WING Dragon Slow - první let

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

WING Dragon Slow - první let

#1 Příspěvek od kope »

Po úterním úspěšném záletu od RiMera jsem si řekl, že bych si měl konečně zalítat i já. Vyrazil jsem proto k řepkovému poli u Vinoře, které se při záletu tak osvědčilo. První 4 pokusy šlo éro po odhodu z ruky k zemi (řepka budiž pochválena - padalo to jak do peřin :) ) a začal jsem propadat zoufalství a ptát se, jak to ten RiMr dělal, že mu to tak lítalo ? Při pátém pokusu jsem si řekl, že se vykašlu na ohledy a éro jsem odhodil větší silou... A ONO TO LETĚLO !!!!! Sice jen chvíli, protože jsem z toho byl tak na větvi, že jsem propadl trochu panice a než jsem si ošahal kniply, tak jsem poslal letadlo po křídle k zemi, ale zase pomohla řepka, takže ani škrábanec. Jen už letadlo spadlo dál do pole a věřte mi - hledat žluté éro v lánu žluté řepky - nic moc :lol: . No pomohl jsem si tím, že jsem si občas zavrčel motorem a šel jsem po zvuku.
A pak to přišlo - 6. pokus, Dragon se zvedl, pomohl jsem mu výškovkou, nastoupal jsem a pak už jsem si užíval let. Ještě to bylo trochu neklidné (ale to nebylo érem, ale rukama) ale parádní. Tak jsem se do toho zabral, že jsem přestal sledovat čas a stalo se to, co se asi stát muselo - došla baterka a regulátor vypnul motor. Řízení sice fungovalo, takže jsem doklouzal k zemi, ale jak jsem se nechal unášet a kochal jsem se (a taky ještě nemám odhad vzdálenosti a zkušenosti s řízením), tak jsem zaletěl daleko nad lán řepky a nezbylo, než se pro éro vydat. A teď už jsem za tu řepku nebyl tak rád :( - představte si lán řepky vysoké jako vy a někde tam uprostřed (kde přesně, to nevíte-jen tušíte) je vaše letadlo. Ponořil jsem se do té džungle a byl to běs :roll: - tu zelenožlutou sr... jsem měl až za ušima, džíny už asi nikdy nevyperu, ale letadlo jsem našel-zase pomohlo občasné zavrčení motorem. Ale až na tenhle drobný závěrečný zádrhel paráda !!!
Na Wing Dragona se tady občas nadává, ale za sebe můžu říct, že jsem zatím spokojený, na naučení pohodové éro, tím jak je pomálé, tak ledascos odpustí a pokud neudělá člověr nějakou opravdovou kravinu blízko u země, tak je dost času letadlo srovnat. Jen vyměním akupak a upravím vysílačku, aby tam nebyly tužkovky v kleci, ale nějaký normální článek a asi považuju o jiném regu, který po poklesu napětí motor natvrdo nevypne, ale sníží otáčky, aby se dalo doletět domů.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak to gratuluji i já se rozhodoval mezi WD a WH (wing dragon wild hawk)
a rohodl jsem se pro WH a ted ještě čekám na zkoužku protože večer du k bartnovi a chci to zkusit jestli funguje vysílačka Turnigy 9X s elektronikou ve WILDOVI a pak už si ho chci koupit a naučit se lítat ale to čekání je těžký :)

A tobě vážně gratuluju
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: WING Dragon Slow - první let

#3 Příspěvek od Borek »

kope píše:První 4 pokusy šlo éro po odhodu z ruky k zemi (řepka budiž pochválena - padalo to jak do peřin :) ) a začal jsem propadat zoufalství a ptát se, jak to ten RiMr dělal, že mu to tak lítalo ? Při pátém pokusu jsem si řekl, že se vykašlu na ohledy a éro jsem odhodil větší silou... A ONO TO LETĚLO !!!!!

Jo, přesně stejný problém jsem měl, dal jsem půlku plynu, vlažně to odhodil a letadlo udělalo bum pár metrů ode mě... Pak mě to konečně naštvalo, dal jsem plný kotel a pořádně s tím švihnul a bylo to ve vzduchu. Teď se jen člověk diví, co s tím vlastně měl za problém.

Jen už letadlo spadlo dál do pole a věřte mi - hledat žluté éro v lánu žluté řepky - nic moc :lol: . No pomohl jsem si tím, že jsem si občas zavrčel motorem a šel jsem po zvuku.

BTW, můj (čínský) regulátor když vypnu vysílačku, tak začne v pravidelných intervalech pípat. Nemá něco takového i ten tvůj?

--
Borek
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pajas »

Já mám taky WD a spokojenost, jenom elektronika stojí za uplný houby. Serva po půl roce obě odejdou a regulátor mi taky odchází, jinak slušný éro, také jsem se na něm naučil, teďka jenom vyřešit ten problém s regulátorem a bude to paráda, kupoval jsem totiž novej pack NIMH a hned po prvním použití odchází regulátor :( . Ach jo. Kdoví, jestli to bylo novejma baterkama, nevím.
Ticcino

Re: WING Dragon Slow - první let

#5 Příspěvek od Ticcino »

Borek píše:BTW, můj (čínský) regulátor když vypnu vysílačku, tak začne v pravidelných intervalech pípat. Nemá něco takového i ten tvůj?
Borek

Můj originál v Betě nepípá. Jak je to s těmi ostatními nevím.
Ovšem doinstaloval jsem toto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14521
Zapojil na volný kanál. Funguje to bezvadně. Za 50Kč to nemá chybu.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pajas »

To je reprobedna? K čemu to slouží?
Mrkvak

#7 Příspěvek od Mrkvak »

Pajas píše:To je reprobedna? K čemu to slouží?

