prosba o radu blade 120 sr nebo něco většího?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lucas

prosba o radu blade 120 sr nebo něco většího?

#1 Příspěvek od lucas »

ahoj,

pokukuji po vrtulníku. v současné době lítám s modely letadel a k tomu mam kopteru (taková ta 4 vrtulová mrcha).
teď přemýšlím, jakou cestou se dát. když jsem to tak zkoumal, tak Blade 120 SR nebo HK 500 - je to teda docela rozdíl :)

u blade 120 sr se mě líbí - je to malé a v případě pádu se to nemusí nutně rozsekat. prý už se to chová jako klasický vrtulník a pokud člověk zvládne tuto mrchu, může pokukovat po něčem jiném. bojím se ale, jak jde nastavit rádio. bohužel to musím kupovat v kitu i s ním neboť nemam spektrum. jde o to, že mám na levé ruce klopení na všechny směry a na pravé plyn a rotaci. přeučovat se nechci - jsem na to tak naučený z mikrokoptera.

u HK 500 se mě po pravdě líbí jen to, že to je větší (a snad i stabilnější) a cena. chtěl bych k tomu pro jistotu ještě flymentora - spíš pro jistotu. pak bych od toho chtěl upustit. mršit ruce si tím nebudu - to už se stalo s mikrokopterem :)

lítám poměrně aktivně a úspěšně na simu. mikrokopter není problém - ale ten si víceméně obstarává všechno sám. tak to se asi nepočítá.

o akrobacii ani neuvažuju.

díky za případné rady.

luc
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Petikilo do zacatku? To si veris :) ale nerikam ze se nenajde talent. Ja bych ti radil spis 450ku, pohon je levnejsi, dily jsou levnejsi. Ta 120SR je porad jenom zvetsene mSR. Nerikam ze s tim nebude zabava, ale furt to neni ono :) Nak
lucas

#3 Příspěvek od lucas »

a je naivní představa, že 500 (nebo 450) s flymentorem se bude chovat podobně jako mikrokopter - tedy že po náklonu se zase srovná do vodorovný polohy? a pokud ano, zda-li se to dá použít jako "záchranná brzda" ? fakt o tom vím kulový. jen si pamatuji doby, kdy i ten mikrokopter mě ze začátku vyděsil a teď v pohodě. u vrtulníku čekám výrazně horší peklo (i v aerofly byly začátky docela krušný. mám AF nastavený na 130% - říkám si těžko na cvičišti lehko na bojišti:) ) a proto bych nechtěl začít rovnou špatným nákupem.

luc
Screwball671

#4 Příspěvek od Screwball671 »

U Blade jsou drahý náhradní díly, to provoz heliny hodně zatěžuje a někoho to může i odradit. HK 500 je na zažátek velkej vrtulník, ale může bejt talent a zvládnout ho, pozor na bezpečnost a lítat s tím jen tam kde nejsou lidi. Na náhradní díly u HK se teď čeká kvůli tomu proclení strašně dlouho. Osobně bych doporučil koupit 2 - 3 kity HK450 a mít je na náhradní díly.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
cody

#5 Příspěvek od cody »

Zase leto je na spadnuti.. u SR120 vezmes do kufriku vterinak, sroubovak, pytlicek dilu a jedes k vode nebo grilovat. A kdyz si z nabijecky k MSR udelas redukci prechod na baterky SR120, mas vecer vystarano par letu. Ta ma v sobe 4 dobijeci aku (nebo das clanek)¨a muzes dobijet bez el. zasuvky. Kdyz doladis ocas, vymenis kabinu a mas sebou nahradni tahla da se odlitat celej vecer:-)

S velkou heli spadnes a ten den, tyden, nebo mesic je konec litani.

DX6i bez prijmace koupis pouzitou za 1500kc??
T-Rex 500 2x3SLi-Po3350 2SLi-Fe1700
Blade MSR + SR120
DX6i + Phoenix
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

screw> sem stejneho nazoru. Jeden 450semiGT litam a druhy mi visi slozeny pod stropem jako zalozeni. A kdyz vidim cenu cca 47$ za kit tak neni nad cim vahat. Stejne tak 450PRO.

