Takže je zplnomocňuji k porušování celních předpisů mým jménem? Nebo tomu tedy vůbec nerozumím....
Vy jste jim to podepsali?
paf píše:Dneska mi dorazila plná moc od pošty. Nic divného, ale text mě velmi zarazil. Čtěte prosím pozorně bod 2.
Takže je zplnomocňuji k porušování celních předpisů mým jménem? Nebo tomu tedy vůbec nerozumím....
Vy jste jim to podepsali?
paf píše:Takže když semnou celní správa zahájí řízení o porušení předpisů - které udělal nějaký lepmp pošty. Tak mě bude zastupovat zase lempl české pošty. Možná ten samý co to udělal a dost možná ten samý lepml co sesmolil tuhle formulaci.
paf píše:Ještě že poště končí roku 2013 monopol.
paf píše:Pošta má v současné době monopol garantovaný státem pro zásilky do 50g (dopisy). Dříve to bylo do nějakých 350g a předtím ještě víc.
A už dneska si (prý) drbe vedení pošty hlavu co budou dělat až jim skončí i tohle výsadní právo. A mají proč při "kvalitě" jakou poskytují. Pak už totiž nebude jediný důvod proč do tohodle podniku zajít. Nemyslím že nás to zachrání, ale možná to přispěje ke změně stylu jakým pošta funguje.
To už je ale velká odbočka od tématu...
Jetson píše:Včera mi po 6 týdnech od doby, kdy opustil balíček Švýcarsko, dorazil dopis, že je na celnici (totiž pardon, na vyclívací poště). Vybaven dopisem a výpisem z PayPalu na 22,41 USD a pro jistotu i s výpisem z HC na 15,42 USD jak bylo deklarováno plus poštovné 6,99 USD jsem dorazil na poštu 120. Ani ne po hodině jsem se s razítkem "bez cla" dostal na řadu k vyzvednutí balíčku. A ejhle, paní požadovala 96,- CZK. Odmítl jsem zaplatit a bez balíčku skončil u pana vedoucího. Ten hezky asertivně a potichu opakoval stále dokola to svoje (jako někdo tady na fóru, že by?). Trošku jsem si sprostě zavřískal po chodbách a bez balíčku vyrazil k právníkům. Situace je taková, že mám zaplatit a potom jít cestou stížnost, ombudsman ČP, ....
Každopádně to nenechám, kdyby to mělo jít k ústavnímu soudu.
Jinak mechanismus je následovný. Balíček dorazí a zaměstnanec ČP, zvaný nesmyslně celní deklarant, rozhodne podle oka, jestli ho pustí dál, nebo ne. Můj zastavil s podezřením na podhodnocení (kód 8 ). Celník po předložení dokumentace uznal mou pravdu, nicméně pošta si za "vícepráci" i tak účtuje 96,- CZK.
Takže pan poštovní deklarant bude vše zastavovat a všichni budou poště platit.
Abych použil analogii "Na základě předložených důkazů, soud shledává odsouzeného nevinným, za což mu uděluje trest smrti".
Dejfak píše:Tak jsem z toho jelen, také mi přišla plná moc, a mám ji posílat nebo ne? Po všem co jsem přečet tak stejně budu platit bud 96,- když tam pujdu nebo 180,- na poště. Jelikož jsem pořád v práci a nemám čas tam dojít tak mi nezbyde nic jiného než to tam poslat a čekat. Pak tedy zaplatím DPH nebo clo a ještě 180,- ? Je to tak?
4cut píše:tak já se také připojím, došel mi doporučenej dopis s fotkama balíčku s celní cenou 30 HK$ cca 70kč a plná moc k podepsání a ať jim doložím cenu a bla bla bla , poslal jsem jim paypal a ebay že cena je skutečná no a to jim nestačilo chcou ještě plnou moc a to na dobu neomezenou není to moc prodražovat věc za 70kč o 180 ? a co dalších 5 balíčků nepatrné hodnoty co mám na cestě nebudou už mě pro vždy za 180 zastupovat jen tak pro jistotu ??
4cut píše:jsem z Olomouce a osobně tam nepojedu takže spíš těch 180kč
4cut píše:když jim to tam nechám tak si budou po 10 dnech účtovat 10kč deně za uskladnění ... ať mi pak třeba za deset let nepřijde nějaká řacha rovnou s exekutorem