Podle mě to při aktivaci bude pípat (což se hodí při hledání.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Borek »

Na tom HK píšou, že to připojíš na volný kanál na RX a pak můžeš z vysílačky aktivovat to pípání... Hm, mně stačí vypnout vysílačku :-)
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Ticcino

#9 Příspěvek od Ticcino »

Normální pípák. Představu o velikosti si uděláš, když koukneš jak velkej je ten konektor k servu.
Když do toho jde proud, tak to pípá. Velmi hlasitě.
kope
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kope »

2 Borek: tak to jsem nezkoušel, jestli po vypnutí Tx pípá. Někde jsem si přečetl, že by se neměla vypínat Tx se zapnutým přijímačem, že by mělo být vždycky pořadí při zapínání Tx a pak Rx a při vypínání naopak. Nrbo to neplatí ?

2 Pajas: No jestli ti po půl roce odchází komponenty, tak to je na reklamaci...
Broty
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Broty »

Taky jem začínal s WD.Létalo se mi s ním dobře,hodně člověku odpustil.
Časem jsem ho vybavil stříďákem 220W,reg. 25A a lipolkama a to pak bylo jiný polítání.Když už se mi zdál hodně pomalej,tak jsem ho přeposlal zase jinýmu začátečníkovi,který se na něm učil.
Jinak ten původní regl se mi tu stále válí,pokud má někdo zájem.
kope
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kope »

Po pár lítáních s Dragonem (a bohužel i po pár tvrdších pádech :? ) jsem udělal několik zkušeností. Letadlo opravdu dost vydrží, ale rozhodně ne všechno :oops:
- Co je dost citlivé je náběžka a odtokovka. U náběžky mi stačilo prudší zahučení do lopuchů (dostal jsem strach, že mi letadlo uletí za plot výstavní vilky, tak to byl takový "řízený pád" ) a v náběžce jsou záseky.
Další drobné mínus (a nebezpečí tentokrát pro odtokovku) je vrtule. Sice je tlačná a tak není tak náchylná na polámání, ale je na hřídeli motoru jen nasazená na mnohostěnu a při prudším dopadu na nos ráda vyletí a sekne do odtokovky. (a to nemluvím o jejím hledání :-( )
Takže co udělám v nejbližší době je to, že polepím náběžku a odtokovku Modelspanem, který mi doma zbyl z dávných házedlových a raketoplánových časů.
- O trupu se na webech prodejců píše, že je "téměř nezničitelný". No... Vydrží hodně, ale ta přední část je z nějakého plastu, který sice nepraskne, ale zase se deformuje (moje blbost, po výše popsaném "řízeném pádu" do lopuchů jsem si nezkontroloval model a tak mi uniklo, že je nalomená tyčka, ke které je gumou přikurtované křídlo. Ta po několika vydařených letech a přistáních při jednom odhodu samozřejmě rupla totálně a s modelem, který má křídlo nakřivo, se fakt lítat nedá :( Následoval pád po nose z cca 3 metrů pod plným plynem. Důsledkem je vyboulený plast v oblasti kabiny).
Zkusím to nahřád fenem a "natáhnout" zpátky. A plastové tyčky nahradím kovovými o stejném průměru. Druhá poznámka k trupu se týká trubky, na které jsou ocasní plochy. Tu je dobré zkontrolovat po každém přistání. Je v tělese trupu asi jen nasazená a ráda se pootočí (už po sestavení modelu bylo potřeba s ní hnout, protože výškovka rozhodně nebyla kolmá ke svislé ose trupu). Pokud si na to člověk nedá pozor, nestačí se divit, že mu éro ve vzduchu pořád točí na jednu stranu :).
- Co mi docela štve, je podvozek. Ostruha je v pohodě, je chycená pomocí dvou šroubků. Ale hlavní podvozek je jen nacvaknutý do štěrbiny v trupu a stačí málo a vypadne :cry: . A hledat ho ve vysoké trávě není nic moc. Takže jsem to vyřešil tak, že jsem podvozek sundal a lítám bez něj. Ale rád bych ho tam měl - chtěl bych se naučit starty a přistání z podvozku a to bez koleček dost dobře nejde.
Nemáte někdo nějaký tip, jak podvozek přidělat tak, aby byl pevnější, ale na druhou stranu zase ne úplně natvrdo, aby při nějakém karambolu nevyštípnul kus trupu ? Zkusil jsem přelepit tu štěrbinu, kam se zaklapává, Duck páskou, ale moc to nepomohlo.
- Poslední poznámka (nebo spíš dotaz) se týká acupaku. Koupil jsem si ještě jeden acupak od Pelikána, který je o pár gramů těžší než acupak dodávaný v setu. Takže se trochu změní těžiště-model je těžší na nos. Nic dramatického, ale řekl bych, že na klouzavosti se to projevilo. Určitě by pomohlo, posunout v přídi acupak kousek dozadu. Ale nenapadá mi, jak ho zajistit, aby neklouzal do špičky. Nemáte nějakou radu, jak to zařídit ? Napadlo mne, dát do špičky zbroušený balsový špalíček nebo chomáč vaty - váha by byla nula nula nic a účel by to snad splnilo...
Teď to vypadá, že Dragon má samá negativa, ale tak to rozhodně není. Lítá fakt dobře, je to takové pohodové polítání a všechny karamboly byly způsobený mou chybou nebo opomenutím, nikoliv modelem. Teď naposledy jsem byl lítat vpodvečer a na ty dva NiMh 8.4V/1100mAh acupaky jsem strávil na louce moc pěknou hodinku. Paráda !
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tu baterku přidělej suchým zipem
kope
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kope »

jo, to je dobrý nápad ! Díky.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pajas »

Ještě je problém s podvozkem? Také se mi to dělo, ale vyřešil jsem to jedním fíglem ;).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“