500kilo potrebuje sesticlanek LiPol, silnejsi regulator, serva atd. Neni uz to zadna hracka :) stipanec listem by asi mooooooooooooooc bolel. Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Nakadah »

cody> to vyresis tak, ze bafnes nahradni vrtas a litas dal :D Nak
cody

#8 Příspěvek od cody »

Rex 500 - odpaleny servo a regulator, na ceste 100A na Rexe 700
SR - prodanej
SR120 - jedinej lita:-))))))
MSR - v haji deska
Blade MSR + SR120
DX6i + Phoenix
lucas

#9 Příspěvek od lucas »

s tou bezpečností jsem si toho vědom. on i model letadla nebo auta se stříďákem umí nadělat paseku. nedávno okolo mě proletěl list z 450. ale nejvíc mě asi naučila dávat pozor na cokoliv přihoda, když jeden chlapík nastartoval motorový rogalo a nepodíval se dozadu. od té doby se kouká a já koukám kde stojím. ona ta velká vrtule 30cm od obličeje byla docela děsivá :)

takže ve hře zůstává blade 120 st nebo nějaká 450 (6ti článek se mě kupovat moc nechce).

luc

p.s. jak s tím flymentorem - jak se to reálně chová?
Screwball671

#10 Příspěvek od Screwball671 »

Kamarád toho Blade létal ale strašně vykrvácel na předražených dílech a už by to nechtěl. Slepovat něco vteřiňákem snad nemá smysl komentovat, leda tak kabinu nebo nějáký statický díly co nejsou namáhaný a netočej se. Nejlepší je se jít podívat někam kde se lítá a vidět jak to vypadá ve vzduchu. Hk 450 je na začátky při úvaze poměr cena/výkon asi zatím nejlepší volba. Osobně jí mám taky protože udržovat 3 značkový heliny je na mě už trochu moc a když víš na co dát pozor, tak chybu neuděláš.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
cody

#11 Příspěvek od cody »

Vterinakem upravuju hlavne drzak baterky, podvozek (ten je drahej jak prase), lepim zlomeny listy.
Blade MSR + SR120
DX6i + Phoenix
OPR
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od OPR »

Sám jsem začínal na T500 a za talenta se nepovažuju. Jsem slabší, průměrné jelito a i tak se to dá zvládnout. A člověk musí být stejně opatrný se 450kou jako s 500 nebo třeba helinou s listem délky 710mm ......... to je uplně fuk. Pokud k tomu někdo přistupuje stilem
"....... dyk je to jen blbá 450ka ... co mi tohle může udělat......"
je někde něco špatně. A doporučil bych zpřeházet životní hodnoty či poupravit pojistku. :?
paveld

#13 Příspěvek od paveld »

Podívej se na vlákno či strámky Helimaniacs.
Pokud se chceš věnovat heli, i bez větších ambicí, zkus asi tu 450.
Je to kompromis mezi cenou a výkonem.
Já jsem proše podobnou cestou.
Zvaž i cenu a dostupnost náhradních dílů - v současné době (od dubna) problém zahraničních eshopů-dodávky trvají dlouho.
FlyBear

#14 Příspěvek od FlyBear »

Ta 450 je v ČR asi opravdu nejlepší volba pro začátek s opravdovým heli modelem. Jak už tu padlo, je to zřejmě dobrý kompromis v poměru výkon/cena. Sám jsem po ní pokukoval, než jsem dal na rady a koupil to co mám :)

Ale nepleťte tu lidi nějakým talentem na pětikilo a vejš!
Velké heliny jsou drahé a nebezpečné, to ano. Ale na ovládání - hlavně pro začátečníka - jsou jednodušší, protože jsou hodnější/stabilnější.

Takže velká helina pro naučení vyžaduje více opatrnosti a pokory, ale méně talentu :wink:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Nakadah »

bear> kruci ted se dmu pychou jak sem dobrej :lol: :lol: :lol:

Jenze, dyt ta moje mrcha visi skora sama. Nak
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“