Ulomené křídlo za letu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

Ulomené křídlo za letu

#1 Příspěvek od CharlitoCZ »

Tak dnes bylo mé Zero definitvně sestřelené, po X letech konečně začínám mít pocit, že ho ovládám já, místo držení ho ve vzduchu rukama nohama. Po sérii menších "akrobatických" kombinací se jen ozvalo duté "blop" a ulítla půlka křídla.. Éro šlo okamžitě z cca 50m kolmo do země, zde je výsledek po sesbírání nalezitelných dílů.. :(

Obrázek

Co jsem tak teď při demontáži použitelných částí zjistil, tak nebylo křídlo ničím vyztuženo (pouze v každé půlce zvlášť jednou výztuhou, ale k sobě nic..) inu asi to není éro určeno k tomu, co jsem s tím dělal, ale i tak to zamrzí :( :D
Naposledy upravil(a) CharlitoCZ dne čtv 05.05.2011 11:40, celkem upraveno 1 x.
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
PEO
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od PEO »

Hm,fakt škoda,Zero já rád :cry:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Milan Nes »

njn taky sem mel jednu takovouhle penu a bylo mi dovny jak tam sou vyztuhy a nastesti sem si rek ze tam radsi dam dalsi uhlik ...

njn hotl cinan asi mysli ze poletis rovne pak pooomalu zatocis a zase poletis rovne :(

skoda vypadalo pekne ... ale netrap se neni to tvoje chyba ...
mozna to pude poslepovat jeste
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jag42

#4 Příspěvek od jag42 »

To máš ještě kliku, že to neshořelo. Na to byla Zera náchylná. :lol:
Jinak škoda pěkného modelu. :cry:
JirkaVejrazka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JirkaVejrazka »

Citim s tebou, me zrovna o Velikonocich na uplne stejnou nemoc umrel Spitfire. Ale to byla moje chyba, kridlo uz bylo jednou lepene a nevydrzelo ve spoji.

Ale po dopadu vypadalo to moje ero prakticky stejne jako tvoje. Ze by taky Art-Tech? :)
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CharlitoCZ »

nn, tohle byla Jamara (DE), ale kdo ví kde jim to pěnují dohromady :D

slepit už to nepůjde, je v koši, nicméně mám aspoň suroviny na nějakou stavbu :)
leguan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od leguan »

Pěkná ranka :wink:
A možná by bylo lepší sem ty fotky dávat ještě větší..........
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Dub79 »

Škoda éra, to samé mi udělal FW 190 od Alfy.Ruplo křídlo a na zemi kupa trosek.
Dub 79
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od corsair »

jenom upozornění,stejně blbě udělané křídlo má P-38 z HC, poloviny sice mají uhl.trubku,ale ve střední části to není nijak spojené-trochu jsem tam dolepoval výztuhu do obou polovin skrz střední část
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od CharlitoCZ »

corsair píše:jenom upozornění,stejně blbě udělané křídlo má P-38 z HC, poloviny sice mají uhl.trubku,ale ve střední části to není nijak spojené-trochu jsem tam dolepoval výztuhu do obou polovin skrz střední část

jj, to už budu u každýho mojeho éra teďka taky kontrolovat, případně dodělávat, protože spadnout na tohle je fakt hloupý :(
corsair
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od corsair »

CharlitoCZ píše:
corsair píše:jenom upozornění,stejně blbě udělané křídlo má P-38 z HC, poloviny sice mají uhl.trubku,ale ve střední části to není nijak spojené-trochu jsem tam dolepoval výztuhu do obou polovin skrz střední část

jj, to už budu u každýho mojeho éra teďka taky kontrolovat, případně dodělávat, protože spadnout na tohle je fakt hloupý :(
Reinkarnuj to zero,uvidíš,že bude lítat líp,protože se o něj už nebudeš bát,podvozek jsi vyřešil úpravou těch táhel? Jinak už jsem viděl víc jak pár modelů co za letu připažily,je to prostě smůla, kolega občas létá s Mustangem od šadu a je krásně vidět,jak křídla při obratech mavají, a protože nevyztužil i vop,tak ta mu mává ještě víc,ale zatím drží :roll:
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od CharlitoCZ »

corsair píše:
CharlitoCZ píše:

Reinkarnuj to zero,uvidíš,že bude lítat líp,protože se o něj už nebudeš bát,podvozek jsi vyřešil úpravou těch táhel? Jinak už jsem viděl víc jak pár modelů co za letu připažily,je to prostě smůla, kolega občas létá s Mustangem od šadu a je krásně vidět,jak křídla při obratech mavají, a protože nevyztužil i vop,tak ta mu mává ještě víc,ale zatím drží :roll:

no uvidim ještě..

no podvozek byl víceméně dobrej, resp. nebyla ani tak chyba v seřízení, jen je v jedný tý části trošku vůle - i když je tyčka na doraz, tak se stejně o nějaký milimetr vrtí :)
were
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od were »

Ja si stejne myslim ze s tim nelitate maketove :D

Zera je mi moc lito, mam Zera moc rad, vzdycky jsem doufal ze si ho poridim od Kyosha na spalovak, ale ted mam pocit ze Kyosho uz je nevyrabi...

Drzim palce s novy erem!

corsair > Mustanga od SAD mam taky - hmotnost je pres kilo :P - kridla mam vyztuzena ale vop ne, ale nejake mavani jsem na ni nepozoroval - ale ma za sebou ale zatim jen opatrny zalet, takze se to jeste neprojevilo - ale pokud budu mit podezreni tak vyztuzim
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“