasvdepodobne sa naozaj jedná o vibrácie spôsobené neosadením hlavných listov a tým, že heli nedosahuje potrebný vztlak, ktorý by ju poriadne pritlačil, a točil..

Takže chalani..jedna prosba..chyťte skrutkovače, odšraubujte listy ( len tie hlavné ) a odskúšajte či vám to bude tiež vibrovať..prosím..jedná sa o všeobecné dobro a blaho vám všetkým a vôbec nie o sebeckú žiadosť.. :D :D
hanzi
Kenny McCormick

#18 Příspěvek od Kenny McCormick »

nie, nevibruje.
vyvazene listy vrtulky? /ano aj tie sa vyvazuju/
kriva oska vrtulky?
a.hanes

#19 Příspěvek od a.hanes »

Kenny McCormick píše:nie, nevibruje.
vyvazene listy vrtulky? /ano aj tie sa vyvazuju/
kriva oska vrtulky?
:D :D :D :D

tak teraz si mi prečítal emócie :D :D
hanzi
Troll

#20 Příspěvek od Troll »

a.hanes píše:..VYPLýVA : prasvdepodobne sa naozaj jedná o vibrácie spôsobené neosadením hlavných listov a tým, že heli nedosahuje potrebný vztlak, ktorý by ju poriadne pritlačil, a točil..

Takhle to bohužel nefunguje a ta úvaha je špatná. Vibrace jsou způsobené nevyvážením rotačních částí. Která část ( nebo části) to je, můžeš zjistit pouze Ty sám, v tom Ti těžko někdo pomůže. Už tady byl vícekrát popsán návod, jak na zjišťování vibrací, doporučuji najít, pročíst a pak postupovat systematicky krok za krokem.
Kenny McCormick

#21 Příspěvek od Kenny McCormick »

Troll píše: Už tady byl vícekrát popsán návod, jak na zjišťování vibrací, doporučuji najít, pročíst a pak postupovat systematicky krok za krokem.
presne tak,
dokonca je na tejto strane v hornom prispevku :roll: :roll: :roll:

hanes,
bez listov vyrovnavacieho rotoru to nevibruje? /samozrejme aj hlavne su dole/
tzn. ze je problem tam:
ako som pisal, nevyvazene listy vrtulky, kriva oska, chrobacne lozisko v domceku vrtulky, nejake prilis velke vole osky v domceku, nedotiahnute vzpery chvostovej trubky, tenkostenna karbonova trubka, prilis napnuty remienok... alebo nejaka blbost. Na to musis prist sam, alebo mi dones vrtas :wink: :lol: , alebo ho odnes niekomu skusenemu.
Libor61

vibrace

#22 Příspěvek od Libor61 »

Tak pánové zavedli jste docela zajímavé debaty, ale v úvodním dotazu jsem popsal co jsem vše udělal, samozdřejmě, že jsem postupoval přibližně tak jak píšete všichni. Postupně jsem vyměnil všechna ložiska, která měla sebemenší vůli. Pokud ale držíš v ruce vrtulník, neroztočíš ho na plno. No posledním zkoumáním jsem zjistil ještě nepatrnou vůli na motoru. V pondělí dám nový a pak už opravdu nemám co vyměnit. Pokud to pomůže, bude super, pokud ne, prostě pujdu pro novou stavebnici a asi vezmu od Alginu a bude.
Tak zatím díky všem za rady a potom dám info.
a.hanes

#23 Příspěvek od a.hanes »

..takto..vôľa na ložiskách je vždy a všetko ostatní bolo v poho a tak som vymenil domček a teraz to už šlape..jednoducho som nevedel tú správnu mieru vôle pri ložiskách..mimochodom nové mám z CopterX a majú oveľa menšiu vôľu ako HK..
hanzi
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“